ASUS TUF FX506LU-HN003 Alınır mı?

Yapıştırdım hocam 8525'e bi tane sizdeki de mi 1660 ti? Zaten fifa pes fm oynayan biriyim 😄
Hocam aynı laptoptan aldım bugün ulaştı elime ancak BIOS ekranında takılı kaldım. Boot Options kısmı seçilemediğinden UEFI li USB seçemiyorum sende durumlar nasıl? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
@Seyifzade @jakemake hocam sizlerin de görüşlerinizi almak isterim

WhatsApp Image 2021-03-23 at 17.02.03.jpeg

Son düzenleme:
Hocam aynı laptoptan aldım bugün ulaştı elime ancak BIOS ekranında takılı kaldım. Boot Options kısmı seçilemediğinden UEFI li USB seçemiyorum sende durumlar nasıl? yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Eki Görüntüle 936971
Bana da yarın geliyor nasıl memnun musunuz laptoptan halletmişsinizdir şimdiye

Eki Görüntüle 936971
Yanlış hatırlamıyorsam buradan değil de security kısmından ayarlıyorduk. Öncelikle bir administrator şifresi ve de user şifresi belirlemenizi isteyecek. Çok basit bir şey yapın çünkü unutursanız cihazınızın servise gitmesi gerekebilir. Şifreyi belirledikten sonra security sekmesinde aradığınız boot ayarını enable durumuna getirmeniz ve save and exit demeniz lazım. Ayarın tam adını hatırlayamadığımdan yazamadım ama ss atarsanız yine yardımcı olurum. Bu yeninden başlatmalar esnasında sizden yine o belirlediğiniz şifreyi girmenizi ister. Birkaç restartın ardından zaten otomatikman usb belleği 1. Boot sırasına alacak ve usbden başlatacak. Bir deneyin takıldığınız noktada yine yazın.

Bana da yarın geliyor nasıl memnun musunuz laptoptan halletmişsinizdir şimdiye.

Beğendim hocam ben.

Yanlış hatırlamıyorsam buradan değil de Security kısmından ayarlıyorduk. Öncelikle bir administrator şifresi ve de user şifresi belirlemenizi isteyecek. Çok basit bir şey yapın çünkü unutursanız cihazınızın servise gitmesi gerekebilir. Şifreyi belirledikten sonra Security sekmesinde aradığınız Boot ayarını enable durumuna getirmeniz ve Save and exit demeniz lazım. Ayarın tam adını hatırlayamadığımdan yazamadım ama SS atarsanız yine yardımcı olurum. Bu yeninden başlatmalar esnasında sizden yine o belirlediğiniz şifreyi girmenizi ister. Birkaç restartın ardından zaten otomatikman USB belleği 1. Boot sırasına alacak ve USB'den başlatacak. Bir deneyin takıldığınız noktada yine yazın.

Hocam şu videodan bakarak yaptım ancak tek fark ben Security Boot'u Disabled yaptım ( Windows 10 kurulum videolarının neredeyse hepsinde böyle gösterdikleri için yaptım, sadece attığım videodaki kişi enabled yapmış ne hikmetse). Taktığım USB'yi cihazın gördüğüne dair bir işaret yoktu ancak videoda olduğu gibi Windows 10 kuruldu bende de. Kafama takılan soru ise bunca tantana Windows 10'un normalden 10 saniye civarı erken açılması yaptığımız UEFI olayını uygulayabildim mi hala bilmiyorum. UEFI yazısını BIOS'un hiçbir yerinde göremedim. Nereden öğrenebilirim bilmiyorum şu an Windows 10'un UEFI ile mi yoksa normal prosedüründe mi açıldığını ve başaramadıysam geri düzeltip düzeltemeyeceğimi.

Beğendim hocam ben.

Hocam şu videodan bakarak yaptım ancak tek fark ben Security Boot'u Disabled yaptım ( Windows 10 kurulum videolarının neredeyse hepsinde böyle gösterdikleri için yaptım, sadece attığım videodaki kişi enabled yapmış ne hikmetse). Taktığım USB'yi cihazın gördüğüne dair bir işaret yoktu ancak videoda olduğu gibi Windows 10 kuruldu bende de. Kafama takılan soru ise bunca tantana Windows 10'un normalden 10 saniye civarı erken açılması yaptığımız UEFI olayını uygulayabildim mi hala bilmiyorum. UEFI yazısını BIOS'un hiçbir yerinde göremedim. Nereden öğrenebilirim bilmiyorum şu an Windows 10'un UEFI ile mi yoksa normal prosedüründe mi açıldığını ve başaramadıysam geri düzeltip düzeltemeyeceğimi.
Aynen enabled olmazsa USB’yi görmüyordu bende. Bunun dışındaki konularda bilgim yok maalese.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı