ASUS TUF A15 2022 termal bakımı nasıl yapılmalı?

Kararsızım1

Decapat
Selamlar, yaklaşık 1.5 yıl önce ASUS TUF A15 2022 model bir Gaming laptop satın almıştım. NVIDIA RTX 3060 ekran kartı, AMD Ryzen7 6800H işlemcisi, 16 GB (8+8) RAM mevcut. Aldığımdan bu yana fanlarındaki tozları temizlemek harici hiçbir bakım yapmadım. Dolayısıyla macunun ne zaman sürüldüğüne bağlı olarak 2 yıla yakın süredir aynı macunla çalışıyor laptop. Özellikle bu yaz işlemci sıcaklığı 90 altına inmemeye başladığından bakım yapmak istiyorum ancak servise göndermek yerine kendim bakımını yapacağım.

İki konuda yardıma ihtiyacım var. Bu konularda biraz araştırma yaptım ve çoğunlukla laptoplar için Grizzly Hydronaut markasının önerildiğini gördüm. Termal macun olarak ondan sipariş vereceğim ancak Amazon ve Hepsiburada'daki satıcılar ne kadar güvenilir bilmiyorum, iki sitede de 1 gr macun 250 TL'ye satılıyor orijinal midir? 1 gr yeterli olur mu?

Amazon
Hepsiburada

Bir de değişimi çok dikkatli yapacağım, daha önce de kasayı açtım zarar veririm korkusu taşımıyorum ancak yine de adım adım takip etmek daha iyi olacağından benim modelim için ya da kasası benimki ile benzer olan bir model için hazırlanmış bir bakım rehberi var mıdır bildiğiniz, varsa paylaşır mısınız?

Yardımcı olabilecek yok mu?

Şimdi verdiğim termal macunun kaliteside çok iyi satıcısı da güvenilir. Termal macun. Şimdi attığım videodakide aşağı yukarı senin kasanın aynısı bende de bu yıl yeni çıkan A15 var. Sadece dışarıda biraz tasarım farkları var.Bu video'yu izleyip yapabilirsin. Attığın linklerden de think 24 mağazaya ben daha bir ısındım çünkü attığın termal macunu çok az kişi satıyor ve sadece bu adam her platforma koymuş Teknosa'da bile var.

Şimdi verdiğim termal macunun kaliteside çok iyi satıcısı da güvenilir. Termal macun. Şimdi attığım videodakide aşağı yukarı senin kasanın aynısı bende de bu yıl yeni çıkan A15 var. Sadece dışarıda biraz tasarım farkları var.Bu video'yu izleyip yapabilirsin. Attığın linklerden de think 24 mağazaya ben daha bir ısındım çünkü attığın termal macunu çok az kişi satıyor ve sadece bu adam her platforma koymuş Teknosa'da bile var.
Çok teşekkür ederim soru işareti kalmadı aklımda sayenizde

Çok teşekkür ederim soru işareti kalmadı aklımda sayenizde
Ama bak tekrar söylüyorum kendimden bildiğim için bu laptop yük altında 93 dereceleri geçiyor. Bu sıcaklığı kısa sürede çok kafana takma ama belki ilerde throttle yemeye başlarız. Eğer bi teknik servisine gönderme şansın varsa direkt gönder. Bende bilgisayar mühendisi öğrencisi olarak söylüyorum bunu.

Ama bak tekrar söylüyorum kendimden bildiğim için bu laptop yük altında 93 dereceleri geçiyor. Bu sıcaklığı kısa sürede çok kafana takma ama belki ilerde throttle yemeye başlarız. Eğer bi teknik servisine gönderme şansın varsa direkt gönder. Bende bilgisayar mühendisi öğrencisi olarak söylüyorum bunu.
Doğrudur hocam 93 95 leri geçtiği çok oldu ama en azından sessiz modda performans kaybı olmadan 70 80 kere iniyordu. Şuan sessiz modda hem performans kaybı yaşıyorum hem de sıcaklık değerleri pek düşmüyor. Bir de bu throttle dediğiniz nedir tam olarak?

Doğrudur hocam 93 95leri geçtiği çok oldu ama en azından sessiz modda performans kaybı olmadan 70 80 kere iniyordu. Şu an sessiz modda hem performans kaybı yaşıyorum hem de sıcaklık değerleri pek düşmüyor. Bir de bu throttle dediğiniz nedir tam olarak?

Bilgisayarın ısınmadan dolayı kendini koruması tarzında açıklayabilirim yani işlemcin çok ısınıyorsa performansını kısar ve ısıyı düşürür bu da sana oyunlarda FPS kaybı olarak yansır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı