ASUS TUF B450 PRO GAMING ve B450 PLUS GAMING bobin farkı

• Konuyu başlatan Rexx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 8.004
OC performansı olarak pek fark bekleme. Belki VDROP ve Peak Voltage değerleri Plus modeline göre daha iyi olabilir bu da üst düzey OC yaparken stabiliteyi sağlamanı kolaylaştırır. Pro modelinde VRM soğutma blokları da Plus modeline göre büyütülmüş. Bu da daha düşük VRM sıcaklığı demek. Normal kullanıcı olarak fark bekleme. O kare kutucuklar yani fazlarda ise Plus modelinde VRM başına 1 faz düşerken Pro'da 2 faz düşüyor. ROG'da da Pro'da da Plus'da da aynı VRM'ler kullanılıyor ve aman aman iyi değiller.

Ayrıca burada da bir abimiz kendince sıralamış: https://i.redd.it/7n48gewun0p21.png

Alttaki metinde de bahsediyor:
Phase Quality

It is important to understand that more power phases does not necessarily mean a better VRM. The actual component choices in the whole VRM have big implications in running temperatures and how much power the VRM is capable of handling. The benefit to more phases is in the stability of the voltage the VRM outputs, while temperatures and the VRM’s power output ability are up in the air.

Yani elinde Ryzen 5 bir işlemci varsa ortalama bir anakart gani gani yeter. Ryzen 7 1.4V üst düzey OC senaryolarında ise kaliteli anakart gerekir.

Son düzenleme:
OC performansı olarak pek fark bekleme. Belki VDROP ve Peak Voltage değerleri Plus modeline göre daha iyi olabilir bu da üst düzey OC yaparken stabiliteyi sağlamanı kolaylaştırır. Pro modelinde VRM soğutma blokları da Plus modeline göre büyütülmüş. Bu da daha düşük VRM sıcaklığı demek. Normal kullanıcı olarak fark bekleme. O kare kutucuklar yani fazlarda ise Plus modelinde VRM başına 1 faz düşerken Pro'da 2 faz düşüyor. ROG'da da Pro'da da Plus'da da aynı VRM'ler kullanılıyor ve aman aman iyi değiller.

Ayrıca burada da bir abimiz kendince sıralamış: https://i.redd.it/7n48gewun0p21.png

Alttaki metinde de bahsediyor:
Phase Quality

It is important to understand that more power phases does not necessarily mean a better VRM. The actual component choices in the whole VRM have big implications in running temperatures and how much power the VRM is capable of handling. The benefit to more phases is in the stability of the voltage the VRM outputs, while temperatures and the VRM’s power output ability are up in the air.

Yani elinde Ryzen 5 bir işlemci varsa ortalama bir anakart gani gani yeter. Ryzen 7 1.4V üst düzey OC senaryolarında ise kaliteli anakart gerekir.
Çok teşekkürler

Merhaba arkadaşlar plus modelini satın aldım kargo bekliyorum. Ryzen 5 3600 ile kullanacağım fakat bir sorum var. Bios güncellemeden bu işlemciyi takabilir miyiz? Takamazsak eğer nasıl güncelleme yapacağız (eski nesil işlemcim yok)

Merhaba arkadaşlar plus modelini satın aldım kargo bekliyorum. Ryzen 5 3600 ile kullanacağım fakat bir sorum var. Bios güncellemeden bu işlemciyi takabilir miyiz? Takamazsak eğer nasıl güncelleme yapacağız (eski nesil işlemcim yok)
Satın aldığınız yere sorsaydınız. Bazı satıcılar BİOS güncelleme yaparak satıyor. Malesef 1 veya 2. nesil işlemci olmadan bu anakartta BİOS güncelleyemezsiniz.

Bende aynı modeli kullanıyorum. Kafanıza takılan olursa yardımcı olmaya çalışalım.

Bende bu PRO model anakart ile birlikte aşağıdaki işlemci ve belleği alarak sistemimi yükseltmek istiyorum. Bu sistem ile GTA ONLINE ve COMPANY of HEROES 2 gibi oyunları oynayacağım. Sizce bu şekilde bir sistem ile sorun yaşar mıyım? 🙂 Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
  1. İŞLEMCİ: AMD AM4 Ryzen 5 1600 3.6GHz 19MB 6çekirdekli 65W 12275.
  2. BELLEK: Corsair Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 RAM CMK8GX4M1D3000C16
Bunlar ile birlikte elimde bulunan mevcut sistemdeki eklemeler de aşağıdaki gibi;
  1. EKRAN KARTI: ASUS STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-Gaming
  2. GÜÇ KAYNAĞI: Cooler Master RS-700-ACAB-D3 700W
  3. KASA: CM STORM Sniper
  4. SSD: KINGSTON 120GB ve OCZ 120GB

Ekran kartı olarak GTX 950 yerine AMD RX570 bulursanız çok daha iyi olur. Diğer parçalarda sorun yok bahsettiğiniz oyunlar için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı