Asus RX570 Rog Strix Oyunlarda Ekranın Gitmesi

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 390
  • Görüntüleme 31.124

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Asus RX 570 ekran kartına sahibim. Sorunum oyunlarda ekranın sinyal yok verip ekranın gitmesi ve ekran kartından beyaz ışık yanıp sönmesi. Daha sonra yeniden başlatınca ekran geliyor fakat Radeon sistem ayarları uyarı veriyor. Kullandığım ekrandan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü 10 yıllık 60 Hz LCD bir ekran var, HDMI VGA dönüştürücü ile bağladım sorunun sebebi ne olabilir? Ben monitör den olduğunu düşünüyorum, oyunlarda çözünürlük problemi yaratıyor gibi sizce ne olabilir?

Sistemim;
  • İşlemci: AMD ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Asus AMD RX 570 Rog Strix
  • Ram: Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: Asus 450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunun donup ekranın kararmasının sebebi yazılımsalmış. Genellikle Amd ekran kartlarında varmış bu problem. Yakında ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum zaten. Ama bu sorunu giderebileceğin bir çözüm yolu var BAŞLAT/AYARLAR/SİSTEM/GÜÇ VE UYKU/EK GÜÇ AYARLARI buradan güç düğmelerinin yapacaklarını seçin diye bir seçenek var ona bas böyle bir ekran gelecek burdan şuanda kullanılmayan ayarları değiştiri aktif et. Alttaki HIZLI BAŞLATMAYI AÇ üzerindeki tiki kaldır orası boş kalsın. Sonra bilgisayarını yeniden başlat. BÜTÜN DRİVERLERİNİ GÜNCLELEMEYİ UNUTMA.

Eki Görüntüle 396528
Usta bunu çoğu kullanıcı yaptı fakat çözüm bu değil yine yapıyor bu wattman hatasını.

Usta bunu çoğu kullanıcı yaptı fakat çözüm bu değil yine yapıyor bu wattman hatasını.
Ekran kartına overlock yapıldıgı zaman da bu gibi sorunlar meydana gelebiliyor. Manuel değerler girdiğimiz zaman oyundayken sıkıntı oluyor ekran birden gidiyor. Bende bir kaç defa denemiştim bunu. Ekran kartına ayar falan çekiyorsanız dikkatli olun. Tweak programının otomatik ayarlarını kullanın derim. Ek olarak Amd software oyun profillerini silin. sadece tek global profil kalsın. Global Wattman bölümünü de sıfırlayın. Globaldaki ayarlarınızı sıfırlayıp youtubeden araştırıp performansa yönelik ayarlayın.

Son düzenleme:
Ekran kartına overlock yapıldıgı zaman da bu gibi sorunlar meydana gelebiliyor. Manuel değerler girdiğimiz zaman oyundayken sıkıntı oluyor ekran birden gidiyor. Bende bir kaç defa denemiştim bunu. Ekran kartına ayar falan çekiyorsanız dikkatli olun. Tweak programının otomatik ayarlarını kullanın derim. Ek olarak Amd software oyun profillerini silin. sadece tek global profil kalsın. Global Wattman bölümünü de sıfırlayın. Globaldaki ayarlarınızı sıfırlayıp youtubeden araştırıp performansa yönelik ayarlayın.
Ben wattman ayarlarını hiç ellemedim tüm ayarlar olduğu gibi ama yine de yapıyor.

arkadaşlar şu ayar kesinlikle kapalı olsun benim sorunum çözüldü şükür
birde MHZ frekansı sürekli 2000 de çalışıyordu 300 e düştü onu kapatınca sürekli 50 dereceydi ekran kartı boştayken 50-55 fan çalışıyor 50 ye düşüyordu bu ayarı kapatın

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    143,6 KB · Görüntüleme: 97
birde MHZ frekansı sürekli 2000 de çalışıyordu 300 e düştü onu kapatınca sürekli 50 dereceydi ekran kartı boştayken 50-55 fan çalışıyor 50 ye düşüyordu bu ayarı kapatın
Anlamadım. Sizin ekran kartı boşta iken 50 derecede mi çalışıyordu?

Tiki kaldırıyorum uygula diyorum tekrar kendi açılmış oluyor?

Arkadaşlar bu konuyu sürekli aktif tutun. Bissürü insan bu konuda mağdur oldu. Sorunu çözebilen varsa lütfen yazsın. Konuyu hergün en az 1 kişi güncellesin ki çözüme belki ulaşırız. RX 570 armor modelim bulunuyor wattman hatası yazıyor fakat daha ekran gitmedi bende.

Ben de neredeyse 2 aydır Asus ROG Strix RX 570 kullanıyorum. Böyle bir sıkıntı yaşamadım? Kendimi şanslı hissediyorum açıkçası.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı