YouTube Edit kanalları para kazanıyor mu?

2-3TL falan belki. Ama dediğim şey Türkler en çok neyi sever tabii ki mistik videoları ve videoya konuşma falan yapmadan şak diye gir.

Derken MC için mi anlamadım.

@Hoffman o abonelerin hiçbir anlamı yok zaten Shorts para kazandırmaz milyonlarca abone kazanmadığın sürece. After Effects ve Premiere Pro öğrenip harbi editör olacağım dersen onda para var ama.

O işe girişmek daha sıkıntı 10saat işten geldikden sonra onu kafam almaz herhalde.

Ben de açıkçası bu konuyu düşünüyordum. Halihazırda edit kanalım var. Sadece shorts atmıyorum. Kanal, video izlenmesi dışındaki bütün şartları karşılıyor. Edit atmaya devam edersem bakacağım ne kadar kazandırıyor diye.

Sadece Shorts içerikleri attığım bir kanalım var. Yaklaşık 3-6 ayda 8K aboneye ulaştım ama para kazanması açılmadı. Artık Shorts içerik kanallarına özgünlük şartı getirildi.
Şöyle açıklamak isterim; bir ses, bir dublaj ile değişmeli.
YouTube'un verdiği cevap aşağı yukarı şöyle; bir videoyu alıp kesip biçmek yetmiyor. Mesela 15 dakikalık bir videodan alıntı yapıp çok izlenen sahneyi kesmek yetmiyor. Üzerinde büyük değişikliler yapmak gerekiyor. Bir sahnede 2 kişi konuşuyor komik bir sahne geçiyor diyelim; bunu kesmek biçmek yerine sahneyi kullanıp üstüne dublaj yapmak, metin yazmak gerekiyor. Kısaca kendin eklediğin özgün bir değişim, sanatçılık istiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı