ASUS STRIX O8G vs STRIX 8G

GeorgeBest

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlığı nasıl yazacağımı bilemedim ama karışık bir durum var. Asusun GTX 1070 ekran kartına çıkardığı 2 tane model var. O8G ve 8G. fiyat olarak ta fark var aralarında. Acaba ne fark var merak ediyorum. Hangisini almalıyım ?
Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1070 8GB 256Bit GDDR5 Fiyatı

Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1070 OC 8GB 256Bit GDDR5 Fiyatı

Şimdi baktım da MHz değerlerinde biraz artış var fiyatı pahalı olanında. Ancak yine anlamadım. Neden ayrı 2 model çıkardılar ?

OC olan diğerinden çok az daha hızlı saat hızları arttırılmış model. Tüm firmaların yaptığı şey zaten ikisi arasında ucuz olanı al derim eğer alıcaksan. OC' u kendin de yapabiliyorsun zaten. Bazı satıcılarda insanları kandırmak için yapabiliyor bu tür şeyleri dikkat etmek gerek.

Teknobiyotikten daha hesaplıya GTX 1070 aldım yakın zamanlarda.. Ucuz olanı aldım geldiğinde baktım hiç bir fark göremedim. Zaten kendiniz modlarda hızları ayarlıyabiliyorsunuz veya dilediğiniz gibi OC yapabiliyorsunuz. Hiç gerek yok ucuzu gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
Eklediğim resimde de görüldüğü gibi OC modda iken 1860mhz e çıkıyor. İnsanlara kazık atmanın başka bir yolu olsa gerek...

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    50 KB · Görüntüleme: 168
Teknobiyotikten daha hesaplıya GTX 1070 aldım yakın zamanlarda.. Ucuz olanı aldım geldiğinde baktım hiç bir fark göremedim. Zaten kendiniz modlarda hızları ayarlıyabiliyorsunuz veya dilediğiniz gibi OC yapabiliyorsunuz. Hiç gerek yok ucuzu gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
Eklediğim resimde de görüldüğü gibi OC modda iken 1860mhz e çıkıyor. İnsanlara kazık atmanın başka bir yolu olsa gerek...
Yani bence de fark olmaması lazım. Bende teknobiyotikten alacağım zaten hocam. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Boşu boşuna 200 TL vermemiş olacağız :)

Arkadaşlar başlığı nasıl yazacağımı bilemedim ama karışık bir durum var. Asusun GTX 1070 ekran kartına çıkardığı 2 tane model var. O8G ve 8G. fiyat olarak ta fark var aralarında. Acaba ne fark var merak ediyorum. Hangisini almalıyım ?
Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1070 8GB 256Bit GDDR5 Fiyatı

Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1070 OC 8GB 256Bit GDDR5 Fiyatı

Şimdi baktım da MHz değerlerinde biraz artış var fiyatı pahalı olanında. Ancak yine anlamadım. Neden ayrı 2 model çıkardılar ?
Alt tarafı 1-2 FPS fark var, değmez.

Kesinlikle hocam 200 TL verecek olsam SSD yada RAM yükseltirim daha iyi :) Ayrıca yukarıda ki mesajda arkadaş belirtmiş zaten durumu bir fark olmadığını.
Zaten normalde 8G'nin 1720 Mhz boost clock var, ondan sonra O8G 18xx'li bir sayıya ulaştığı için herkez çok FPS alacağını zannediyor, şöyle düşün, eğer 8G'nin boost clock 1720 ve O8G hali de 1790 olsaydı sayılar hala 17xx hanesinde kaldığı için insanlar pek bir FPS farkı olmayacağını düşünür.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı