ASUS TUF A15 kaç sene gider?

Dostum 4090 ASUS 4070 MSI geçiyor diyorsan kafana yazık derim. 900 küsur Şikayetvar talebi olan ASUS, nasıl oluyor da 100 küsurlu koskoca MSI solluyor? Fiyatından dolayı parası yetmeyen MSI kötüler zaten. Cooler Boost 5 zaten yeterince tozu dumana katıyor sanki. Parası veya maddi durumu olmayanlara lafım yok. ASUS başlarda iyi performans gösterir ama zamanla hızlı eskir. Ancak MSI uzun süre boyunca aynı performansı verebilmek için 250 vermek yerine 200 verir ama uzun süre verir.
Ben i5 12. nesil dedim, i5 12600 değil. Ayrıca oyun performansı neredeyse aynı. Dediğim hala geçerli.

"Gaming" yüzdelerine göre karşılaştırma yapacak kadar cahil misiniz?
Ryzen 7 7735HS mobil işlemci ile i5 12400F gibi güçlü Gaming desktop işlemcisini karşılaştıralım ama oyle saçma yuzdelige gore degil cinebech R23 test sonuçlarına gore: Bu sonuçlar degiskenlik gosterebilir ayni siteden alinmistir, muhtemelen ort. değerlerdir.

20230819_182144.jpg

20230819_182210.jpg

Soldaki tekli çekirdek, sağdaki çoklu çekirdek. Bu değerler ile FPS değerleri orantılı değildir. CS, Valorant oyunlarında 12400F daha fazla FPS verirken. GPU ağırlıklı oyunlarda Ryzen 7 7735HS daha fazla verebilir eşit koşullarda dusunursek.(ekran karti vs. olarak)
Tabii diyeceksiniz biri mobil işlemci biri desktop, ikisi de iyi işlemciler oldugundan RDR2, CP2077, vs. gibi oyunlarda(GPU agirliklidir bu oyunlar) Ryzen 7 7735HS geçse bile çok farklari olmaz FPS olarak.(eşit koşullarda varsayarak)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 10 seneyi bırak 5'i zor götürür, eğer senelerce götürecek bir laptop istiyorsanız kasa kalitesi önemli. Bu da ASUS TUF'da olmayan bir nitelik, yanlışsam düzeltin ama dediğim gibi kasa kalitesi ASUS TUF'da çok kötü.

@DuncanFlex ben de ek bilgi vereyim. Memnunum ama AMD işlemci açığı yüzünden 2 gündür oyun performansı düştü %20-%30. ama TUF da üzmez ROG serisi de pahalı.

Vallahi hocam ben de bakıyorum yakında laptop alacağım ama ne alırsam alayım AMD işlemci almam, açılan onca konu beni gerdi. Eminim ki sorunsuz kullanan arkadaşlar vardır ama ben uzak duracağım.

Ve ROG STRIX G15 en son baktığımda 34K'ya vardı, postta atılan TUF'la aynı fiyat. Ha yine AMD mi AMD, bir de 3060 olması var ama uzun seneler götürsün isteniyorsa ben TUF almazdım.

Bence 10 seneyi bırak 5'i zor götürür, eğer senelerce götürecek bir laptop istiyorsanız kasa kalitesi önemli. Bu da ASUS TUF'da olmayan bir nitelik, yanlışsam düzeltin ama dediğim gibi kasa kalitesi ASUS TUF'da çok kötü.

Hocam kasa kalitesi bu fiyat bandında bu kadar zaten daha fazla verip uzun seneler götürsün mantığıyla almakta saçma geliyor bu 5 götürcekse fazla vereceğin 10 götürsün o parayı vermem 5 yıl sonra yenisini alırım hem de yenilemiş olurum laptopu.

Lenovo IdeaPad Gaming 3 82S90140Tx Intel Core i5-12450H 16 GB 1TB SSD RTX3060 6gd6 15.6" FHD IPS FreeDOS dizüstü bilgisayar.

Bu cihazda MUX varsa alınır bence.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı