ASUS TUF Gaming A15 için RAM ve SSD yükseltme önerisi

Anakart farklidir. Eki suan gordum Max 32 yaziyor iste ?
Crucialin sitesinde 64 yaziyor ama Asusun kendi resmi sitesi 32 diyor. Baktiginizda 32 bu urun icin az. En az 128 e kadar gitmesi lazim bana gore ama iste. Elinde imkan olan arkadas deneyip aydinlatsa iyi olur.

Nasıl memnun musun üründen ?
Yukseltme vs yaptin mi
Ram ve ssd yukseltmesi yaptim evet oldukca memnunum yazılım icin de kullaniyorum oyun oynamazsan sarji 7 saat gidiyor. Tek problemi biraz isiniyor ama onun dışında memnunum.

@AliEgemen hocam bende bu cihazla HP Omen arasında kaldım. Sıcaklık değerleri nasıl artı ve eksi yönlerinden bahseder misiniz incelemesini bulamadım.
Sogutmasi guzel bg3 ultra max 70 derece civari oynuyorum.

Ram ve ssd yukseltmesi yaptim evet oldukca memnunum yazılım icin de kullaniyorum oyun oynamazsan sarji 7 saat gidiyor. Tek problemi biraz isiniyor ama onun dışında memnunum.
SSD ve Ram olarak ne taktin. Ben bi 2TB lik 970+ taktim. Ama RAM de bos slot yok maalesef bi 8 bi 16 lik da takmak istemiyorum.

@AliEgemen hocam bende bu cihazla HP Omen arasında kaldım. Sıcaklık değerleri nasıl artı ve eksi yönlerinden bahseder misiniz incelemesini bulamadım.
Hp Omen ucuz malzemeden yapilmis bir kasaya sahip. Ama soğutması A15den daha iyi. Maalesef benim kullandigim urunu alirsaniz saglam bir termal macun surmeniz lazim ki sicakliklar dingin olsun. Stok haliyle oyunda 93 goruyor cihaz. Onun disinda performansi ve pil omru harika. Portlar da oldukca yeterli. Ekran parlaklığı 250 nit oldugundan bazen zorluyor ama cok fazla isik yoksa ortamda rahatsiz etmiyor.

Sogutmasi guzel bg3 ultra max 70 derece civari oynuyorum.

SSD ve Ram olarak ne taktin. Ben bi 2TB lik 970+ taktim. Ama RAM de bos slot yok maalesef bi 8 bi 16 lik da takmak istemiyorum.
970 Evo 1TB 2x16 Crucial 4800mhz

Hp Omen ucuz malzemeden yapilmis bir kasaya sahip. Ama soğutması A15den daha iyi. Maalesef benim kullandigim urunu alirsaniz saglam bir termal macun surmeniz lazim ki sicakliklar dingin olsun. Stok haliyle oyunda 93 goruyor cihaz. Onun disinda performansi ve pil omru harika. Portlar da oldukca yeterli. Ekran parlaklığı 250 nit oldugundan bazen zorluyor ama cok fazla isik yoksa ortamda rahatsiz etmiyor.
Hocam nasil 90 görebiliyorsunuz 🤔. Urunun alti acik mi ? Fanlar ne moddaydi silent mi ? Turbo boost acikmi kapali mi ?

Ya da ayni urun olduguna emin misin sanirim seninki 4060

Hocam nasil 90 görebiliyorsunuz 🤔. Urunun alti acik mi ? Fanlar ne moddaydi silent mi ? Turbo boost acikmi kapali mi ?
Hocam Ryzen 9 biraz sıcak çalışıyor. Altlar açık olmadan ve turbo boost acikken 93 goruyordum. Altlari açınca sicaklik düştü 90ın altına ama yine de rahat etmek isteyip turbo boost kapattim. Zaten base clock 4 oldugundan fps dususu yasamadim. 83e çıkıyordu en ağır kullanımda. Bende sağlam bir macun sürdüm. Turbo boost açıkken 85 üzerine çıkmıyor artık.

Ya da ayni urun olduguna emin misin sanirim seninki 4060
4070li olan hocam bendeki.

Şaşırdım gerçekten belki curve ile ugrasmam gerekiyordur bilmem. İçini açınca baktim herhangi bir sorunu gözükmuyordu fanlarin.
Ben hicbirsey yapmadim TB acikken bg3 girdim 72 kapali giriyorum yine ayni. Fanlar normal modda ellemiyorum hic. Daha hic Turbo moda almadim daha pc yi. Tb kapamaktan baska islem de yapmadim. Urunun alti acik o kadar

Anakart farklidir. Eki suan gordum Max 32 yaziyor iste ?
Crucialin sitesinde 64 yaziyor ama Asusun kendi resmi sitesi 32 diyor. Baktiginizda 32 bu urun icin az. En az 128 e kadar gitmesi lazim bana gore ama iste. Elinde imkan olan arkadas deneyip aydinlatsa iyi olur.

Nasıl memnun musun üründen ?
Yukseltme vs yaptin mi
Oradaki 32 stok olarak maksimum değer. 64 destekler.
Evet hocam tek slotta olması daha da mantıklı geldi. Yoksa bu sistemin 32 maxda kalması bence de kabul edilebilir değil. Kaldı ki render vs uğraşıyor olsam 128 olmadığı için bunu direkt elerdim. Uzun yıllar kullanma niyetindeyim dolayısıyla daha sonraları 64 veya 48e çıkmayı düşünebilirim normal kullanıcı olarak. Şu an en ucuz ve performanslı yoldan 32 GB yapmalıyım. En mantıklı senaryo bu.

Şaşırdım gerçekten belki curve ile ugrasmam gerekiyordur bilmem. İçini açınca baktim herhangi bir sorunu gözükmuyordu fanlarin.
Altta soğutucu veya yükseltici vs var mı? Testlerde sıcaklıklar yüksekti benzerlerine göre.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı