ASUS TUF A15 alındıktan sonra neler yapılmalı?

Cicenes35

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar laptopu aldım. Daha işletim sistemini kurmadım. Ekran kartı RTX 2050 ama bilgisayar ilk açılınca CPU 49 derece olduğunu görüm ve sıcak arka kapağı. Şarjı ise 2 dakika da %9 gittiğine şahit oldum. Neden bu kadar sıcak ve hızlı gidiyor şarJI? Ne yapmalıyım? Daha işletim sistemini kurmadım.

Arkadaşlar laptopu aldım. Daha işletim sistemini kurmadım. Ekran kartı RTX 2050 ama bilgisayar ilk açılınca CPU 49 derece olduğunu görüm ve sıcak arka kapağı. Şarjı ise 2 dakika da %9 gittiğine şahit oldum. Neden bu kadar sıcak ve hızlı gidiyor şarJI? Ne yapmalıyım? Daha işletim sistemini kurmadım.
49 derece sıcak değil ki ? Şarjın hızlı gitmesi normal ama 2 dakikada %9 gitmesi fazla. Windows kurmadan nasıl bakıyorsun şarja ?

Ama bios ekranında bu kadar gitmesi normal gibi, bios ekranında fanlar vs yüksek devirde calisir. Neyse windows kur öyle dene.

Gaming laptop için normal değerler patlak macunla aldığım değerler.

1725317528387.png

Ben sürekli söylüyorum ROG serisi olmayan ASUS alınmaz diye de forumda çok dolaşmamışsınız anlaşılan. TUF serilerinde kronik ısınma sorunları var oyun oynayınca anlayacaksınız ne demek istediğimi. Jet motoru gibi dönecek fanlar. Kaç yıldır aynı kasayı kullanıyorlar. İstersen dünyanın en kaliteli macununu kullan yine uçağa dönüyor. Fanları düşürünce de FPS düşüyor.

Ben sürekli söylüyorum ROG serisi olmayan ASUS alınmaz diye de forumda çok dolaşmamışsınız anlaşılan. TUF serilerinde kronik ısınma sorunları var oyun oynayınca anlayacaksınız ne demek istediğimi. Jet motoru gibi dönecek fanlar. Kaç yıldır aynı kasayı kullanıyorlar. İstersen dünyanın en kaliteli macununu kullan yine uçağa dönüyor. Fanları düşürünce de FPS düşüyor.

Az önce güncelleştirmeleri başlattım kapağı kapattım birden bir baktım uçak sesi gibi fan dönüyor. 10 yıllık laptop bile 6 yıl temizlenmemiş daha az ses çıkarıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı