Çözüldü ASUS TUF Dash F15 Wi-Fi bağlantısı kopuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erbakaan

Decapat
Merhaba henüz geçen hafta ASUS TUF Dash F15 i7-12650h 16 GB DDR5 RTX3060 Wi-Fi-6 (FreeDOS'tu Windows 11 Home kurdum) bilgisayarım geldi kullanmaya başladım fakat ne zaman Wi-Fi bağlantısı kurmaya çalışsam önce Wi-Fi bağlantısı kuruluyor fakat 10 saniye sonra bağlantı kopuyor ve o bağlandığım modemi bağlanılabilir aygıtlarda göremiyorum. Bir süre sonra aygıt yeniden gözüküyor yeniden bağlansam da bir süre sonra yeniden bağlantı kopuyor. Sürücü upgrade/downgrade, CMD'den Ipconfig gibi şeyleri denedim, modemi resetleyip tekrar kurdum ama hiçbir fayda görmedim. En fazla 30 dakika bağlı kalabildim sonrasında yeniden bağlantı koptu. CAT-6 kablo ile bağlandığımda herhangi bir sorun olmadan interneti kullanabiliyorum ama Wi-Fi bağlantısında problem var. Kablonun uzanmadığı yerlerde kendi telefonumun internetine telefonun kablosuyla bağlanıyorum.
Bir türlü çözemiyorum bu problemi, yardımcı olabilir misiniz?
İyi sosyaller.

Bilgisayar: ASUS TUF Dash F15 i7-12650h 16 GB DDR5 RTX3060 Wi-Fi-6 (FreeDOS'tu Windows 11 Home kurdum)
Modem: TP-Link Türk Telekom modemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sürücüler güncel mi? Çünkü MediaTek çiplerinde böyle bir sorun okumuştum ama Intel'de böyle bir sorun yoktu, sürücüyü silip en günceli tekrar kurabilir misiniz?

Hocam şöyle ki Windows Update'in gördüğü en güncel olan 22.150.2.1 ile de denedim, CCleaner'ın gördüğü en güncel olan 22.200.2.1 sürümlü Wi-Fi sürücü ile de denedim hiçbir şey değişmedi hala bağlantı kopma sorunu devam ediyor.

Arkadaşlar sorun laptopta değişmiş. Yeni modem (ZYXEL DX3301-T0 Wifi 6 AX1800 5 Ghz ve 2,4 Ghz Vdsl2 5 Port Gigabit MPro Mesh Modem) aldım. Sorunum çözüldü :).
Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160Mhz

WİFİ kartı nedir laptop içindeki?
Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160Mhz

WİFİ kartı nedir laptop içindeki?
Hocam var mıdır herhangi bir çözümü ?

Telefonum modem wifisine bağlanıyor ve bağlı kalabiliyor.
Bilgisayarım da telefonumun hücresel internet paylaşımına bağlanıyor ve bağlı kalabiliyor.
Tek sorun bilgisayarım modem wifilerine bağlanamıyor.
Wifi Kartım: Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160Mhz
Sürücü: 22.200.2.1
Windows 11

Son düzenleme:
Hocam sürücüler güncel mi? Çünkü MediaTek çiplerinde böyle bir sorun okumuştum ama Intel'de böyle bir sorun yoktu, sürücüyü silip en günceli tekrar kurabilir misiniz?

Hocam şöyle ki Windows Update'in gördüğü en güncel olan 22.150.2.1 ile de denedim, CCleaner'ın gördüğü en güncel olan 22.200.2.1 sürümlü Wi-Fi sürücü ile de denedim hiçbir şey değişmedi hala bağlantı kopma sorunu devam ediyor.

Arkadaşlar sorun laptopta değişmiş. Yeni modem (ZYXEL DX3301-T0 Wifi 6 AX1800 5 Ghz ve 2,4 Ghz Vdsl2 5 Port Gigabit MPro Mesh Modem) aldım. Sorunum çözüldü :).

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı