Asus RX570 Rog Strix Oyunlarda Ekranın Gitmesi

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 390
  • Görüntüleme 31.172

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Asus RX 570 ekran kartına sahibim. Sorunum oyunlarda ekranın sinyal yok verip ekranın gitmesi ve ekran kartından beyaz ışık yanıp sönmesi. Daha sonra yeniden başlatınca ekran geliyor fakat Radeon sistem ayarları uyarı veriyor. Kullandığım ekrandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü 10 yıllık 60 Hz LCD bir ekran var, HDMI VGA dönüştürücü ile bağladım sorunun sebebi ne olabilir? Ben monitör den olduğunu düşünüyorum, oyunlarda çözünürlük problemi yaratıyor gibi sizce ne olabilir?

Sistemim;
  • İşlemci: AMD ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Asus AMD RX 570 Rog Strix
  • Ram: Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: Asus 450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bütce sebebi ile Asus Strix RX570 O4G/8GB DDR4 alacaktım. Şu yorumlardan sonra gidip 1050Ti alayım bari.. Uzun aradan sonra ilk defa sistem toplayacagım. Hevesimiz kursağımızda kalmasın..
Aslında alabilirsiniz ancak biraz şans işi. Bir ağabeyim ASUS ROG STRIX RX 570 kullanıyor. Sorun ile karşılaşmadı. Ancak bu yaşayanların sayısının az olduğunu göstermez. Alicaksanız internetten alın. 14 gün içerisinde iade şansınız var diye biliyorum.

Birçok üretici kampanyalarla RX570 stoklarını eritmeye çalışıyor. Yazılımsal olarak windows ile optimize çalışmayan bir kart üretip arkasında duramayan AMD yerine NVİDİA grafik kartı tercih edin. Mümkünse de iade etmeye çalışın.

Aslında alabilirsiniz ancak biraz şans işi. Bir ağabeyim ASUS ROG STRIX RX 570 kullanıyor. Sorun ile karşılaşmadı. Ancak bu yaşayanların sayısının az olduğunu göstermez. Alicaksanız internetten alın. 14 gün içerisinde iade şansınız var diye biliyorum.
2 laptop kırmışlığım var. Bu sorunu yaşarsam. Bilmiyorum... Soğurum... O kadar para bağlıyacağız sonuçta. Birde oynayamadıktan sonra alsam ne olacak.. Şansa bırakmaya gerek yok..
Bak benim böyle gpu da mhz yok.
Eki Görüntüle 390287
Eki Görüntüle 390288

Biraz daha bekle bence bu sorun herkes de yok benim arkadaşım da msı rx 580 var o böyle bir şey ile karşılaşmadı.
Zaten hemen almayacağım. Biraz daha bekliyeceğim. Bakalım konunun takipiyim.
Anlamadığım nokta bu sorun asus sapphire diye ayrılmıyor sanırım ? Hangi markanın üreticisi olursa olsun sorun var ? Yanlışmı biliyorum yoksa ? Sadece asus grubundamı var ?

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar, az önce tekrar aynı hatayı aldım bu sefer ilginç olan oyunda değil İnternet'e girecekken bu hatayı aldım. Bilgisayarım uykuda idi açtım tam işlem yapacaktım ki ekran dondu ve sinyal yok dedi. Ardından Reset attım ve wattman hatasını aldığımı gördüm. Gerçekten bu işten sıkıldım çözümünü bir türlü bulamadım gittim bunun için borca girerek yeni monitör bile aldım yani. Ben sorunun artık tamamen sisteminde ki voltaj kaynaklı yani PSU'dan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmeye başladım canımı sıkıyor...

Selam arkadaşlar, az önce tekrar aynı hatayı aldım bu sefer ilginç olan oyunda değil İnternet'e girecekken bu hatayı aldım. Bilgisayarım uykuda idi açtım tam işlem yapacaktım ki ekran dondu ve sinyal yok dedi. Ardından Reset attım ve wattman hatasını aldığımı gördüm. Gerçekten bu işten sıkıldım çözümünü bir türlü bulamadım gittim bunun için borca girerek yeni monitör bile aldım yani. Ben sorunun artık tamamen sisteminde ki voltaj kaynaklı yani PSU'dan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmeye başladım canımı sıkıyor...
PSU bilgileriniz nelerdir ?

PSU bilgileriniz nelerdir ?
Bende rampage x-horse kasa var psu beraber geldi rampage 600w 80 plus sertifikası var sertifika olayını iyi araştırdım sahte değil yani.
Güncelleme geldi 19.5.1 güncellemesini yaptım. Ekran kartı driver ise 09.05.2019 oldu.
Sorunu kesin çözen var mı bende hala daha yapmakta bu sefer oyunlarda değil de masa üstünde yapmakta. İnternet'te gezinirken video falan izlerken birden görüntü bozuluyor wattman hatası veriyor. Bir daha yaparsa hemen fotoğraf çekip atacağım. Çok canımı sıkmaya başladı bu iş 19.5.1 güncellemesini yükledim.

Son düzenleme:
Oyunun donup ekranın kararmasının sebebi yazılımsalmış. Genellikle Amd ekran kartlarında varmış bu problem. Yakında ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum zaten. Ama bu sorunu giderebileceğin bir çözüm yolu var BAŞLAT/AYARLAR/SİSTEM/GÜÇ VE UYKU/EK GÜÇ AYARLARI buradan güç düğmelerinin yapacaklarını seçin diye bir seçenek var ona bas böyle bir ekran gelecek burdan şuanda kullanılmayan ayarları değiştiri aktif et. Alttaki HIZLI BAŞLATMAYI AÇ üzerindeki tiki kaldır orası boş kalsın. Sonra bilgisayarını yeniden başlat. BÜTÜN DRİVERLERİNİ GÜNCLELEMEYİ UNUTMA.

396528

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı