ASUS TUF A15 FA507 1 ölü pikselden dolayı iade edilmeli mi?

Zeyrek00

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, gecen hafta Vatan'dan aldığım ASUS TUF A15 FA507 LP033W kodlu laptopta 1 adet ölü piksel çıktı. Pek ilgilenemedim, aldigimdan beri daha 2 kez açtım bilgisayarı ve test yaptım bugün.
1 adet ölü piksel icin değiştirmeye gerek var midir? Ölü piksel çoğalır mi? Pahali bir paltop aldim. Ölü piksel beni rahatsiz etmiyor ve PC içime sinmisti halbuki. Bir de degisim olsa bile gelecek olanda da çıkarsa tekrar canım sıkılacak, garantisi yok hicbirseyin.
Sadece çoğalır mi diye merak ediyorum. Zamanim var, sizce iade mi etmeliyim değişim mi istemeliyim ya da kalsin kullanayim mi, sıkıntı çıkarır mi ileride?

Merhaba, gecen hafta Vatan'dan aldığım ASUS TUF A15 FA507 LP033W kodlu laptopta 1 adet ölü piksel çıktı. Pek ilgilenemedim, aldigimdan beri daha 2 kez açtım bilgisayarı ve test yaptım bugün.
1 adet ölü piksel icin değiştirmeye gerek var midir? Ölü piksel çoğalır mi? Pahali bir paltop aldim. Ölü piksel beni rahatsiz etmiyor ve PC içime sinmisti halbuki. Bir de degisim olsa bile gelecek olanda da çıkarsa tekrar canım sıkılacak, garantisi yok hicbirseyin.
Sadece çoğalır mi diye merak ediyorum. Zamanim var, sizce iade mi etmeliyim değişim mi istemeliyim ya da kalsin kullanayim mi, sıkıntı çıkarır mi ileride?

1 ölüpiksele değişim yapılmıyor diye biliyorum.

Ölü piksel zaman içerisinde çoğalabilir bizzat ASUS monitörüm de yaşadım servisi arayınca 5 ölü piksel üstünde değişim yapabiliyoruz demişlerdi 5'in altında oldu mu iade veya değişim almıyor.

Evet fabrikasyon hatası iade edin. Vatan da değişim yapmak isterseniz yeni laptopu orada hızlı bir şekilde test edebilirsiniz eğer bulursanız onlar size yeni bir laptop verecektir zaten.

Ben 2 ay önce monitörünü aldım 1 ölü piksele değişim yapmadı laptoplar için farklı mıdır bilemem.

Ölü piksel zaman içerisinde çoğalabilir bizzat ASUS monitörüm de yaşadım servisi arayınca 5 ölü piksel üstünde değişim yapabiliyoruz demişlerdi 5'in altında oldu mu iade veya değişim almıyor.

Hocam aslında ölü ya da sıkışmış piksel çoğalır diye kesin bir bulgu yok, çoğalmayanların oranı çoğalana göre oranları çok daha fazla.

Teşekkürler.
Şimdi Asus aradim. 1 tane kabul etmiyoruz dedi, 3 farklı yerde 5 tane vs gibi biseyler söyledi dinlemedim ve iade degisim icin Vatan a yönlendirdi. Vatan musteri hizmetlerini aradım, 'magazadan alinan ürünler lde iade degisim olmuyor' dedi. 'Cayma hakkim da var' dedim o da 'yasa var internetten alsaydiniz yapabilirdiniz' dedi.
'Mağazaya götürün uygunsa teknik servise gönderirler üretimden kaynakli bir sorunsa eger değişim olur' dedi. Ama asus teknik servis zaten 1 ölü pikseli kusur görmüyor.
Tam olarak şöyle birsey 👇 iğne ucu kadar
20240808_145513.jpg

Evet bana da aynısini söylediler

Şimdi aldigim Vatan magazasiyla görüştüm. 'Teknik servis kusurla yazmadıkça biz degisim iade yapamıyoruz' dedi. 'Ayrica ürünü alip, burda magazada bile kontrol edip piksel testi yapsanız firmalarin kabul ettigi ölü piksel sayisi kadar degilse, yine degisim iade olmuyor, kutu acilmis garanti başlamış oluyor çünkü' dedi. Dilerseniz getirin teknik servise dedi ama sonuc belli zaten...
Ben uzun sureli kullaniciyim, böyle kabul ediyorum şimdilik. Umarim baska sorunu çıkmaz cok beğendim pc yi çünkü.

Son düzenleme:
Teşekkürler.
Şimdi ASUS aradim. 1 tane kabul etmiyoruz dedi, 3 farklı yerde 5 tane vs gibi bir şeyler söyledi dinlemedim ve iade degisim icin vatan a yönlendirdi. Vatan musteri hizmetlerini aradım, 'magazadan alinan ürünler lde iade degisim olmuyor' dedi. 'cayma hakkim da var' dedim o da 'yasa var internetten alsaydiniz yapabilirdiniz' dedi.
'Mağazaya götürün uygunsa teknik servise gönderirler üretimden kaynakli bir sorunsa eger değişim olur' dedi. Ama ASUS teknik servis zaten 1 ölü pikseli kusur görmüyor.
Tam olarak şöyle bir şey 👇 iğne ucu kadar
Eki Görüntüle 2278155

Evet bana da aynısini söylediler

Şimdi aldigim vatan magazasiyla görüştüm. 'teknik servis kusurla yazmadıkça biz degisim iade yapamıyoruz' dedi. 'ayrica ürünü alip, burada magazada bile kontrol edip piksel testi yapsanız firmalarin kabul ettigi ölü piksel sayisi kadar degilse, yine degisim iade olmuyor, kutu acilmis garanti başlamış oluyor çünkü' dedi. Dilerseniz getirin teknik servise dedi ama sonuç belli zaten...
Ben uzun sureli kullaniciyim, böyle kabul ediyorum şimdilik. Umarim baska sorunu çıkmaz cok beğendim PC'yi çünkü.

Sizin adınıza üzüldüm hocam bende bu sorunları yaşadım ilk başta 2 taneydi zamanla 5'e kadar çıkmıştı ölü pikseller. Biraz daha kullanın eğer ölü pikseller 5'e kadar çıkarsa hemen ASUS'u arayıp değişim talep edin yalnız bu süreç 1 ay kadar sürüyor haberiniz olsun. İlk önce ASUS'u arayıp değişim talep edeceksiniz sonrasında kargoya vereceksiniz ASUS orada inceleyip sonuç çıkaracak ve evinize kağıt gelecek orada değişim yazacak o kağıdı aldığınız yere götürüp değişim yaptıracaksınız. Benim süreç tam olarak böyle ilerledi.

Sizin adınıza üzüldüm hocam bende bu sorunları yaşadım ilk başta 2 taneydi zamanla 5'e kadar çıkmıştı ölü pikseller. Biraz daha kullanın eğer ölü pikseller 5'e kadar çıkarsa hemen ASUS'u arayıp değişim talep edin yalnız bu süreç 1 ay kadar sürüyor haberiniz olsun. İlk önce ASUS'u arayıp değişim talep edeceksiniz sonrasında kargoya vereceksiniz ASUS orada inceleyip sonuç çıkaracak ve evinize kağıt gelecek orada değişim yazacak o kağıdı aldığınız yere götürüp değişim yaptıracaksınız. Benim süreç tam olarak böyle ilerledi.
Açıkçası ben büyük sorun olarak görmüyorum şimdilik, hala hevesliyim makinaya karşı 🙂umarım çoğalmaz, ara ara kontrol edicem ama değişiklik olursa aksiyon alirim gec olmadan. Nazarlıgi olsun ne diyelim.

Açıkçası ben büyük sorun olarak görmüyorum şimdilik, hala hevesliyim makinaya karşı 🙂umarım çoğalmaz, ara ara kontrol edicem ama değişiklik olursa aksiyon alirim gec olmadan. Nazarlıgi olsun ne diyelim.
Merhaba laptoptan memnun musunuz? Isınma sorunu vs yaşadınız mı ? Bende aynısından almayı düşünüyorum.

Merhaba laptoptan memnun musunuz? Isınma sorunu vs yaşadınız mı ? Bende aynısından almayı düşünüyorum.
Merhaba, evet memnunum sıfır ses cok sessiz bu harika ve isinma sorunu yaşamadım şimdilik, ben oyun oynamiyorum pc yi yoracak herhangi bir işim pek olmuyor. Eski laptopum cok eski olduğu icin bu bana çok iyi geldi=) Tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı