ASUS TUF VG249Q vs AOC 24G2U

İkinci el mi alacaksınız? Çünkü ASUS'un o modelinin stoğu tükendi ve aynı model bende var çok memnunum.

Sıfır alacağım eğer ASUS'ta karar kılarsam geçen hafta Vatan'da stoklardaydı yetişemedim şu an çok yakında stoklarda olarak gözüküyor sanırsam 1-2 haftayı geçmez bu durum.

Tamam kalitesi tartışılır ona bir şey demiyorum ama tavsiye ederim demişsin. Sen VA kavisli kullanıyorsun. Adam düz IPS panel kullanacak. Aynı ürün değil. TUF serisi olsa da arada fark var. VA'da görülmeyecek problemler Asus'un bu modelinde görülebilir. Veya tam tersi.

Kendine düşünüyorsan Asus VG278QR veya AOC 24G2 arasında tercih etmen daha iyi. TUF Amazon Amerika'da doğru düzgün satılmamış bile sadece 122 rating var orada bile 4.5 vermişler. Avrupa, Amerika piyasası neyse ona göre almak en iyisi. Orada satmayan üründen pek hayır gelmez.

Bir şunlardaki değerlendirme sayısına bak;

Bir de şuna;

Kendine düşünüyorsan ASUS VG278QR veya AOC 24G2 arasında tercih etmen daha iyi. TUF Amazon Amerika'da doğru düzgün satılmamış bile sadece 122 rating var orada bile 4.5 vermişler. Düşük kalite monitörlerini boyayıp bizim gibi 3. dünya ülkelerine satıyorlar.

Bir şunlardaki değerlendirme sayısına bak;

Bir de şuna;

Dostum o zaman AOC 24G2U mu almalıyım?

@kino
Gözüm hep 24G2U'daydı zaten, Asus'un bu IPS modeli arada böyle çıkıyordu karşıma cazip bir şekilde ama 24G2U bir türlü çıkmıyordu kafamdan. 24G2U'nun genel olarak her yerde fazlaca yorumu var dediğiniz gibi. Asus ile ilgili durumu da öğrenmiş olduk en azından.

Dostum o zaman AOC 24G2U mu almalıyım?

Benim görüşüm AOC'dan şaşmamak lazım eğer ikisinin de fiyatı denk ise. TUF serileri aynı James Donkey gibi incehesap, itopya vb. reklamı yapılıyor. Ama Amerika'daki stüdyolara ve profesyonel yerlere baktığında hep AOC markasını görüyorsun marka bu açıdan kendini kanıtlamış. "Youtube'da x abim güzel dedi" diye monitör alınmaz biliyorsun. AOC garanti konusunda ürünlerinin daha iyi arkasında duruyor, uzun vadede daha iyi olur.

Hocam ben kullanıyorum şu an, gayet iyi gerçekten 1780 TL'ye almıştım fiyatının hakkını veriyor hoparlörü de var.

Aoc 24g2u modelini kullanıyorum ben de. Hatta buradan tavsiye alarak almıştım monitoru. Genel olarak rekabetçi oyunlar oynuyorum ve bunun yanında film dizi vs de izliyorum şuan çok memnunum monitorden. Benim için önemli olan aslında asıl kriter monitörün dahili hoparlorunun bulunmasiydi ses seviyesi tatmin edici eğer çok profesyonel bir şey beklemiyorsaniz. Kısaca ben gayet memnunum ve tavsiye ederim.

ASUS TUF VG24VQ çok satılan bir model. 2-3 ayda bir stok bitiyor, tekrar sipariş ediyorlar. Yine bitmiş. Güzel bir monitördür. Uzun ömürlülük konusunu bilemem. Çünkü monitör bu yıl içinde çıktı. Uzun süreli kullanıcı deneyimi lazım bunu konuşabilmek için. AOC 24G2U ise geçen sene çıkmıştı. Onu da bilemeyiz. Bir mağazaya gidip ikisinin görüntü kalitesini karşılaştırmanızı öneririm. Hangisi gözünüze daha çok hitap ediyorsa onu satın alın derim. Tercih sizin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı