Asus RX570 Rog Strix Oyunlarda Ekranın Gitmesi

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 390
  • Görüntüleme 30.946

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Asus RX 570 ekran kartına sahibim. Sorunum oyunlarda ekranın sinyal yok verip ekranın gitmesi ve ekran kartından beyaz ışık yanıp sönmesi. Daha sonra yeniden başlatınca ekran geliyor fakat Radeon sistem ayarları uyarı veriyor. Kullandığım ekrandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü 10 yıllık 60 Hz LCD bir ekran var, HDMI VGA dönüştürücü ile bağladım sorunun sebebi ne olabilir? Ben monitör den olduğunu düşünüyorum, oyunlarda çözünürlük problemi yaratıyor gibi sizce ne olabilir?

Sistemim;
  • İşlemci: AMD ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Asus AMD RX 570 Rog Strix
  • Ram: Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: Asus 450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS ROG STRIX RX580 kart var bende de displayporttan VGA dönüştürücüyle 60Hz monitör kullanıyorum. Oyunlara girerken siyah ekrana düşüyor alt+enter yapıyorum pencere modunda giriş yapıyorum bir sorum olmuyor ekran ışığı artıyor siyah ekrana düşmüyor. Bazende oyun geçişlerinde oluyor bu sorun mesela PES19 da pozisyon tekrarında ekran ışığı yarı yarıya düşüyor sonra tekrar ekran ışığı artıyor ekran ışığı gittiği an alt+enter ya da görev yöneticisini çalıştırıyorum sorunu tam olarak ben de çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir gelişme varmı?
Vatan bilgisayarda sistemi kuran arkadaş monitörden kaynaklı oyunlardan kaynaklı bir problem olup ekran kartı kendini korumaya aldığı için watman hatası verıyor bir sıkıntı yok merak etme dedi. Zaten bende masaustunde internette gezinirken hiç bir sıkıntı yok monitörüm eski 10 yıllık nereden baksan dönüştürücü ile bağladım.
Asus rog strix rx580 kart var bendede displayporttan vga dönüştürücüyle 60hz monitör kullanıyorum.Oyunlara girerken siyah ekrana düşüyor alt+enter yapıyorum pencere modunda giriş yapıyorum bir sorum olmuyor ekran ışığı artıyor siyah ekrana düşmüyor.Bazende oyun geçişlerinde oluyor bu sorun mesela pes19 da pozisyon tekrarında ekran ışığı yarı yarıya düşüyor sonra tekrar ekran ışığı artıyor ekran ışığı gittiği an alt+enter yada görev yöneticisini çalıştırıyorum sorunu tam olarak bende çözemedim.
Sorun bence monitör ve dönüştürücü çünkü adam ekran kartına vga çıkısı bile koymamış sana diyor düzgünce displayport veya hdmı ile kullan. Bende aynı şekilce hdmiden vga dönüştürücü ile kullanıyorum ekranım eski.

Bende aynı problemi yaşamıştım aynı sistem ve aynı moden ekran kartıyla benim sorunum güç kaynağı çıktı. Kart ısınıp fanlar çalışınca güç kaynağı yetersiz kalıyor ve siyah ekran geliyordu. Pc açıldığın da aynı hatayla karşılaşıyordum. Farklı psu ile ekran kartını test edebilirsin.

Yeni monitör alana kadar idare etcez artık [emoji4]
Ben 2 güne asus 21.5 freesync 75 Hz alacağım eğer devam ederse sorun buradan tekrar yazarım :)
Bende aynı problemi yaşamıştım aynı sistem ve aynı moden ekran kartıyla benim sorunum güç kaynağı çıktı. Kart ısınıp fanlar çalışınca güç kaynağı yetersiz kalıyor ve siyah ekran geliyordu. Pc açıldığın da aynı hatayla karşılaşıyordum. Farklı psu ile ekran kartını test edebilirsin.
Anladım. Bende 600W 80 Plus Rampage güç kaynağı mevcut alana kadar markanın ne olduğunu tam bilmiyordum daha sonra forumlarda bu marka ile ilgili pek iyi şeyler okuyamadım. Sistemi kurduğum gün kasa ile beraber 420 liraya aldım.

Dönüştürücüler de bu tür sorunlara neden olabiliyorlar bunu da söylemek isterim, ekran kartını sisteminize dönüştürücü olmadan bağlamayı deneyin.
Bende öyle düşündüm 2 güne kadar yeni monitör alıcam display port ile bağlantı yapıcam bakalım sorun devam edıcekmi.

Vatan bilgisayarda sistemi kuran arkadaş monitörden kaynaklı oyunlardan kaynaklı bir problem olup ekran kartı kendini korumaya aldığı için watman hatası verıyor bir sıkıntı yok merak etme dedi. Zaten bende masaustunde internette gezinirken hiç bir sıkıntı yok monitörüm eski 10 yıllık nereden baksan dönüştürücü ile bağladım.
Bu monitör ile GTX 950-GTX 1050 Ti kullandım dönüştürücü ile ve hiçbir sıkıntı çıkmamıştı, ekran kartı için garanti servisine mesaj attım değişim talebinde bulundum. Aklıma kurt düşürdünüz birde yarın televizyona HDMİ aracılığı ile takıp deneyeyim yarın buraya bildiririm ne olacağını.

Bu monitör ile GTX 950-GTX 1050 Ti kullandım dönüştürücü ile ve hiçbir sıkıntı çıkmamıştı, ekran kartı için garanti servisine mesaj attım değişim talebinde bulundum. Aklıma kurt düşürdünüz birde yarın televizyona HDMİ aracılığı ile takıp deneyeyim yarın buraya bildiririm ne olacağını.
Sizin de ekran kartınız Asus RX570 Rog Strix mi ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı