Ahmet Baklacı
Megapat
Merhaba, iyi akşamlar. Bugün gün boyu uğraştığım problemimi hala çözemedim ve yardıma ihtiyacım var. Yaklaşık 15-20 gün önce bilgisayarın açılmaması sonrası anakart arızası şüphesinden dolayı ASUS servisi 'SMS ınfocomm'a anakartı gönderdim ve bugün teslim aldım. Chipset arızasından dolayı chipset değişmiş ve yapılan testlerin sorunsuz geçtiği yazıyor. Sistemi şu an aktif olarak kullanıyorum fakat Ethernet ile ilgili büyük bir problem var ve 100 Mbps hız da kullanamıyorum, sürekli kopma yaşanıyor.
İndirme yaparken hız düşüklüğünü fark ettim ve ayarları kurcalarken;

Hızın 10 MB'de çalıştığı gözükmekte. Aygıt yöneticisindeki hız ayarı şu an böyle;

Fakat 100 Mbps Full/Half dublex yaparsam ya Ethernet bağlantısı 10 saniyede bir kesiliyor ya da Ethernet kopuyor, internet gidiyor, 5 saniye sonra internet geliyor ve 10 Mbps hıza iniyor. 1 Gbps veya 10 Mbps yaptığımda kopmalar yaşanmıyor şu an.

TUF B450M-Plus anakartın kullanmış olduğu Realtek 8111 gigabit Ethernet kartı gözüküyor ve yine yukarıda göründüğü gibi bağlantı hızının 10 Mbps olduğu yazmakta. Şu an servis haricinde farklı bir önerisi olan var mı? Teşekkürler.

İndirme yaparken hız düşüklüğünü fark ettim ve ayarları kurcalarken;
Hızın 10 MB'de çalıştığı gözükmekte. Aygıt yöneticisindeki hız ayarı şu an böyle;
Fakat 100 Mbps Full/Half dublex yaparsam ya Ethernet bağlantısı 10 saniyede bir kesiliyor ya da Ethernet kopuyor, internet gidiyor, 5 saniye sonra internet geliyor ve 10 Mbps hıza iniyor. 1 Gbps veya 10 Mbps yaptığımda kopmalar yaşanmıyor şu an.
- Buradaki enerji tasarruflu internet, Half/Full dublex ayarları, wol ve kapatma hızı ayarı, Power saving mode ayarı vs. ayarları on/off şeklinde defalarca denedim fakat yukarıda bahsettiğim sorun devam etmekte.
- Sürücüyü defalarca kez kaldırıp tekrar yükledim, setup üzerinden kaldırıp tekrar yükleme yaptım sorun aynı.
- 3 farklı Ethernet kablosu değiştirdim sorun yine devam ediyor.
- Mobil ve farklı bir cihaz kullanırken internet üzerinde bir problem yok sadece bu bilgisayarda Ethernet bağlıyken, bilgisayarın internetinde kopmalar yaşanmakta.
- BIOS default ayarı ve CMOS üzerinden reset yapıldı sorun devam etmekte.
- Modem resetlendi sorun devam etmekte.
- Güvenli mod da yine aynı sorun devam etmekte.
TUF B450M-Plus anakartın kullanmış olduğu Realtek 8111 gigabit Ethernet kartı gözüküyor ve yine yukarıda göründüğü gibi bağlantı hızının 10 Mbps olduğu yazmakta. Şu an servis haricinde farklı bir önerisi olan var mı? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: