Asus Tuf Z390 anakart m.2 SSD görmeme sorunu

CoLLomX

Decapat
Katılım
13 Ocak 2019
Mesajlar
18
Merhaba,
m.2 SSD aldım evo 970 plus 250 GB'lık benim problemim şu kartı BIOS'tan görüyorum aygit yöneticisini actığımda disk sürücüsünde de görüyorum ama disk yönetiminde göremiyorum. Denemediğim bir şey kalmadığını düşünuyorum bana bu konuda yardımcı olabılır mısınız?
Anakart: Asus tuf z390 pro gamıng
 
Bahsettiğiniz sorun daha önce 2 kez başıma geldi ve sorunu SSD'yi değiştirerek çözmüştüm.
M.2 SSDlerde anlamadığım bir durum var, başka bir anakartta çalışan SSD, sizin cihazınızda (uyumlu olmasına rağmen) çalışmayabiliyor. O yüzden iade edeceğiniz zaman eğer bir mağazadan aldıysanız anakartı da götürerek çalışmadığını gösterin.
 
fakat sıkıntının anakartla alakalı olduğunu düşünmemekteyim öyle olsa hiç görmezdi bence normal SSD taktığımda çalışıyor ama m2 de çalışmıyor başka bir yolu var bence bunun.
 
fakat sıkıntının anakartla alakalı olduğunu düşünmemekteyim öyle olsa hiç görmezdi bence normal SSD taktığımda çalışıyor ama m2 de çalışmıyor başka bir yolu var bence bunun.
Ben de onu söylüyorum. M.2 SSD'ler anakart seçebiliyor. Sorun aldığınız SSD'de büyük ihtimalle.
 
biosum güncel dediğim gibi biosda görüyor aygıt yöneticisinde görüyor ama disk yönetiminde gömüyor. format atarak denemeyi düşündüm ama orada da gözükmüyor. ekte de görülmektedir.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    73,4 KB · Görüntüleme: 64
Fastboot'u kapatıp sistemi yeniden başlatıp dener misin?
Olmaz ise AHCI modu RAID'e çevirip, M2 portuna ait bir on/off ayarı varsa onu OFF'a çevirip sistemi çalıştır, Windows çalışmayacaktır, gene BIOS'a girip yaptığın ayarları eski haline getirip sistemi başlat.
 
yok yine aynı herhangi bir değişiklik olmadı aksine bilgisayarım daha da kötü duruma geldiğini düşünüyorum çunku pubg oynarken aniden pc donuyor veya mavi ekran hatası oluyor belki m2 ile alakası yoktur bunun ama bioslarla fazlamı oynadım ondan mı kaynaklanıyor acaba
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı