Asus RX570 Rog Strix Oyunlarda Ekranın Gitmesi

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 390
  • Görüntüleme 31.130

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Asus RX 570 ekran kartına sahibim. Sorunum oyunlarda ekranın sinyal yok verip ekranın gitmesi ve ekran kartından beyaz ışık yanıp sönmesi. Daha sonra yeniden başlatınca ekran geliyor fakat Radeon sistem ayarları uyarı veriyor. Kullandığım ekrandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü 10 yıllık 60 Hz LCD bir ekran var, HDMI VGA dönüştürücü ile bağladım sorunun sebebi ne olabilir? Ben monitör den olduğunu düşünüyorum, oyunlarda çözünürlük problemi yaratıyor gibi sizce ne olabilir?

Sistemim;
  • İşlemci: AMD ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Asus AMD RX 570 Rog Strix
  • Ram: Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: Asus 450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
voltaj yükseltmeyi deneyen var mı?
youtube ta bir videoda performansı sabit yukarı alıp voltajı max yaparak sorunun giderildiği yazılmış.
gpumu yakmak istemediğimden cesaret edemedim.

şu sıra üreticinin yayınladığı eski driver ı deniyorum (ürünüm rog sitrix olduğu için asus un websitesinden) daha hiç çökme olmadı. bakalım.
MSI Kombustor ile stress testi yap hocam 3 saniyede çökeceğini görebilirsin :)

Bu sorun monitör kaynaklı değil. Ben şuan ki monitörü zaten aktif olarak bir laptop ile kullanıyorum. Herkesin mi monitörü bozuk? :D
Hayır sorunun çözümü herkeste farklılık gösteriyor, bazıları frekans değerini düşürerek çözüyor bazıları eski driver ile çözüyor ben ve 1 kişi daha HDMİ ile denediğimizde sorunun ortadan kalktığını gördük.

MSI RX570 4GB var ben de. Daha yeni aldım Vatan Bilgisayardan. Sorun tamamen global Wattmandan kaynaklanıyor. Manuel olarak çözemedim sorunu. F/P ürünü çok iyi bir kart ama yazılım ne zaman düzeltir bu hatayı bilmiyorum. Sanırım fix notlarında sorundan haberdar olduklarını yazmışlar. Kartı iade edebilme hakkım sanırım şu an var çünkü henüz 15 gün olmadı. Böyle bir şey beklemiyordum ve hayal kırıklığına uğradım açıkçası. Ne yapacağımı bilmiyorum...

Hocam bence de sorun Wattman kaynaklı. Voltajı ayarlayamıyor.

Eğer fırsatınız varsa iade edin ürünü 1660 alın.

Etmeden evvel MSI'ın driver'ını kullanmayı deneyebilir misiniz? Eski sürüm ama çökmüyor dediler. Ben ASUS'unkini kısa süre test ettim, çökme olmadı.

@godmode1

Eski sürümü kurmadan önce yüklü driver AMD'nin aracıyla safe modda temiz kaldırmanız gerekli.

hocam bence de sorun wattman kaynaklı. voltajı ayarlayamıyor.
eğer fırsatınız varsa iade edin ürünü 1660 alın.

etmeden evvel msi ın driver ını kullanmayı deneyebilir misiniz? eski sürüm ama çökmüyor dediler. ben test ettim ama az, çökme olmadı
@godmode1
eski sürümü kurmadan önce yüklü driver ı amd nin aracıyla safe mod da temiz kaldırmanız gerekli.
Hocam tam olarak anlayamadım biraz açar mısınız?

hocam bence de sorun wattman kaynaklı. voltajı ayarlayamıyor.
eğer fırsatınız varsa iade edin ürünü 1660 alın.

etmeden evvel msi ın driver ını kullanmayı deneyebilir misiniz? eski sürüm ama çökmüyor dediler. ben asusunkini kısa süre test ettim, çökme olmadı
@godmode1
eski sürümü kurmadan önce yüklü driver ı amd nin aracıyla safe mod da temiz kaldırmanız gerekli.
Ben en eski, en güncel tüm driverları yükleyip denedim. MSI Kombustor ile stress testine girdikten 3 saniye sonra gidiyor.

Stres testine sokma. Voltajı tüm seviyeler için en sağdakine çek manuel olarak frekansı da manuel olarak en sağdaki en yüksek olandan 100 MHz aşağı çek, tüm seviyeleri eşitle. YouTube'da örneği var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ben en eski, en güncel tüm driverları yükleyip denedim. MSI Kombustor ile stress testine girdikten 3 saniye sonra gidiyor.

stres testine sokma. voltajı tüm seviyeler için en sağdakine çek manuel olarak
frekansı da manuel olarak en sağdaki en yüksek olandan 100 mhz aşağı çek, tüm seviyeleri eşitle
youtube ta örneği var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video stress testinden daha tehlikeli değil mi?

Voltajın hep max da olması aslında tehlike değil ama ömür kısaltır. Benim korkum AMD'nin üretim kalitesinin anında ölmesi yoksa zor bir şey değil.
çünkü overclock yapmıyorsunuz underclock yapıyorsun, frekans da voltaj da hep aynı kalıyor
Bu video stress testinden daha tehlikeli değil mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı