ASUS VG24vq Black smearing sorunu

cearee

Hectopat
Katılım
1 Mart 2018
Mesajlar
223
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar monitörüm VA panel bu videodaki gibi (Witcher 2, Witcher 3, Forest tarzı oyunlarda) siyah yerlerde renkler falan birbirine giriyor çok rahatsız ediyor. Bu soruna da Black smearing deniyormuş yanlış araştırmadıysam hep VA panellerde oluyormuş. Işık sızmasından ve bu Black smearing denilen olaydan monitörü garantiye göndersem iade raporu alabilir miyim?
 
Bu, VA monitörlerinin doğal bir davranışıdır. ASUS monitörlerde, ayarlanabilir yanıt süresi ayarı genellikle "trace Free" olarak adlandırılır, ancak bunun ne kadar yardımcı olacağını bilmiyorum.
 
Trace Free var da herkes 60 da kalmasını öneriyor o yüzden değiştirmedim 100 e alınca sorun bir tık azalıyor. Garanti kabul etmez mi?
 
Işık sızması değilde overdrive diğer adıyla smearing için kontrast arttırın. Mükemmel olmaz faakt rahatsız etmeyecek seviyeye gelecektir.
 
Ne yapmam lazım? Kontrast arttırınca çok göz alıyor. Attığınız konunun yorumlarında 60ı öneriyorlar. Şimdilik trace Free'yi 100'e çektim.
100'e çekmeniz negatif sonuçlanacaktır. Biraz deneysel olacak ama merak ettim.
Ekran kartınızın kontrastını düşürün, monitörü yükseltin.
 
Yok hocam aynı işe yaramadı.
Trace Free'yi 100 bile yapsam bile işe yaramıyor. Aslında garantiyi kapsaması lazım o kadar para veriyoruz olana bak. Smearing ile ghosting az da olsa birbirine benzemiyor mu? Telefonlarda ghosting garanti kabul ediliyor diye biliyorum keşke monitörlerde de öyle olsa.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı