ASUS TUF A15 kaç sene gider?

Şu anda MSI katana 15 B12v modelini kullanıyorum. Açıkçası 4 yılı bile bulmayacak haklısın. 2 sene sonra çok düşer bu laptop. AMD işlemcilerin en büyük sorunu ısınması ve laptoplarında aynı şekilde ısınması zordur. Bu yüzden illa seneler sonra değil şu an bile performans düşüşleri 2-3-4 saat kullanım sonrasında olacaktır. SSD upgrade yapılmama sebebi ürünün tek bir slota sahip olması.

Bu kadar araştıran birinin MSI almasına şaşırdım. Son senelerde bayağı bir kalite düşürdüler.

Teknoloji şu anda inanılmaz hızlı ilerliyor. 5 yıl sonra bile şu anki hayranlık duyduğumuz işlemci ve ekran kartları çöp olabilir.
Türkiye ekonomisinde alınabilecek en iyi işlemci ve ekran kartı potansiyeli tercih ediliyor.

Tek bir slota sahip olması büyük eksik, ama sonuçta değiştirilebilir bir ürün.
Fiyattan bir yerden kısmalılar, yapacak bir şey yok.

Ben uzun süreler MSI kullandım ve asla vazgeçmeyeceğim. Telefon tablet çıkarsa onları da alırım. SSD monitör laptop soğutucu her şeyine kadar MSI. Eskiden Leopard GL75 modelini kullanıyordum 10. nesil i7 bir işlemci. Üstünden 3 sene geçmesine rağmen LoL'de Max 20 FPS düşüşü yaşadım. Marka ve bakım da işin içine giriyor. Sadece i7 10. nesil ya da AMD 7735 kaç sene götürür dediğimizde net bir cevap alamayız. Günde 1 saat kullananı var 8 saat kullananı var, ben 5-7 saat kullandım.

Ben uzun süreler MSI kullandım ve asla vazgeçmeyeceğim. Telefon tablet çıkarsa onları da alırım. SSD monitör laptop soğutucu her şeyine kadar MSI. Eskiden Leopard GL75 modelini kullanıyordum 10. nesil i7 bir işlemci. Üstünden 3 sene geçmesine rağmen LoL'de Max 20 FPS düşüşü yaşadım. Marka ve bakım da işin içine giriyor. Sadece i7 10. nesil ya da AMD 7735 kaç sene götürür dediğimizde net bir cevap alamayız. Günde 1 saat kullananı var 8 saat kullananı var, ben 5-7 saat kullandım.

Bende eskiden iyi olduklarında MSI seçiyordum, 10 sene önce. Sonra ASUS bayağı bir solladı maalesef hele ki son katana serileri çok kötü. Fanboyluğu anlıyorum ama sanırım siz de durumun farkındasınız ve bu sizi çok üzüyor olmalı. O yüzden diğerlerini de karalamaya çalışıyorsunuz. Üzücü emojisi.

Bende eskiden iyi olduklarında MSI seçiyordum, 10 sene önce. Sonra ASUS bayağı bir solladı maalesef hele ki son katana serileri çok kötü. Fanboyluğu anlıyorum ama sanırım siz de durumun farkındasınız ve bu sizi çok üzüyor olmalı. O yüzden diğerlerini de karalamaya çalışıyorsunuz. Üzücü emojisi.

Dostum 4090 ASUS 4070 MSI geçiyor diyorsan kafana yazık derim. 900 küsur Şikayetvar talebi olan ASUS, nasıl oluyor da 100 küsurlu koskoca MSI solluyor? Fiyatından dolayı parası yetmeyen MSI kötüler zaten. Cooler Boost 5 zaten yeterince tozu dumana katıyor sanki. Parası veya maddi durumu olmayanlara lafım yok. ASUS başlarda iyi performans gösterir ama zamanla hızlı eskir. Ancak MSI uzun süre boyunca aynı performansı verebilmek için 250 vermek yerine 200 verir ama uzun süre verir.

i5 12. nesile eşit bir işlemci, giriş seviyesi için gayet uygun. Sizin için uygun olan i9 12. nesil mi?

Dosya Ekleri

• userb.PNG
    userb.PNG
    190,8 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 4090 ASUS 4070 MSI geçiyor diyorsan kafana yazık derim. 900 küsur Şikayetvar talebi olan ASUS, nasıl oluyor da 100 küsurlu koskoca MSI solluyor? Fiyatından dolayı parası yetmeyen MSI kötüler zaten. Cooler Boost 5 zaten yeterince tozu dumana katıyor sanki. Parası veya maddi durumu olmayanlara lafım yok. ASUS başlarda iyi performans gösterir ama zamanla hızlı eskir. Ancak MSI uzun süre boyunca aynı performansı verebilmek için 250 vermek yerine 200 verir ama uzun süre verir.

Tam bir MSI fanboyu olmuşsunuz hocam.

HP Victus 16-R0044NT i5-13500H 16GB RAM 512GB SSD 8GB GeForce RTX 4060 16.1"FHD FreeDOS 7P645EA Fiyatı, Yorumları - Trendyol size kalsa bu cihaz daha iyi.

Fiyatından dolayı parası yetmeyen MSI kötüler zaten. Cooler Boost 5 zaten yeterince tozu dumana katıyor sanki. Parası veya maddi durumu olmayanlara lafım yok.
Ah basit Türk dostum, para muhabbeti ile muhabbeti kazanmayı deniyorsun, büyük ihtimalle karşımdaki fakirdir diye. Ama bu sefer olmadı, aylık geliri ile 3 tane alabilecek biri çıktı karşına. Şimdi napcan?

Fanboysun tamam, ama adam gibi fanboy ol, markanın durumunu kabul et ama tut. Yani biz de fenerliyiz ama 7 yıldır bir halt edemediklerini kabul ederek fenerliyiz.

Yani hem parası olan hem bilen birine senin taktik sökmez dost. Başkalarına kullan sen onları.

Ah basit Türk dostum, para muhabbeti ile muhabbeti kazanmayı deniyorsun, büyük ihtimalle karşımdaki fakirdir diye. Ama bu sefer olmadı, aylık geliri ile 3 tane alabilecek biri çıktı karşına. Şimdi napcan?

Fanboysun tamam, ama adam gibi fanboy ol, markanın durumunu kabul et ama tut. Yani biz de fenerliyiz ama 7 yıldır bir halt demediklerini kabul ederek fenerliyiz.

Yani hem parası olan hem bilen birine senin taktik sökmez dost. Başkalarına kullan sen onları.

Hocam kendisinde var ondan yediremez kendisine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı