ASUS TUF Gaming VG279QL1a monitör nasıl?

Bu fiyat FHD monitör için çok fazla.
 
ASUS TUF Gaming VG279QL1a 27" 165Hz 1ms (HDMI+display) G-Sync FreeSync Full HD IPS LED monitör nasıl?

Amazondan satın alıp iade verdigim monitör.

Artıları:
Işık sızması çok az dert edilecek kadar degil.
İps Glow fazla yok burayı açayım. Monitörle arama 40-50 cm mesafe koydum. Monitör ekranın üst kısmını geriye, alt kısmını yukarıya dogru açılandırdım.
Tepki süresi iyi
Ergonomisi iyi
İnput lag seviyesi iyi

Eksileri:
Görüntü kalitesini begenmedim, görüntü bana soluk geldi. 7 tane modu olması lazım şimdi tam hatırlamıyorum. Hiç bir modunu begenmedim. Mühendisler modları iyi tasarlamamış. Evdeki Tn panel monitörümle kıyasladım. Tn panelin görnütüsü daha iyiydi. Doygunluk olarak. Panel yapısı olarak tabiki de İPS daha iyi.
1 ms yani ELMB modunu açınca ghosting çok yapıyor.

Görüntü kalitesi belki senin hoşuna gider, benim gitmedi. Alınabilecek bir monitör ama fiyatı 2300'e düşmüştü. Daha fazla verilmez.


Bu fiyat FHD monitör için çok fazla.

HP X24ih Review hocam yakalamışken bir soru sorayım aklıma takıldı.

Rtings incelemesinde, 'Response Time Max Refresh Rate' yazan yer ile Response Time @ 60Hz yazan yer arasında ms olarak fark oluyor.
144 hz yenileme hızı seçiliyken, 60 FPS alırken Response Time @ 60 Hz yazan yerdeki ms degerlerimi aktif olacak? Yoksa 144 Hz yazan yerdeki ms degerleri mi aktif olacak?
Sitenin açıklama kısmına girdigim vakit 144 Hz olan monitörü, 60 Hz'e çekersek, Response Time @60 Hz yazan yerdeki ms degerleriyle çalıştıgını söylüyor gibi anladım ama tam emin olamadım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı