ASUS TUF RTX 3080 %95 fan devrinde 73 dereceyi görüyor

Sait Turan

Megapat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi ASUS TUF 3080 ekran kartım Crysis 3 Remastered oyununda %95 fan devrinde 73 derece görüyor. Fanlar otomatikte ayarlı olduğu için sormak istiyorum bu kadar yüksek devirde bu ısılar normal mi?

Kullandığım kasa Thermaltake v200.

Dosya Ekleri

• Crysis 3 Remastered Screenshot 2023.01.19 - 17.42.04.89.png
    Crysis 3 Remastered Screenshot 2023.01.19 - 17.42.04.89.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 64
  • Crysis 3 Remastered Screenshot 2023.01.19 - 17.41.37.79.png
    Crysis 3 Remastered Screenshot 2023.01.19 - 17.41.37.79.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 56
Isı değeri yüksek değil fakat %95 fan deviri çok yüksek. Ben bu sıcaklıkları %50 fanda alıyorum fakat kartım 3080 olmadığı için bir tutmak yanlış olacaktır. Kullanan birinden cevap almak lazım.

Başlıkta da belirttiğim gibi ASUS TUF 3080 ekran kartım Crysis 3 Remastered oyununda %95 fan devrinde 73 derece görüyor. Fanlar otomatikte ayarlı olduğu için sormak istiyorum bu kadar yüksek devirde bu ısılar normal mi?

Kullandığım kasa Thermaltake v200.
Kasanın yan kapağını açıp tekrar sıcaklık ve fan hızına bakabilir misiniz?

Aynı kartın OC versiyonu 1.5 sene kullandığım daha yeni sattım bahsettiğiniz değerler 1080P'de ise yüksek geldi çünkü bu kart 3000 serisinde iyi performans veren kart. Kasa içi görüntünüzü paylaşır mısınız hava akışında problem var muhtemel. Ben kendi kartımda 70 derece üstü hiç görmedim ki sizinki OC versiyon değil sanırsam. Sıcaklık yüksek olmasa bile fan devri yüksek geldi bana.

Kartın üzerinde fan hızını performansı ayarlayan switch var onun resmini de atar mısınız ?

Kartın ilk sahibi misiniz ? Tamir görmüş olma ihtimali ya da mining olabilir mi ?

Birde sizden ricam Crysis serisi biraz bozuk bu konuda FH5 veya GOW en kötü ihtimalle Rainbow Six'de test eder misiniz ?

%50 fan hızı ile 62 derece sıcaklık alıyorum ama benim 3080 değil yanlış anlaşılmasın %95 fan hızı daha düşük ısı değerleri alman lazım kasanın modeli nedir ?

Kasanın yan kapağını açıp tekrar sıcaklık ve fan hızına bakabilir misiniz?
Dediğinizi yaptım 30 dk oyun testinde görseldeki sonuçlar çıktı.
Aynı kartın OC versiyonu 1.5 sene kullandığım daha yeni sattım bahsettiğiniz değerler 1080P'de ise yüksek geldi çünkü bu kart 3000 serisinde iyi performans veren kart. Kasa içi görüntünüzü paylaşır mısınız hava akışında problem var muhtemel. Ben kendi kartımda 70 derece üstü hiç görmedim ki sizinki OC versiyon değil sanırsam. Sıcaklık yüksek olmasa bile fan devri yüksek geldi bana.

Kartın üzerinde fan hızını performansı ayarlayan switch var onun resmini de atar mısınız ?

Kartın ilk sahibi misiniz ? Tamir görmüş olma ihtimali ya da mining olabilir mi ?

Birde sizden ricam Crysis serisi biraz bozuk bu konuda FH5 veya GOW en kötü ihtimalle Rainbow Six'de test eder misiniz ?
Benim kartımda Oc versiyonu ve 1440p çözünürlükte alıyorum bu değerleri. Kartın switchi Performans modunda, ilk sahibi benim kartı alalı 8 ay falan oluyor mining söz konusu değil, maalesef bahsettiğiniz oyunların hiç birine sahip değilim. Kasa içi görüntüsü görsel ile ekledim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-01-19 saat 19.26.19.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-01-19 saat 19.26.19.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 44
  • WhatsApp Görsel 2023-01-19 saat 19.26.49.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-01-19 saat 19.26.49.jpg
    275 KB · Görüntüleme: 56
Dediğinizi yaptım 30 dk oyun testinde görseldeki sonuçlar çıktı.

Benim kartımda Oc versiyonu ve 1440p çözünürlükte alıyorum bu değerleri. Kartın switchi Performans modunda, ilk sahibi benim kartı alalı 8 ay falan oluyor mining söz konusu değil, maalesef bahsettiğiniz oyunların hiç birine sahip değilim. Kasa içi görüntüsü görsel ile ekledim.
Kasanın yan kapağı açık bir şekilde neredeyse 10 derece düşükse ve fan hızları da %80'e geriliyorsa problemin büyük bir kısmı kasanızdan kaynaklı. Aynı zamanda kartta biraz bakıma ihtiyaç duyuyor olabilir.
Garantisi varsa bakıma gönderebilirsiniz. Kasa için ya yenisini almanız yada önü veya yan tarafı açık kullanmanız lazım ki temiz havayı rahatça alabilsin.

Referans olmayan ekran kartları sıcak havayı kasa içine üflüyor, eğer kasanızın taze hava girişi ve çıkışı iyi değilse sıcaklıklar yüksek olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı