ASUS TUF F17 alınır mı?

Arkadaşlar sadece Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, Warzone gibi FPS oyunlari oynamak ve AutoCAD basit çizim için kullanacağım laptopu. 17 inch olması benim için önemli. Bütçede 10K'yı aşmak istemiyorum. Ne dersiniz bu laptop için? Bir de RAM tek slot mu, çift slot mu? Bunun hakkında bilgisi olan var mıdır?

Alınabilir 17 inç olanların ısınacağını sanmıyorum:)

Hocam kullanıcı deneyimi olmayıp sağdan soldan duyma bilgilerle konuşanları çok takmayın. Ben şahsen sorunlu denilen seriyi kullanıyorum ancak hiç bir sorunla karşılaşmadım. Bu arada RAM tek slot olması lazım yanlış bilmiyorsam. FA serisinin ilk çıkanlarında bir miktar hata vardı ancak daha sonrasında düzelttiler.
Dostum sende sorun olmaması o ürünü iyi yapmıyor. Ben de Asus FX505DY-BQ051 modeli var ve aşırı ısınıyor. Atılan modelle aynı kasaya sahip.

ASUS TUF serisi kronik sorunlu Acer Nitro 5 1660 Ti versiyonunu alın. Veya 1000 TL daha koyup Helios 300 bakın. Teldeyim diye link atamıyorum.

ASUS TUF'un herhangi bir sorunu yok, aynı modelden kuzenimin arkadaşında var, 5-6 el rss attıktan sonra herhangi bir ısınma veya bir sorun oluşmadı. "çizim için kullanacağım"

17" için donanımdan vazgeçmeyin bence, Legion 5 alın. Çok çok daha iyi bir cihaz. TUF'u tokatlamadığı yer yok.

Yorumlarınız için teşekkürler.Bu laptobun bir de 8 gblik modeli var.Oyunlar için bu model tercih edilse 2x8 kullanmak yeterlidir değil mi yoksa 16 gblik alınıp 2x16 olarak kullanmak ciddi bir fark yaratır mı ?
2x8 yeterli olacaktır zaten 16 gb RAM'de hepsini kullanabilecek oyun şu an yok, 6-7 yıl da 16 gb ram yetersiz gelmez.

2x8 yeterli olacaktır zaten 16 gb RAM'de hepsini kullanabilecek oyun şu an yok, 6-7 yıl da 16 gb ram yetersiz gelmez.
Hocam Technopat Youtube adresine gidin ve en son incelemesi yapılan Acer Predator Helios 300 modelinin incelemesini izleyiniz. Orada da @Ali Güngör hocam bahsediyor bazı oyunlarda 16 GB RAM'in 14 GB kullandığını. Bence elinde imkanı varsa 2 x 16 GB RAM yapması arkadaş için en mantıklısı olur.

Hocam Technopat Youtube adresine gidin ve en son incelemesi yapılan Acer Predator Helios 300 modelinin incelemesini izleyiniz. Orada da @Ali Güngör hocam bahsediyor bazı oyunlarda 16 GB RAM'in 14 GB kullandığını. Bence elinde imkanı varsa 2 x 16 GB RAM yapması arkadaş için en mantıklısı olur.
Hocam biraz bütçeye bağlı açıkçası 14 gb ram kullanan oyunlar da çok ağır oyunlar. Warzone de 14gb kullanıyordu sanırsam ve birkaç oyunda daha. Fakat günümüz ve önümüzdeki 6-7 yıl bence 16gb ram yeterli kalacaktır, fakat bütçe varsa tabii ki 32 gb daha iyidir. Özellikle kurgu ve edit programları aşırı ram tüketiyor hangi oyunları hangi işleri yapabileceğinize göre ram seçilmelidir.

Hocam biraz bütçeye bağlı açıkçası 14 gb ram kullanan oyunlar da çok ağır oyunlar. Warzone de 14gb kullanıyordu sanırsam ve birkaç oyunda daha. Fakat günümüz ve önümüzdeki 6-7 yıl bence 16gb ram yeterli kalacaktır, fakat bütçe varsa tabii ki 32 gb daha iyidir. Özellikle kurgu ve edit programları aşırı ram tüketiyor hangi oyunları hangi işleri yapabileceğinize göre ram seçilmelidir.
Arkadaş AutoCAD kullanacağını ve oyunda oynayacağını söylediği için ben 32 GB öneririm. Bence günümüzde sınır değer 16 GB. Çünkü alt tarafı Windows 10 bile boşta 4 GB RAM yiyor iken 8 GB zaten mantıksız. Üzerine siz bir de oyun koyunca 16 GB sınırına geliyorsunuz. 16 GB şu anda günü kurtarmaya yetiyor. Ama çok yakında kurtarmayacağını düşünüyorum. Bir de üzerine AutoCAD eklenince ister istemez 32 GB yolu gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı