ASUS TUF VG24VQE vs LG 24GN650-B

Hyponez

Hectopat
Daha fazla  
Hangisini almalıyım?

"ASUS TUF VG24VQE vs LG 24GN650-B"

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de panel konusunda oldukça başarılı marka.
Asus 165hz olması daha iyi, ancak curve modeli 24" için kötü bir seçenek, 27" curve monitör kullananmış birisi olarak bence ne etrafı sarma hissi ne de kullanışlı bir monitör olarak iş görmüyor.
Benzer fiyatlı 27" modelini öneririm, 0,5ms çok iyi ve ekran büyük olması bir çok oyunda ya da kullanımda daha iyi görüntü imkanı sunar.

Merhaba 24GN650-B modelde birileri siyah renkte kırmızılaşma var diyorlar yandan bakınca sararma var diyorlar doğru mu bunlar cevaplarsanız sevinirim.
ASUS' un da renkleri çok soluk.
İkisi de panel konusunda oldukça başarılı marka.
Asus 165hz olması daha iyi, ancak curve modeli 24" için kötü bir seçenek, 27" curve monitör kullananmış birisi olarak bence ne etrafı sarma hissi ne de kullanışlı bir monitör olarak iş görmüyor.
Benzer fiyatlı 27" modelini öneririm, 0,5ms çok iyi ve ekran büyük olması bir çok oyunda ya da kullanımda daha iyi görüntü imkanı sunar.

TN bu.

ASUS' un da renkleri çok soluk.

TN bu.
Panel tipi kullanım amacına göre değişir. FPS oyun ve akıcı görüntü için TN panel iş görür ve yüksek HZ değeri aradığı için önerdim.
Ama oyun dışında canlı görünüm ve film vs. izlemek için kullanılacaksa IPS ya da VA panel daha iyi olacaktır tabi...

Panel tipi kullanım amacına göre değişir. FPS oyun ve akıcı görüntü için TN panel iş görür ve yüksek HZ değeri aradığı için önerdim.
Ama oyun dışında canlı görünüm ve film vs. izlemek için kullanılacaksa IPS ya da VA panel daha iyi olacaktır tabi...
Biliyorum hocam da genelde TN istediklerinde özellikle yazıyorlar o yüzden demiştim.

Panel tipi kullanım amacına göre değişir. FPS oyun ve akıcı görüntü için TN panel iş görür ve yüksek Hz değeri aradığı için önerdim.
Ama oyun dışında canlı görünüm ve film vs. izlemek için kullanılacaksa IPS ya da VA panel daha iyi olacaktır tabii...

Ben oyun oynayacağım ama oyunların güzel gözükmesini ve akıclık isterim 27 çok fazla. başka bişi önerebilirmisiniz

Ben oyun oynayacağım ama oyunların güzel gözükmesini ve akıclık isterim 27 çok fazla. başka bişi önerebilirmisiniz
O zaman önce gidip mağaza da bakmanı öneririm. Varsa çevrende 24" ve 27" monitör kullananlar onları da deneyebilirsin. Çünkü 27" çok büyük değil bence.

Ne tarz oyunlar oynayacağına göre de yüksek HZ mi yoksa kalite mi kararını verebilir, daha düşük HZ değeriyle daha iyi görüntü veren monitörlere bakabilirsin. Örneğin 2k, HDR gibi, benzer fiyatlara gelir.

Bana sorarsan, çözünürlük HZ değerinden önce gelir. Bütçene ve kullanımına göre daha spesifik özellikler belirlemelisin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı