Asus RX570 Rog Strix Oyunlarda Ekranın Gitmesi

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 390
  • Görüntüleme 31.384

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Asus RX 570 ekran kartına sahibim. Sorunum oyunlarda ekranın sinyal yok verip ekranın gitmesi ve ekran kartından beyaz ışık yanıp sönmesi. Daha sonra yeniden başlatınca ekran geliyor fakat Radeon sistem ayarları uyarı veriyor. Kullandığım ekrandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü 10 yıllık 60 Hz LCD bir ekran var, HDMI VGA dönüştürücü ile bağladım sorunun sebebi ne olabilir? Ben monitör den olduğunu düşünüyorum, oyunlarda çözünürlük problemi yaratıyor gibi sizce ne olabilir?

Sistemim;
  • İşlemci: AMD ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Asus AMD RX 570 Rog Strix
  • Ram: Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: Asus 450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin hatanın bizimle uzaktan yakından alakası yok
Benim yaptığım ayarları yapıp hata almayan varsa söylesin kesin çözüm zaten
Benim aldığım hatalar sürekli öyle olmuyor. Dediğim gibi oyunlarda ekran gidiyor resetliyorum sonra olan oluyor. Pc açılıp kendine geldiğinde sağ alt tarafta default radeon wattman settings have been restored due to unexpected system failure bildirimi çıkıyor.

Yaptıktan sonra uygula diyorum. Programı kapatıp açıp bakıyorum ayarlar sizin dediğiniz gibi gözüküyor daha sonra oyuna giriyorum. Bir süre sonra ekran kilitleniyor. Resetlendikten sonra ayarlar geri eski haline dönüyor :)
ASUS RX 460 ile ben de bu hatadan muzdarip birisiyim. Garantiye 2 defa gönderdim. Sorun çözülmedi. Benim de aynı şekilde ayarları yapıyorum, oyuna giriyorum ve hatayı alıyorum. Girip baktığım zaman ayarların sıfırlandığını görüyorum çok fazla şey denedim. Sorun çözülmedi. Maalesef hem ASUS markasına hem de AMD GPU'larına güvenim kırıldı. Bu hatayı herkes görmese de görenlerin sayısı da fazla. Hem de tüm dünya çapında.
Benim aldığım hatalar sürekli öyle olmuyor. Dediğim gibi oyunlarda ekran gidiyor resetliyorum sonra olan oluyor. Pc açılıp kendine geldiğinde sağ alt tarafta default radeon wattman settings have been restored due to unexpected system failure bildirimi çıkıyor.
Bu parazitlenme sorununu ne zaman almaya başladınız? Wattman ayarları yaptıktan sonra mı?

Benim sorunum şuan düzeldi gibi. Çok saçma bir şekilde sizlere nasıl düzeldiğini anlatıyorum. Kasayı söküp televizyonun yanına götürdüm. Televizyona taktım biraz MSI Kombustor ile test yaptım. 1-2 dakika boyunca hiç bir şey olmadı. Sonra monitörü de o odaya götürdüm. Yine test yaptım ve bir şey olmadı. Çıkarıp geri odama getirdim şuan dakikalardır stress testi yapıyorum normalde 10 saniyede giden ekran şuan gitmiyor. Çok garip yav anlamadım bu işten bir şey. HDMI kablolarını çıkarıp taktım falan onlardan mı diyeceğim de ne alaka ki.

Benim sorunum şuan düzeldi gibi. Çok saçma bir şekilde sizlere nasıl düzeldiğini anlatıyorum. Kasayı söküp televizyonun yanına götürdüm. Televizyona taktım biraz MSI Kombustor ile test yaptım. 1-2 dakika boyunca hiç bir şey olmadı. Sonra monitörü de o odaya götürdüm. Yine test yaptım ve bir şey olmadı. Çıkarıp geri odama getirdim şuan dakikalardır stress testi yapıyorum normalde 10 saniyede giden ekran şuan gitmiyor. Çok garip yav anlamadım bu işten bir şey. HDMI kablolarını çıkarıp taktım falan onlardan mı diyeceğim de ne alaka ki.
Şaka gibi :) ben bu akşam arkadaşın videodan bakıp deneyecem. Sorun düzelirse ne alâ. Düzelmez ise sabah ilk iş iade ediyorum kartı. Yenisini alır mıyım? Bilmiyorum. Umarım düzelir.
Videoyu ne zaman atar bilmiyorum ama olsun. :)

Şaka gibi :) ben bu akşam arkadaşın videodan bakıp deneyecem. Sorun düzelirse ne alâ. Düzelmez ise sabah ilk iş iade ediyorum kartı. Yenisini alır mıyım? Bilmiyorum. Umarım düzelir.
Videoyu ne zaman atar bilmiyorum ama olsun. :)
Hocam şuan apex falan oynuyorum. 10 dakika stress testine sokuyorum hiç bir sorun yok anlamadım gitti. Prizin yerini değiştirdim. HDMI kablosunu falan çıkarıp taktım başkada bir şey yapmadım.

Hocam şuan apex falan oynuyorum. 10 dakika stress testine sokuyorum hiç bir sorun yok anlamadım gitti. Prizin yerini değiştirdim. HDMI kablosunu falan çıkarıp taktım başkada bir şey yapmadım.
Hocam sizdeki sorunun aynısı bende var . İşin garibi şu bende asus rog strix 1080 var .bilgisayar açılıyor hiç sorun yok ama oyuna girdiğim anda direk hafif parasit olup kitleniyor ekran ya res atmak zorunda kalıyorum yada masaüstüne atıyor beni. Resim paylaşıyorum. Not gtx 1070 ile deniyorum saatlerce oynuyorum ama 1080 ekran kartını takincaaninda böyle oluyor
Sistem özelliklerim;
I5 6500
Gtx 1080
Corsair 3000 mhz 8gb
Psu powerboost 600w 80 plus

Dosya Ekleri

• 20190423_024121.jpg
    20190423_024121.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 58
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı