Asus VG258Q vs BenQ XL2430

KorayEray

Hectopat
Merhabalar, 144 Hz 1 M1 monitör almaya karar verdim konu başlığında da belirtmiş olduğum gibi Asus VG258Q ve BENQ XL2430 modelleri arasında kaldım. Farklı video ve konulara göz attığımda G-Sync'in FPS düşürebileceğini söyleyenler ve kesinlikle alakasının olmadığını aksine daha fayda sağlayacağını söyleyenler olduğunu gördüm.

Biraz takıntılı ve kararsız birisiyim. ASUS'un tasarımı ve özellikleri beni daha cezbetti fakat bu G-Sync konusu hakkında olumlu olumsuz okuduklarım kafamı karıştırdı. İnput lag değeri olarak net olmamakla birlikte BenQ için 4, ASUS için ise 13 input lag değeri olduğunu okudum.

İki monitör arasındaki farka gelince ASUS'ta G-Sync ve FreeSync özelliği, BenQ'da ise Black Equalizer özelliği bulunuyor. FPS oyuncusuyum genellikle oyun oynamak için bu monitörü alıyorum. İnput lag değeri G-Sync ile düşer mi ya da bilgisayar performansımı etkiler mi konu hakkında beni aydınlatabilirseniz çok memnun kalırım.

Bilgisayarımın Bileşenleri:
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1660 Ti Gaming X 6 GB 192 Bit
  • İşlemci: AMD Ryzen 2600X
  • SSD: Samsung 970 Evo Plus 500 GB
  • RAM: Ballistix 2X(8 GB) 3000 MHz
  • Güç Kaynağı: 650W

Ben bunu aldım dün geldi test etme şansım oldu kesinlikle tavsiyemdir TN panel olmasına rağmen renkleri çok canlı.
IMG_20191012_115532.jpg

Ben bunu aldım dün geldi test etme şansım oldu kesinlikle tavsiyemdir TN panel olmasına rağmen renkleri çok canlı.Eki Görüntüle 447288
Evet bu monitör hakkında da az çok bilgiye sahibim ve kullanan arkadaşlarımda memnun kaldıklarını söylüyor fakat konuda belirtmiş olduğum monitörler arasında şuan ikilemdeyim.Belirtmiş olduğum özellikler hakkında net bir bilgim yok karar veremiyorum ne yazık ki :/

Evet bu monitör hakkında da az çok bilgiye sahibim ve kullanan arkadaşlarımda memnun kaldıklarını söylüyor fakat konuda belirtmiş olduğum monitörler arasında şuan ikilemdeyim.Belirtmiş olduğum özellikler hakkında net bir bilgim yok karar veremiyorum ne yazık ki :/
Senin dediğin monitörle benim monitörün tek farkı dış görünüş ve kumanda farkı dışında paneller aynı sanırım epeyde karşılaştırmıştım birde onda daha çok port girişi var sanırım bende düşünüyodum sizin dediğiniz monitörü ama aradaki fiyat farkına değecek bişey göremedim bu saydığım özellikler olsada olur olmasada olur bana göre ben 1.480 tlye aldım bunu tatminde etti beni.
IMG_20191012_132731.jpg

@KorayEray
Ben bunu gördükten sonra direk benQ almalıyım dedim karanlık yerleri aydınlatması hile gibi bişey 😂
Soldaki benQ sağdaki Asus
Screenshot_20191009_125115_com.google.android.youtube.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı