Teknik servisin teknik servis ücreti istemesi yasal mı?

Nesta

Hectopat
Merhaba, 21 Mart 2022 tarihinde Teknobiyotik üzerinden sipariş vermiş olduğum Sapphire RX 6600 ekran kartımı, teslim aldığım 25 Mart 2022'den 2 hafta sonra kurulumunu gerçekleştirdim. Kurulumun gerçekleştiği süre ve askere gideceğim tarih olan 10 Haziran 2022 tarihine kadar whattman hatası aldım. Video izlerken ve oyunları Alt+Tab yaparken bilgisayar donuyor, ekran kararıp bilgisayar yeniden başlatılıyordu. Bilgisayar kapandıktan sonra açınca whattman hatası alıyorum. AMD Radeon. Yazılımı çöküyor. Gerekli donanım kontrollerini gerçekleştirdim. RAM, anakart, işlemci sorunsuz çalışıyor. DDU ile Radeon. Yazılımını kaldırıp kurdum ama nafile bir çözüm olmadı. Aralık ayında terhis olacağım için maalesef kartın arıza sürecini takip edemeyeceğimden yollayamadım. 15 Aralık itibari ile Teknobiyotik aracılığıyla akortek bilişime kargoladım.
Kargolama esnasında teknik servis formunun altında şu ibare vardı; "garanti dahilinde oluşan tüm donanım arızaları için gerekli müdahale ve işlem ücretsiz olarak başlatılacaktır. Kullanıcı hatası olması veya yapılan incelemelerde herhangi bir arıza olmaması durumunda tarafınızdan teknik servis hizmet bedeli tahsil edilecektir." bunu okur okumaz teknik desteğe yazdım. Eğer arıza tespit edilemezse 250 TL teknik servis ücreti alacaklarını söylediler. Bende bu işlerden anlayan bir avukata sordum ve bu ibarenin aslının olmadığını benden ücret talep edemeyeceklerini ve imzaladığım teknik servis formunun bir yasal karşılığı olmadığını söyledi. Bende doldurduğum evrakı kargo ile beraber gönderdim.
Sorum şu; ekran kartını sağlam diye geri yollamak istediklerinde benden ücret talep etmeye hakları var mı ve sorunum devam ederse tekrar iade talebinde bulunabilir miyim? WattMan hatası iade değişime girer mi?
Not: 25 Mart'ta teslim aldığım ürünü Mayıs'ın ikinci haftası gibi kurdum. Hastanede babam yatıyordu onun yanında durdum evdekiler kargoyu teslim almıştı. Kurar kurmaz zaten 1-2 gün içinde hatayı aldım. Belki dedim ekran kartı yeni olduğundan yazılımdan dolayıdır düzelir diye bekledim ama olmadı 10 Haziran'da da askere gidince askerden sonra ilgilenirim diye garantiye yollamadım.
Mayıs ayında AMD Türkiye'ye yazdığım yazı;

ssss.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik servis ücreti diye bir şey yok. İşçilik ücreti var.
Garanti dahilinde işçilik ücreti alınmaz. Garanti süresi dahilinde teknik servise göre bozuk olmayan ürünün incelenmesi için de işçilik ücreti alınmaz.

Siz ekran kartını AMD'den değil, Sapphire'den almışsınız. Onlarla veya aldığınız mağaza ile iletişime geçin.

Ürünü aldığınız tarih önemli maalesef. İlk 6 ay kullanıcı açısından daha rahat. Sonrası çok karışık. Teknik servisler sanki kendi ceplerinden çıkıyormuş gibi işi yokuşa sürüyorlar. Anca dava benzeri yollarla hakkınızı alırsınız.

Ve son olarak, AMD ile Sapphire birliğinden farklı bir sonuç beklenmezdi zaten. Bunu bilerek almışsınızdır umarım.

Teknik servis ücreti diye bir şey yok. İşçilik ücreti var.
Garanti dahilinde işçilik ücreti alınmaz. Garanti süresi dahilinde teknik servise göre bozuk olmayan ürünün incelenmesi için de işçilik ücreti alınmaz.

Siz ekran kartını AMD'den değil, Sapphire'den almışsınız. Onlarla veya aldığınız mağaza ile iletişime geçin.

Ürünü aldığınız tarih önemli maalesef. İlk 6 ay kullanıcı açısından daha rahat. Sonrası çok karışık. Teknik servisler sanki kendi ceplerinden çıkıyormuş gibi işi yokuşa sürüyorlar. Anca dava benzeri yollarla hakkınızı alırsınız.

Ve son olarak, AMD ile Sapphire birliğinden farklı bir sonuç beklenmezdi zaten. Bunu bilerek almışsınızdır umarım.
Çok detaylı araştırmamıştım. Sadece bir kaç düzine olumsuz yorum gördüm o kadar da olur demiştim. Ama kendim birebir deneyimleyince Amd alınmayacağını anladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı