ASUS TUF Gaming A15 için RAM ve SSD yükseltme önerisi

n11 de 108 di bu ise 128 e geliyor yapistirdim bunu. Ayaklari falan saglamdir degil mi ? Kaymaz lap diye bir anda yuvasindan cikip 0 kademeye laptopla birlikte gelmesini istemem 🙃
O seviye ayarlayan ayaklar saglam. Masayla temas eden kisim da çok az kayıyor rahatsiz etmiyor yani.

Aynen maksimum 32gb destekliyor bende aynı laptobu kullaniyorum.
Hocam merhaba tekrardan. Ben bu laptopu aldım ve Windows kurmadan direkt ram ve SSDleri guncelledim. Şimdi ram ve SSDleri satacağım. Fakat ne marka model biliyorum ne de gerekli verileri. Bir kontrol edebilir misiniz acaba?

Ram kaç MHz destekliyor? 4800 yazılmış ama 5200 veya 5600 olma ihtimali mevcut mu?

SSD için de okuma ve yazma hızları belli mi? Bakabilirsiniz çok müteşekkir olurum.

Hocam merhaba tekrardan. Ben bu laptopu aldım ve Windows kurmadan direkt ram ve SSDleri guncelledim. Şimdi ram ve SSDleri satacağım. Fakat ne marka model biliyorum ne de gerekli verileri. Bir kontrol edebilir misiniz acaba?

Ram kaç MHz destekliyor? 4800 yazılmış ama 5200 veya 5600 olma ihtimali mevcut mu?

SSD için de okuma ve yazma hızları belli mi? Bakabilirsiniz çok müteşekkir olurum.
Bence 4800 en fazla ama bu konuda tam bir bilgim yok. SSD markası Micron.

Hayırlı olsun bilgisayariniz

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230910_113357_Gmail.jpg
    Screenshot_20230910_113357_Gmail.jpg
    221 KB · Görüntüleme: 38

Hayırlı olsun bilgisayariniz
Çok teşekkür ederim. Daha tam kurulum işini bitirip baş başa kalamadık kendisiyle :))

Sizdeki LP042 idi değil mi? 512 MB Gen4 M2 SSDli versiyon. Markasını vs bulamadim çok bakındım. Desteğe de yazdım fakat dönüş alamadım henüz.

Ramleri de CPU-Z ile öğrenebilirsiniz. Ben 4800 diye biliyorum ama 5600 ise tadından yenmez.

Bu laptopu alacağımı bilseydim millet 1 yıllık gamepass yaparken yapardım ben de yıllık 300 TL'ye :)) Sağlık olsun diyelim. Bu arada sizin attığınız yükselticilerden aldım. Şu an kontrol merkezini çözmeye çalışıyorum. Çok fazla özelliği var. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin cümlemize.

Arkadaşlar merhaba,

Aynı model laptop bende de var, SSD upgrade yapacağım. Samsung 980 Pro 2TB sipariş verdim, geldiğinde takacağım.

Şunu sormak istiyorum, SSD upgrade sonrası temiz kurulum yapıp performans artışında ne kadar bir iyileşme yaşadınız?

Arkadaşlar merhaba,

Aynı model laptop bende de var, SSD upgrade yapacağım. Samsung 980 Pro 2TB sipariş verdim, geldiğinde takacağım.

Şunu sormak istiyorum, SSD upgrade sonrası temiz kurulum yapıp performans artışında ne kadar bir iyileşme yaşadınız?
Direkt olarak 2tb ile hayata başladı. Yani FreeDos olarak Laptop siparişini verdikten sonra ram siparişi verdim. SSD'den önce laptop geldi. SSD'yi bekleyip öyle kurdum pcyi. Karşılaştırmalı beri veremiyorum bu yüzden. Lakin elimizdeki SSD en iyisi haliyle okuma ve yazma hızları da fark ediyor. Render vs alamadığım için çok bir şey diyemeyeceğim ama her halde en kotu %50 okuma 2x de yazma farkı oluyordur. Kurulum yapmadan okuma yazma hızını öğrenerek tespit edebilirsiniz bunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı