Çözüldü Asus VG248QE vs AOC C24G1

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

snowshade35

Megapat
Daha fazla  
Bu iki monitör arasında kaldım. AOC olan kavisli 144 Hz 1MS 1.400TL, ASUS olan düz ekran 165Hz 0.5MS 1.700TL. Şimdi AOC olan VA panel, ASUS olan TN panel. İlk olarak bu paneller arasında hangisi daha iyi olur. Genel olarak LOL, Apex, Rainbow, PUBG oynuyorum. Bir de kavisli ekran mi daha iyidir yoksa düz ekran mı daha iyidir? Şu an aslında sadece paneller arasında ve marka olarak ASUS daha iyi gibi duruyor bunlar arasında kaldım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
TN panel ve VA panel karşılaştırmalarına bakın. Asus monitör biraz daha CS GO gibi oyunları ciddiye almış, ileri seviyede oynayan ve bilgisayarda dizi film izlemeyenlere göre gerek tepkime gerek yenileme gerek panel olarak. TN panellerin renkleri cansız. Ayrıca sadece karşıdan dimdik bakmanız gerekiyor. Biraz yayılayım diyip açınızı bozsanız renkler sararacak daha da kötü olacak. Ben MSI MAG241CR kullanıyorum curved güzel bence bilgisayarda hem oyun oynayıp hem de dizi film izleyenlere göre bir panel VA panel. Ben C24G1 derim.

Şuan James Donkey monitör kullanıyorum 27" VA panel.Sana tercihim TN veya IPS ekran alcan.Ama önceliğin TN olsun Asus kötü bir marka değil ama estetik olarak bakacaksan her türlü AOC der geçerim.Gerek çerçeve inceliği olsun gerek müşteri memnuniyeti olsun.Dediğim gibi böyle FPS oyunları oynayacaksan TN panel öneririm.Fakat VA panelin sana sıkıntı yapacağını düşünmem.benim kararım AOC'dan yana olurdu.

Şuan James Donkey monitör kullanıyorum 27" VA panel.Sana tercihim TN veya IPS ekran alcan.Ama önceliğin TN olsun Asus kötü bir marka değil ama estetik olarak bakacaksan her türlü AOC der geçerim.Gerek çerçeve inceliği olsun gerek müşteri memnuniyeti olsun.Dediğim gibi böyle FPS oyunları oynayacaksan TN panel öneririm.Fakat VA panelin sana sıkıntı yapacağını düşünmem.benim kararım AOC'dan yana olurdu.
TN panel neden önerdiniz biraz açar mısınız konuyu?
Üstteki arkadaş çok güzel özetlemiş. Senin verdiğin bilgiler bana çok doğru gelmedi açıkçası.

TN panel neden önerdiniz biraz açar mısınız konuyu?
Kendi görüşümü biraz yanlış dile getirmişim öncelikle kusura bakma.Şu yönden demek istemiştim FPS oyunlarında TN normal kullanımda IPS şeklinde demek istedim fakat biraz yanlış yazdım herhalde.Bu konudada mı yanlış düşünüyorum acaba?

Kendi görüşümü biraz yanlış dile getirmişim öncelikle kusura bakma.Şu yönden demek istemiştim FPS oyunlarında TN normal kullanımda IPS şeklinde demek istedim fakat biraz yanlış yazdım herhalde.Bu konudada mı yanlış düşünüyorum acaba?
Her FPS oynayan TN alacak diye bir şey yok. Ben sadece competitive oyunlar oynuyorum ona rağmen VA panel aldım. Çünkü sadece oyun oynamıyorum dizi film izleyip internette de geziniyorum. Bir dizi açıp biraz yayılmak istediğimde her seferinde açı ayarlamakla uğraşmak istemem. Tabi yine de kişinin kendi tercihi ama çok ileri seviye bir oyuncu olunmadığı sürece gerek yok bence. Bir mağazaya gidip denerseniz monitörleri anlarsınız demek istediğimi :)

Her FPS oynayan TN alacak diye bir şey yok. Ben sadece competitive oyunlar oynuyorum ona rağmen VA panel aldım. Çünkü sadece oyun oynamıyorum dizi film izleyip internette de geziniyorum. Bir dizi açıp biraz yayılmak istediğimde her seferinde açı ayarlamakla uğraşmak istemem. Tabi yine de kişinin kendi tercihi ama çok ileri seviye bir oyuncu olunmadığı sürece gerek yok bence. Bir mağazaya gidip denerseniz monitörleri anlarsınız demek istediğimi :)
Merak etmeyin hem IPS hemde VA panel monitör kullandım.İkisininde nasıl bir monitör tipi olduğunu biliyorum ve hala güncel olarak VA panel monitör kullanıyorum.Eğerki arkadaş yazısına ekleseydi arada sırada film izlerim dizi izlerim ona gör yazı yazabilirdim.Sadece MOBA ve FPS oyunşarında bahsedince bende bunları yazdım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı