İnceleme ASUS TUF Gaming F15 FX506LH 1 Yıllık Kullanıcı Deneyimi

Whisper mod veya benzeri bir mod açık olmasın Bazı laptop'larda Oyun oynarken Whisper mod'u açınca 70-80 arası sıcaklığı olan laptop ejderha'nın ateş püskürtmesi gibi Fanlardan Ateş gibi hava üflemeye başlıyor bir anda 85-90 dereceye sıcaklık Çıkıyor bu tür modlar'ı açınca bu tür sıkıntılar olabiliyor veya bazı Bilgisayarlar Turbo veya Performans modlarında sıcaklık dengesini sağlayamayabiliyor , Boşta da ısındığını söylemişsiniz Fanların ve sistemin temizliğini yaptınız mı? veya termal macun uyguladınız mı? Ayrıca Bilgisayar geç açılıyor demişsiniz bu sıcaklıktan ziyade sistemde ki SSD'nin sağlığı ve performansına göre değişiyor.

Harika bir rehber elinize sağlık gerçekten Asus Tuf Gaming F15 gibi çok tercih edilen bir modelin her ince ayrıntısna kadar yazmışsınız. İnanın bende ne bu kadar yazı yazacak kadar sabır ne de dikkat var.
Teşekkür ederim . Ürün bayağı tercih edildi ülkemizde. Sorunları yüzünden çok da memnun kalmadım açıkçası.
Hocam bende bi 4-5dk 95 derecede kalıyor sonrasında düşüyor.

Bu değerler normal mi? Diğer bileşenlere ve işlemcinin kendine zararına yol açar mı?
İlk aldığım günden beri yaklaşık 1,5 yıldır böyle. Diğer bileşenlere çok bir zararını görmedim. BD Prochot açarsanız işlemci belli bir sıcaklığa gelince frekansını kısıyıor. Ekran kartı macun yenilemesiyle beraber max 80 görüyor. Curve den da ayarlar yaptım tabii.

Kanka PC daha 4 aylık temizliğe gerek yok 6 ayda 1 yapılacak zaten.

Bu bilgisayarı ikinci el olarak bir oyuncu bayandan aldım. Arkadaş oyun oynarken turbo modda oynamış ve termal macun yenilemesini eksik etmemiş. Kozmatik olarak da gayet temiz kullanmış. Bendeki 1650ti gerisi aynı. Nedenini bilmiyorum ama laptop Dying Light'ta inanılmaz ısınıyor. İlk 30-60dk oynama süresinde gayet temiz 50-60 fpslerde oynarken ileriki zamanlarda laptop ısınıyor ve kasmaya başlıyor fakat laptopun altına ellediğimde buz gibi sadece batarya kısmında el yakmayan bir sıcaklık var. Egsoz çıkışı ise daha da sıcak ama yine el yakmaz. Bu sıcaklık artışını sadece Dying Light'ta yaşıyorum. Apex legends, Project Zomboid, NFS Payback gibi oyunlarda (otomatik ayarlarda) bir sıkıntı yaşamadım. Wifi sorununu ben de yaşıyorum. Özellikle Apex Legends oynadığım zaman. Mecbur böyle olunca telefonumdan usb ile wifi veriyorum. İndirme hızı olarak kablolu ve kablosuz yakın diyebilirim. Steamde kablolu max 31.5mb görürken kablosuz ile 27-28mbleri gördüm. Win+g ile yakalama modunu açtığım zaman fpsde bir ölme gördüm. Ses konusunda gelirsek hoparlörünü beğendim tatmin edici. Bluetooth bağlantısını beğendim sorunsuz ve uzaklaşmama rağmen sesi kesmeden verdi. Mikrofonunu hoparlör ile kullandığınızda yankı yapıyor. Mikrofonu ortalama sesli sohbetteki arkadaşlarım olumsuz bir şey demedi. Parmak izi konusunda bende öyle bir problem olmadı. Touchpad kısmında biraz oluyor evet ama kasa için aynısını diyemeyeceğim. Bendeki adaptörde midir bilmiyorum ama adaptörün üçlü kafası olan kısmı bazen algılayamıyor sürekli fişe takılı/takılı değil oluyor ikinci el sonuçta belki sahibinin hatasıdır. Ekranını beğendim ilk defa 144hz kullanıyorum alırken öğrendim 144 olduğunu ve gayet akıcı ekranı var. Renkler tatmin edici. Klavye RGB ama renkleri ayarlayamıyorsunuz . Tek renk oluyor ve diğer modlardaki renkleri seçiyorsunuz. Örneğin sadece wasd tuşlarını kırmızı kalanı mor yapamıyorsunuz. Apex'te oto ayarlarda hiç kastığını görmeden oynadım. Project Zomboid'de ise sadece sağ klik ile en uzağa bakınca bir 10-15fps düşüş gördüm. Dying Light'ta ısınma gördüm. Hepsi steamdan alınma oyunlar korsan oynamıyorum. Battlefield 1 ve RDR 2 indirmek istiyorum ama kasar mı boşa indirmiş olur muyum diye korkuyorum. Ayrıca ısınma problemi bunlarda kesin yaşanır gibi. Soğutucu olmamasına rağmen buz gibi yapıyor ama bf1 ve rdr2 için soğutucu fena olmaz gibi. Ben gayet memnunum şuan.

Wifi sorununu ben de yaşıyorum.
Onun tek çözümü Wi-Fi kartı değiştirmek. Ben 1 yıl önce değiştirdim ve memnunum, gayet iyi çalışıyor şu an. (Intel AX200NGW Wi-Fi 6)

Win+G ile yakalama modunu açtığım zaman FPS'de bir ölme gördüm.
O bende de var normal.
Klavye RGB ama renkleri ayarlayamıyorsunuz .
Nasıl ya? ASUS Armoury Crate ile yönetilebiliyor olması lazım, hatta ben G-Helper kullanıyorum kontrol merkezi olarak o uygulamayla da yönetebiliyorum.
Guzel inceleme ASUS yapmis.
Teşekkür ederim fakat ben memnun değilim . Keşke aldığım ilk günlerde bu hatalar ortaya çıksaydı da iade etseydim.

Hangi hatalar?

• Wi-Fi kartı arızası
  • Sorunlu kontrol merkezi uygulaması
  • Soğutma problemleri
  • Kısıtlı BIOS
  • Hatalı sürücüler
  • Adaptör bozulması
  • Ekranın arada gidip gelmesi
  • 65 sonrası ses düzeyinde cızırtı

• Wi-Fi kartı arızası
  • Sorunlu kontrol merkezi uygulaması
  • Soğutma problemleri
  • Kısıtlı BIOS
  • Hatalı sürücüler
  • Adaptör bozulması
  • Ekranın arada gidip gelmesi
  • 65 sonrası ses düzeyinde cızırtı
Wifi kartini degistirebilirsin istersen. Baya baya sorunluymus bu tuf.

Wi-Fi kartini degistirebilirsin istersen. Baya baya sorunluymus bu tuf.
Değiştirdim zaten çok da fark etti. Eski model MediaTek MT7921 Wi-Fi 6 idi şimdiki Intel AX200NGW Wi-Fi 6 almıştım 1 yıl önce.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…