ASUS RX6600 fanlar kaç derecede dönmeye başlar?

larenno

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Yeni bir hazır sistem aldım ve oyun oynarken dereceyi kontrol ettiğimde 53-58 arası değişmesine rağmen ekran kartı fanları dönmüyor. Diğer fanlarda bir problem yok. Ekran kartı fanı bu modelde kaç derecede dönmeye başlar, manuel ayarlayabiliyorsak kaça ayarlamak idealdir?
ASUS RX6600.
16 GB XPG RAM.
i3 1200F.
ASUS H610M-K-D4
500 GB SSD.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-09 023159.png
    Ekran görüntüsü 2023-04-09 023159.png
    38,4 KB · Görüntüleme: 165
Son düzenleyen: Moderatör:
55 derece diye biliyorum. MSI Afterburner ile manuel ayar yapabilirsiniz ama gerekli değil gibi. 70'lerde açılıyor mu fan?

52 dereceymiş bu arada.

Fanın çalışmaması iyi bir şeydir, sıcaklığınız da gayet güzel. Ne kadar az fan çalışırsa o kadar az ses ve toz olur, fan ömrü de iyi olur. Bu yüzden kafanıza takmayın, işi ekran kartına bırakın. Ben pc deki tüm fanları kapattım yani pasif soğutma olarak çalışıyor. Yüke girdiğinde otomatik açılıyor. Yükte olmadığında gram fan sesi olmuyor, PSU dahil.

Fanın çalışmaması iyi bir şeydir, sıcaklığınız da gayet güzel. Ne kadar az fan çalışırsa o kadar az ses ve toz olur, fan ömrü de iyi olur. Bu yüzden kafanıza takmayın, işi ekran kartına bırakın. Ben pc deki tüm fanları kapattım yani pasif soğutma olarak çalışıyor. Yüke girdiğinde otomatik açılıyor. Yükte olmadığında gram fan sesi olmuyor, PSU dahil.
ısınırsa parçalara zarar vermez mi

Aynı kartı kullanıyorum,kart soğuk çalışıyor.
Oyunda 58 derece çok iyi bir değer, kart fanları devreye sokmaya bile yeltenmiyor.
6600 zaten ısınan bir kart değil, yükte 99 W gibi komik bir güç tüketimine sahip, bu kart ile 65 dereceyi geçmedim.
Hangi oyunda bu sıcaklık değerlerini aldınız?

ısınırsa parçalara zarar vermez mi
58 derece düşük bir sıcaklık, hiçbir zararı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı