ASUS TUF Gaming F15'te ekran bozuluyor

Master Caution

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. 3 aylık ASUS TUF Gaming F15 sahibiyim. Geçen hafta Windows 11 güncellemesi yaptıktan sonra, tarayıcı olarak kullandığım Opera GX'de gezinirken ekran aşağıdaki gibi oluyor. Alt - Tab yapıp, başka bir pencereye geçince düzeliyor. Windows 11'den önce böyle bir sorunla karşılaşmadım. Windows 11 kullanıp bu sorunla karşılaşan var mı? Neden kaynaklı olabilir?

1635351811807.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu Nitro 5'te yaşıyorum çözümü nedir?
Geçmis olsun
IMG_20231203_191455.jpg
yaşadığım sorunu anlatayım öncelikle. PC *asus Tüf dash f-15.
Masaüstünde ya da YouTube da video izlerken zaman zaman 1 saniyelik ekran kararması yaşıyordum bu sırada seste veya başka bi yerde sorun olmuyordu sadece ekran gidip geliyordu. Bu iki hafta boyunca günde 1 kere olacak şekildeydi
Daha sonra tekrar kullanacağım için PC yi açık bırakıp 10 dakika bı yere gidip geldim. Geldiğimde ekranın üst kısmında 3 parmak kalınlığında bı çizgi vardı. Altındaki pikseller de tazelemiyordu. PC Yi açıp kapadigimda bu durum kayboldu bende kullanmaya devam ettim. Aynı günün akşamı tekrar aynı durum olunca yedeğimi alıp PC Yi kapadım. Sordum soruşturdum 1 hafta kadar. Herkes farklı birşey söyledi. En son teknik servisine götürdüm. Panel değişimi dediler. 3750 tl' cik sıkışmış ekrana herhalde. Şimdi PC arkadaşımda. PC yi test ediyor. Bı sıkıntı yok dedi en son elime ulaşınca duruma göre takrar yazarım.

Tamamdır haber verirseniz sevinirim bende ona göre servise gideceğim.

Bende ekran hareket ettirince olmuyor sorun aniden oluyor ve gidiyor 3 defa falan oldu.

Son düzenleme:
Tavsiyemdir eğer 2 dakika da olsa kullanılıyorsanız yedeginizi alın. Teknik servise verdikten sonra veri korma garantisi verilmiyor.

Büyük ihtimal Windows 11 ile alakalı bir sorun benim sorunum tüm donanımını test ettim RAM ekran kartı işlemci SSD tüm donanımını stress test yaptım 45 dakika yüksek sıcaklıklarda çalıştı bir sorun olmadı büyük ihtimal Windows 11 ve driver sorunu benim sorunum RAM eklemesi yapmıştım acaba RAM'de sorun olabilir diye düşündüm Memtest ve bellek tanılama testi yaptım hiçbir sıkıntı yok.

Büyük ihtimal Windows 11 ile alakalı bir sorun benim sorunum tüm donanımını test ettim RAM ekran kartı işlemci SSD tüm donanımını stress test yaptım 45 dakika yüksek sıcaklıklarda çalıştı bir sorun olmadı büyük ihtimal Windows 11 ve driver sorunu benim sorunum RAM eklemesi yapmıştım acaba RAM'de sorun olabilir diye düşündüm Memtest ve bellek tanılama testi yaptım hiçbir sıkıntı yok.
Böyle bi durum benim de kafamı kurcaladı. İşlemci yük altındayken böyle bı durum olmuyor. Denemek için ağır bı oyun olan Rdr-2 oynadığımda bile *45dk tek bir çizgi bile olmadı. Ama pc masaüstünde boşta çalışırken *düşük frekansta* çizgiler belirmeye başlıyordu. Sende de mi böyle bir sorun var

Böyle bir durum benim de kafamı kurcaladı. İşlemci yük altındayken böyle bir durum olmuyor. Denemek için ağır bir oyun olan RDR-2 oynadığımda bile *45dk tek bir çizgi bile olmadı. Ama PC masaüstünde boşta çalışırken *düşük frekansta* çizgiler belirmeye başlıyordu. Sende de mi böyle bir sorun var.

Şu anda 3 defa oldu bende Chrome ve masaüstünde iken ve hepside Windows 11 de oldu ayrıca Intel ekran kartını güncelleme yapmıştım yaptıktan sonra driver sorunlu çalıştı bende eski sürüme aldım bu sorun oldu sonra format attım Windows 11 temiz kurulum ile kurdum yine driver güncelledim ve yine geri aldım aynı sorun oldu dün yine temiz kurulum yaptım ve tüm testleri yaptım stres test bir sorun olmadı ben driver ve Windows 11'den şüphe ediyorum.

Ayrıca yurd dışı forunlarına baktım bu sorunu yaşayanlar var hepside driverden şüpheleniyor panelde sıkıntı olsa panel hareket edince olur bende öyle bir durum yok bir yurt dışı forumunda RAM'den olabilir dediler bende RAM ekleme yapmıştım cihaza ramdende şüphe ediyorum RAM test yapıyorum şu anda.

Windows kaç kullanıyorsun sen 10-11

Son düzenleme:
11 kullanıyorum. Tüm driverlarım günceldi. 8 ay kadar önce SSD eklemiştim. Etkisi olacağını zannetmiyorum ama
Şu anda 3 defa oldu bende Chrome ve masaüstünde iken ve hepside Windows 11 de oldu ayrıca Intel ekran kartını güncelleme yapmıştım yaptıktan sonra driver sorunlu çalıştı bende eski sürüme aldım bu sorun oldu sonra format attım Windows 11 temiz kurulum ile kurdum yine driver güncelledim ve yine geri aldım aynı sorun oldu dün yine temiz kurulum yaptım ve tüm testleri yaptım stres test bir sorun olmadı ben driver ve Windows 11'den şüphe ediyorum.

Ayrıca yurd dışı forunlarına baktım bu sorunu yaşayanlar var hepside driverden şüpheleniyor panelde sıkıntı olsa panel hareket edince olur bende öyle bir durum yok bir yurt dışı forumunda RAM'den olabilir dediler bende RAM ekleme yapmıştım cihaza ramdende şüphe ediyorum RAM test yapıyorum şu anda.

Windows kaç kullanıyorsun sen 10-11

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı