ASUS TUF B450 Kasa Fanlarını Bağlama

glocia

Hectopat
Katılım
9 Nisan 2019
Mesajlar
497
D94908CF-F953-4B8F-9BB5-375423F5F0C5.jpeg

Anakart ASUS TUF B450-PRO GAMING
Kasa MB511 RGB
İşlemci Ryzen 5 2600 Stok Fan

Arkadaşlar önde 3 tane RGB fan, arkada 1 tane egzoz fan var.

Kasadan çıkan 4 pinli kabloyu RGB fanlarla birleştirip ankarttaki RGB_HEADER1 bağlarsam 3 fanı da Aura-Sync ile kontrol edebilir miyim? (Sanırım bu kısım sadece renk ile alakalı, fanları döndürmeyecek)

Egzoz fanı AIO_PUMP kısmına, öndeki 3 RGB fanıda CHA_FAN1, CHA_FAN2, CHA_FAN3 kısımlarına takarsam tüm fanlar çalışır mı? Çalışırsa 4 fanında hızlarını kontrol edebilir miyim?
 
Son düzenleme:
Merhaba çözüm buldunmu, sorunsuz çalıştılar mı aynı konuyu bende yaşıyorum bilgilerini paylaşırsan çok mutlu olurum.
Evet yukarıda yazdıklarımın hepsini yaptım, sorunsuz çalışıyor. Ama öndeki fanları cha_fan kısımlarına bağlayamadım kablo uzunlukları yetmedi. Direkt güç kaynağına bağladım, kasa ile birlikte gelmişti çoklayıcı. Sadece işlemci fanın ve egzoz fanın hızını kontrol edebiliyorum. RGB_Header kısmına bağladığım için de Aura-Sync ile kontrol edebiliyorum öndeki fanları.
 
Bende arkadaki egzoz fanını AIO_TMP girişine bağladım çalışmadı şu anlık biosa girip bakmadım biostan kontrolü mevcut mu acaba egzoz fanını bağlamak için başka girişim yok yardim edebilicek varsa tartışalım
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı