ASUS TUF A15 ekran ışık sızması

Gayet de övdüğünü söylemem gerekiyor.
Bak basit cümle kurayım senin için;
Bu cihaz yurt dışında 1000-1100 dolar. Bu giriş seviye laptop bütçesi, bu bütçelerde sorunsuz laptop diye bir şey yok. Ya donanım ya kalite. Arkadaşta donanımı seçmiş, kaliteden kısmış. Ve kalite kusurları olacak illaha.

Bu cihaz yurt dışında 1000-1100 dolar. Bu giriş seviye laptop bütçesi, bu bütçelerde sorunsuz laptop diye bir şey yok. Ya donanım ya kalite. Arkadaşta donanımı seçmiş, kaliteden kısmış. Ve kalite kusurları olacak illaha.
İçindeki parçalarla günümüz oyunlarının %90'ını oynarsın diyorum, orta seviye dediklerin ne? Sunucu bilgisayarları mı?

İçindeki parçalarla günümüz oyunlarının %90'ını oynarsın diyorum, orta seviye dediklerin ne? Sunucu bilgisayarları mı?
Segment nasıl belirlenir bilginiz var mı? Kasa kalitesi, panel kalitesi, soğutma. Bunlar kriterler. 3050 ti ROG modeller giriş seviye mi oluyor donanımlardan dolayı?

Adama boş boş değişim iste diyerek umut vermiyorum en azından, mesajlarımda Amerika övdüğüm yok. Cihazlar oradan geliyor ve yurt dışında 1000 dolar olan cihazdan "kalite bekleme" diyorum. Ufak aklın onlara çalışıyor demek. Işık sızması giriş seviye %80-90 laptoplar da olur zaten. Bunu anormal karşılamanız komik, ve hayır her gün firma laptop yollamıyor. Bu bütçe de Victus, TUF, Nitro modeller var hepsinde de ışık sızması var.

Adam sana cihazın Amerika'da kaç dolar olduğunu, hangi segment olduğunu sormuyor. Işık sızması var ne yapabilirim diyor. Belli ki rahatsız olmuş ve burada fikir almak için konu açmış. Sen adama Amerika'dan, cihazın kaç dolar olduğundan bahsediyorsun. Kendisine başka bir model önerebilirsin, iadeye/değişime göndermesi durumunda oluşabilecek durumları anlatabilirsin, üstüne bütçe koyarsa alabileceği modellerden bahsedebilirsin veya en basitinden harici bir monitör almasını bile tavsiye edebilirsin. Ama gelmişsin yeni ürün alan bir adama öyle boş boş mesajlar yazıyorsunki adam senden çözüm istemiş sen aldığın cihaz iyi değil giriş seviyesi kötü bir cihaz 30k Türkiye'de para değil sana pahalı gelebilir tarzında konuşuyosun.

Anlamadım ki adam seninkinden iyi bir ürün aldı diye kıskanıp adamı aldığı cihazdan soğutmaya mı çalışıyorsun ne yapmaya çalışıyorsun :D oldu olacak adama bir de droshipping kursu pazarla da Amerika'ya gidip daha iyisini alsın :D Yarım akıllı asosyal seni. :D
Hala dolar, giriş seviyesinden bahsediyor. Adama bunun yerine "senin deyiminle" donanımı daha düşük kalitesi daha yüksek bir model önersene? Adam senin boş amerika, dolar muhabbetlerini dinlemek zorunda mı?

Neyse insanlara yardım etmek yerine tek hayatı forumda saatlerce insanların aldıkları ürünü anında kötüleyecek birine fazla zaman ayırdığımı düşünüyorum, konu dışından çıkmamak ve konuyu kirletmemek adına daha fazla cevap vermiyeceğim.

Adam sana cihazın Amerika'da kaç dolar olduğunu, hangi segment olduğunu sormuyor. Işık sızması var ne yapabilirim diyor. Belli ki rahatsız olmuş ve burada fikir almak için konu açmış. Sen adama Amerika'dan, cihazın kaç dolar olduğundan bahsediyorsun. Kendisine başka bir model önerebilirsin, iadeye/değişime göndermesi durumunda oluşabilecek durumları anlatabilirsin, üstüne bütçe koyarsa alabileceği modellerden bahsedebilirsin veya en basitinden harici bir monitör almasını bile tavsiye edebilirsin. Ama gelmişsin yeni ürün alan bir adama öyle boş boş mesajlar yazıyorsunki adam senden çözüm istemiş sen aldığın cihaz iyi değil giriş seviyesi kötü bir cihaz 30k Türkiye'de para değil sana pahalı gelebilir tarzında konuşuyosun.

Anlamadım ki adam seninkinden iyi bir ürün aldı diye kıskanıp adamı aldığı cihazdan soğutmaya mı çalışıyorsun ne yapmaya çalışıyorsun :D oldu olacak adama bir de droshipping kursu pazarla da Amerika'ya gidip daha iyisini alsın :D Yarım akıllı asosyal seni. :D

Hala dolar, giriş seviyesinden bahsediyor. Adama bunun yerine "senin deyiminle" donanımı daha düşük kalitesi daha yüksek bir model önersene? Adam senin boş amerika, dolar muhabbetlerini dinlemek zorunda mı?
Ben zaten yanıtladım, fakat işinin geldiği yerlere bakıyorsun. Bu bütçelerde normal, yapacak bir şey yok. Tekrar yanıtladım, keyfin isterse bakarsın. Başka model öner yazmısşın, tekrar yazayım. "Bu bütçelerde normal" Adam benden iyi bir ürün de almadı, bende de ışık sızması var. Mediamarkt'a gidip baktım zaten bu bütçelerin hepsinde var. Ayrıca bir güzel kudurmuş aşağılamaya geçmişsin. Kudurmaya devam et.

Bende de sağ altta ve solda biraz var, göz alışınca takmıyorsun bir süre sonra, dert etme.
Hangi cihazı alırsan al bu sorunu yaşayacaksın IPS panellerde. Eğer aşırı derecede rahatsız etmiyorsa kullanmana bak.

Sen gençler normal mi IPS panel.

Evet onlar uygun görürse oluyor. Umarım olur.
Ama yüksek ihtimal normal deyip gönderecekler. Bir mail gelsin bakalım. Online'dan değişim talep edilmiyor mu hocam?

0 bilginle sen yazma şuraya, donanım segment değiştirmiyor aklına sok bunu. Bu cihazın paneli dahil giriş seviyesi, gelen cihazda böyle gelecek. Bu bütçe de alacağı cihazlar da böyle gelecek. Yaptır değişim gene aynısı gelecek boş boş zamanı gidecek adamın. Çok bilmiş.

Dosya Ekleri

• IMG_4531.jpeg
    IMG_4531.jpeg
    168 KB · Görüntüleme: 110
  • IMG_4530.jpeg
    IMG_4530.jpeg
    171 KB · Görüntüleme: 105
  • IMG_4519.jpeg
    IMG_4519.jpeg
    23,1 KB · Görüntüleme: 106
Sen gençler normal mi IPS panel.

Sizinki benimkinden bir tık fazla gibi, benim ışıkta çok az belli oluyor akşamları, karanlıkta film izlerken çok uzak oturmazsanız fazla göze çarpmıyor bendeki.
Gün ışığında ise hiç belli olmuyor. İndirimli aldım zaten 6-7 bin TL ucuza, iadeye de pek yanaşmıyorum o yüzden. IPS panellerin kaderi bu, kabullenmek lazım. Kiminde az kiminde çok oluyor. Göz bir süre sonra alışıyor, ben sırf bu sorun sebebiyle 5 monitör iade etmiştim, hepsinde sızma vardı, son gelende nispeten azdı, kabullendim 2 senedir kullanıyorum masaüstünde, hiç aklıma dahi gelmiyor. Hatta bir tane de sıkışmış piksel vardı, şimdi bu konuyu okuyunca geldi aklıma 😉 Yani gün içinde çok belli olmuyorsa akşamları da aşırı derece ekranın ortalarına kadar gelmiyorsa yapacağınız pek bir şey yok, iade de etseniz en iyi ihtimalle bir tık az olanı gelecektir, o da tamamen şans işi.

Gündüz gözüyle:

b1767acd-940b-4aba-a8e3-a588d941adda.jpg

Akşam beyaz ışık altında:
b6cd72f4-f258-4495-94dc-4740496275dc.jpg a14bd5cc-4c69-4719-b8c2-b4b9896e74ee.jpg

Akşam ışıklar kapalıyken:

af4c09eb-9bf0-4671-a229-610a3523b3fb.jpg

Sizinki benimkinden bir tık fazla gibi, benim ışıkta çok az belli oluyor akşamları, karanlıkta film izlerken çok uzak oturmazsanız fazla göze çarpmıyor bendeki.
Gün ışığında ise hiç belli olmuyor. İndirimli aldım zaten 6-7 bin TL ucuza, iadeye de pek yanaşmıyorum o yüzden. IPS panellerin kaderi bu, kabullenmek lazım. Kiminde az kiminde çok oluyor. Göz bir süre sonra alışıyor, ben sırf bu sorun sebebiyle 5 monitör iade etmiştim, hepsinde sızma vardı, son gelende nispeten azdı, kabullendim 2 senedir kullanıyorum masaüstünde, hiç aklıma dahi gelmiyor. Hatta bir tane de sıkışmış piksel vardı, şimdi bu konuyu okuyunca geldi aklıma 😉 yani gün içinde çok belli olmuyorsa akşamları da aşırı derece ekranın ortalarına kadar gelmiyorsa yapacağınız pek bir şey yok, iade de etseniz en iyi ihtimalle bir tık az olanı gelecektir, o da tamamen şans işi.

Gündüz gözüyle:

Eki Görüntüle 1933242

Akşam beyaz ışık altında:
Eki Görüntüle 1933243 Eki Görüntüle 1933244

Akşam ışıklar kapalıyken:

Eki Görüntüle 1933245

Gündüz bende de çok yok galiba kanka.

Dosya Ekleri

• IMG_4535.jpeg
    IMG_4535.jpeg
    124,5 KB · Görüntüleme: 97
  • IMG_4534.jpeg
    IMG_4534.jpeg
    119,3 KB · Görüntüleme: 101
Gündüz bende de çok yok galiba kanka.
Gündüz genelde hiçbir sıkıntı olmaz zaten, akşamları da dediğim gibi göz alışıyor bir süre sonra. Ben çok ince eleyip sık dokurum bu konularda ama dediğim gibi 5 monitör değişmiş birisi olarak çözümü yok ne yazık ki. Tek çözüm TN veya OLED panelli cihaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı