ASUS TUF Gaming B650M-E alınır mı?

Bütçe
7500

Vlexy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
TUF B650M-E | R5 7600 | Kingston 32 GB 5200Mhz | RTX 4070 | 500GB M2 + 2TB M2 SSD | XPG Kyber 750W 80+G
Meslek
Öğrenci
RAM
Kingston Beast 16x2GB 32 GB 5200 MHz
İşlemci
Ryzen 5 7600
Merhaba sistemimde ASUS Prime A620M-K anakartım var elimden çıkarıp şu anda fiyatı düşmüş B650M-E almayı düşünüyorum. Mantıklı bir tercih olur mu acaba? VRM ve MOSFET'leri nasıldır destekler mi?

HOcam zaten Prime'dan bir üst segmente geçiş yapıyorsunuz. Mosfet sayısı olsun, pasif soğutucuları olsun, OC konusunda daha yüksek destek vermesi olsun her şekilde tabii ki daha mantıklı bir tercih olacaktır. Şu anki anakartınız çok giriş seviyesi kalmakta.

Arkasındaki port sayısı ve alternatifleri olması da cabası.

Hatta 2 adet m2 destekliyor.

HOcam zaten Prime'dan bir üst segmente geçiş yapıyorsunuz. Mosfet sayısı olsun, pasif soğutucuları olsun, OC konusunda daha yüksek destek vermesi olsun her şekilde tabii ki daha mantıklı bir tercih olacaktır. Şu anki anakartınız çok giriş seviyesi kalmakta.

Arkasındaki port sayısı ve alternatifleri olması da cabası.

Hatta 2 adet m2 destekliyor.
R5 7600 ve Asus Dual 4070 var biraz bana da giriş gibi göründü aslında yükseltmemin sebebi M2 sayısının 1 olması ömürlük olmaması diyebilirim.

Ben normalde B650M Plus'ı bekliyorum hocam ama stok yok ve 30.000 gibi bir fiyattan satışa sunulmuş şuanda

Asus TUF Gaming B650M-E AMD B650 6400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri Şuanda baktığımda bu anakart.

Hocam yani neredeyse 2 katı bir fark var özellik olarak sizin anakartınız ile TUF arasında. Bence çok iyi bir tercih olur. Şu anki anakartınız en uygun fiyatlı giriş seviyesi sistemlerde kullanılıyor ama sizin donanımınız gayet güzel. Yani TUF daha yakışık alacaktır.
Hocam bu anakartın bellek desteği kısmında benim KF552C36BBE-16TR bu kodlu ramler gözükmüyor çalıştırmaz mı acaba?

Kingston 16GB Beast Siyah 5200Mhz CL36 DDR5 AMD EXPO Single Kit Ram | ITOPYA 2x16 şeklinde bundan var.

Son düzenleme:
Ram'ler AM5 olduğu sürece destekler hocam. Sadece ilk fırsatta BIOS güncellemesini yapın ki uyumsuzluk dahi olsa büyük ihtimalle giderilmiştir. Bazı anakartların bazı ram serileriyle çok uyumşu olduğu gibisinden bir şeyler okumuştum ama sonuçta binlerce kombinasyon halinde toplanan kasalar var ve ben sizin bahsettiğiniz gibi bir uyumsuzluk pek görmedim.

Ram'ler AM5 olduğu sürece destekler hocam. Sadece ilk fırsatta BIOS güncellemesini yapın ki uyumsuzluk dahi olsa büyük ihtimalle giderilmiştir. Bazı anakartların bazı ram serileriyle çok uyumşu olduğu gibisinden bir şeyler okumuştum ama sonuçta binlerce kombinasyon halinde toplanan kasalar var ve ben sizin bahsettiğiniz gibi bir uyumsuzluk pek görmedim.
TUF GAMING B650M-E|Anakart|ASUS Türkiye Tam olarak buradan arattım da Kingston Beast 16 GB 5200 MHZ CL36 bu rami göremedim o yüzden şüpheye düştüm birazcık.

Olabilir bana da öyle geldi hocam sağ olun.
Ben çoğu haır sistem sitelerinin bu listelere bakıp da sistemlere Ram koyduğunu düşünmüyorum :D Ama tabi ki her zaman bir uyuşmazlık ihtimali var. Belki bu listede sadece test etme imkanı bulduklarnı eklemişlerdir. BU liste harici onlarca daha marka ve model var piyasada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı