ASUS TUF Z590 Wi-Fi GTX 960 sisteme Monterey kurulur mu?

DeePDe

Femtopat
Katılım
28 Nisan 2022
Mesajlar
66
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. Elimde ASUS TUF Z590 Wi-Fi model anakart, Intel i9 işlemci 10. nesil ve 32 GB gskrill RAM sahibiyim. Ekran kartım MSI GTX 960 4B modeli ekran kartını sonradan aldım. Oyun oynayan birisi olmadığım için yeterli. Eski bir Mac kullanıcısıyım. Recep bey AMD olarak anlatımlı videosunda kurulum gerçekleştirmiş. Bu cihaza Monterey kurabilir miyim? 1 TB SSD Windows bağlı eğer kurulum gerçekleştirebilirsem önerebileceğiniz uygun bir SSD ile kurulum gerçekleştirmek istiyorum. Uzun yıllardır donanım kurulumla ilgilenmedim. Belki basit bir soru kusura bakmayın bilemediğim için sizin gibi bilen arkadaşlara sormak istedim. Ona göre SSD alarak kurulum yapmayı planlıyorum herkese iyi Sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci modelini daha detaylı belirtir misiniz? Eğer dahili grafiğe sahipseniz Monterey kurabilirsiniz. Ancak bu durumda harici ekran kartını kullanamayacaksınız. Çünkü harici ekran kartınız maksimum High Sierra destekliyor. Genel olarak bakıldığında sisteminiz macOS uyumlu gözüküyor. Şu rehber ile donanım bilgilerinizi detaylandırır mısınız?
 
Teşekkur ederim dönüşünüz için şu anda mesaideyim bir kaç saate direk donanım görselinide atabilirim dahili ekran kartı özellikleri bu şekilde.

1 x DisplayPort 1.4**
1 x HDMITM 2.0***
* Graphics specifications may vary between CPU types.
** Intel® 11th & 10th processors support DisplayPort 1.4 with max. resolution of 4096 x 2304 @60Hz. Please refer to www.intel.com for any updates.
*** Only Intel® 11th processors, support HDMI™ 2.0 with max. resolution of 4K@60Hz, others would only support HDMI™ 1.4 with max. resolution of 4K@30Hz .Please refer to www.intel.com for any update.
**** VGA resolution support depends on processors' or graphic cards' resolution.
 
Dahili grafik özelliklerinizi atmanıza gerek yok eğer i9 10. Nesil ve F serisi değilse kurabilirsiniz Monterey. Ancak dediğim gibi harici ekran kartını kullanamayacaksınız.
 
Sanırım bu ekran kartı ile alakalı. O zaman direkt dahili ekran kartını kullanmak lazım ekran kartından çıkartıp dahiliye takarak kullanabiliceğiz anladığım kadarı ile. Ben eve geçip vermiş olduğun bilgiye göre bakayım F serisi mi yazayım. Çok sağ olasın hocam.

1651245293052.png


1651245485992.png


Selamlar hocam istediğin bilgiler sanırım bunlar. Teşekkürler tekrardan. Bu arada ekran kartını kullanarak alt sürümler çalışır mı peki? Kolay gelsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yusuf hocam şu anda ekran kartımı kullanmak istiyorsam High Sierra kurulumu yaparak kullanabiliyor muyum?
Anakart üzerindeki ekran kartım ile Monterey kurabiliyor muyum? Anakartım sanırım destekliyor.
SSD'yi ikinci el düşünüyorum önerebiliceğiniz macOS olarak en sağlıklı SSD nedir? Hızlı performans sağlayacak çalışırken rahat kullanabiliceğim bir SSD istiyorum.
Vermiş olduğunuz bilgiler için ayrıca çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim şu anki diskim sadece 1 TB Windows'un orjinal kasada yüklü geldiği disk bu yüzden 2. SSD almayı düşündüm. Büyük bir SATA HDD alıp hafızayı arttırarak kasa üzerindeki SSD ile Dualboot olarak mı kurmamı önerirsiniz? Bu konuda sanırım gerekli dökümana ihtiyacım olacak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İsterseniz farklı disk alıp da kurulum yaparsınız ya da aynı diskte bölüntü oluşturup da kurabilirsiniz. Sitedeki Monterey imajını indirin ve kendinize uygun dosyayı config olarak adlandırın. Daha sonradan gerekli BIOS ayarlarını yapıp kuruluma geçin. Eğer bir sorun yaşarsanız konu açın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı