ASUS TUF A15 oyunda 95 derece oluyor

Frsta

Decapat
Katılım
11 Haziran 2021
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Laptopum boşta 50-60 derece gibi normal çalışıyor. Oyun içinde 95'e çok hızlı geliyor, CPU-Z'de bile saniyesinde 95 dereceye geliyor. ASUS TUF'un A15 modeli ama 2023 model, yani kronik ısınma sorunu yok olmamasına rağmen bu kadar ısı anormal. CPU-Z ile aynı laptop başka birinin testinde 80 civarı çalışıyor bende 95? Asıl sorun o da değil yalnızca 95 olsa gene iyi, oyun içi FPS droplarına sebep oluyor. Aynı oyunu testte sorunsuz oynarken benim bilgisayar işkence çekiyor, 1.5 yıldır termal macunu yenilemiyorum, onu yenileyeceğim. Başka öneriniz var mı? Bildiğim kadarıyla en önemlisi termal macun, bu gibi ısınma problemlerinde daha önemli bildiğiniz bir şey var mı?
 
Termal macun olarak Thermal Grizzly hydronaut kullanın. Fan ve soğutma aksanını güzelce tozlardan arındırın. Termal macunu da güzelce yayabilirseniz, iyi sıkabilirseniz birkaç derece düşü meydana gelecektir. Başka da bir işlem yapılmasına gerek yok.

Laptoplar ısınır zaten. Önemli olan bu ısıyı minimuma indirgemek.

Sonuç nasıl oldu.

Daha gelmedi sipariş verdim yolda eğer düzelirse açıklama yazısı yazarım.
 
Sonuç ne oldu? Benim laptopta da benzer durum var bu arada.

Hala bekliyorum gelmesini biraz yerleşimden uzaktayım haftanın belli günlerinde kargo teslimatı yapıyor.

@ÖmerKu @elburuz
Arkadaşlar aldım termal macunu sürdüm CPU-Z'de pek bir değişim olmadı ama şunu söyleyeyim fabrika termal macunu kaskatı kesilmişti yani illa bir etkisi olmuştur bir hafta kullandıktan sonra oyun içinde bir değişim oldu mu güncelleme yaparım. Eğer sürecekseniz kesinlikle statik elektriği boşaltmayı unutmayın geri kalanı standart ben statik elektriği unuttum kısa süreli bir kalp krizi geçirdim açılmadı 1 saat sonra statik elektriği boşaltınca düzeldi.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı