ASUS TUF B450 PLUS GAMİNG + ASUS TUF RX5700 XT No Input Signal

C!KO

Decapat
Anakart: Asus Tuf B450 Plus Gaming
CPU: Ryzen 5 2600x
GPU: Asus Tuf RX 5700 XT
Ram: 2x-8GB HyperX Fury DDR4 3200 MHz
PSU: Cooler Master 600W +80
Monitör: Rampage Bright RM-61 24 inch

Merhabalar,
Sistemim gayet çalışır durumda hatta oyunlardaki performansımdan gayet memnunum ancak oyunlarda günde 3-4 defa olmak üzere hata alıyorum. Bu hataların bazısında "No Input Signal" hatası alıyorum bunda monitörün kablosunu çıkar tak yaparak düzeltiyorum bazende "Siyah Ekran" hatasını alıyorum (Klavye ve mousem RGB aydınlatmalı ve siyah ekran hatası alınca bunlarında ışığı sönüyor) bundan 1 ay önce ise "Yeşil Ekran" hatası alıyordum ancak AMD güncellemelerinden sonra o hata kalktı ancak bu "Siyah Ekran" hatası devam etmektedir. Sıcaklık değerlerim gayet normal. Tüm sürücü ve BIOS güncel. Acaba hata Ekran Kartında mı ,Anakartta mı,Güç Kaynağında mı bir türlü çözemedim.
Monitör FreeSync desteği var ve oyunlardaki bu freesync uyumsuzluğu da yaşıyor olabilirim diye Radeon ayarlarından FreeSycn kapalı o yüzden ondan olduğunu sanmıyorum.
Şu an DP kablosu kullanıyorum HDMI denedim gene aynı hata.
Ekran kartını sonradan aldım bundan önceki ekran kartım AMD R7 240'dı onda hiç bir sorun yaşamıyordum.
600W güç kaynağınında yeterli olduğunu sanıyorum.
Lütfen yardımcı olun.

Şüphelenebileceğim tek şey, monitör. Tabii, ekran kartında sorun yoksa. R7 biraz daha eski bir kart, RX 5700XT çok daha yeni. Belki monitörle arasında problem vardır. Başka monitörle ya da televizyonla dener misiniz?

Eski sistemimde önce güç kaynağını değiştirdim ardından ssd aldım sonra ise işlemci,ram,anakart aynı anda yükselttim ekran kartı ve monitör aynıydı 1-2 ay sonra ise Rx5700xt aldım ilk ay hiç bir sorun olmadı sonraki güncellemede yeşil ekran ve mavi ekran hatası aldım sonraki güncellemede ise bu siyah ekran yani bu amd nin radeon control paneli değişmiş baya işte o güncellemeden sonra bu hata başladı ve devam ediyor.
Discord kullanıyorum
@lifobey

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı