ASUS VG279Q Alınır mı? Kullanan var mı?

• Konuyu başlatan QART
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2.647

QART

Kilopat
Daha fazla  
İki üç haftaya yakın zamandır monitör araştırması yapmaktayım. Birçok monitör keşfettim yorum okudum video izledim. Sonra fark ettim ki Türkiye'de genel olarak TN panel iş görmez VA panel iyidir mantığı varken yabancı forumlarda insanlar ısrarla TN ve IPS panel dışında monitör önermiyorlar. VA panelin oyuna uygun olmadığını söylüyorlar. Özellikle bu forumda çok önerilen LC24FG73 modelini önerilerde yada monitör sıralamalarında hiç görmedim.

Asıl konuya gelecek olursak;VG279Q modeli yabancı forumlarda şu ana kadarki en iyi oyun monitörü olarak adlandırılıyor ve herkes tavsiye ediyor. Ancak 27" ve 1080p olması gözümü korkuttu. O yüzden yorumlarınızı merak ediyorum. Kullanan var mı, gören var mı öneren var mı benzer bir önerisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirttiğin modelin bir altı olan VG278Q kullanıyorum. Tek farkı TN panel olması. Ben gayet memnunum. Seni üzeceğini sanmam bu monitörün. Ne için gözün korktu? 27" olup, büyüklüğünden dolayı 1080p'de bulanık görüntü olur diye mi? Öyle bir durum söz konusu bile değil. Ben de kendimi bildim bileli 27" 1080p monitör kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı olmuyor. Zaten mümkün olduğunca 27" monitör tercih edilmesi gerektiğini savunurum.

Zamanında ben de 27 inç 1080p monitör kullanmıştım. Normal bir mesafeden piksellerin rahatlıkla sayıldığını söyleyebilirim.
Sanıyorsam senin normal mesafen monitöre kafa atma mesafesinde Piksel sayma durumları falan söz konusu değil. Dibine girip ekrana bakarsan illa ki sayarsın. 1-2 metre mesafeden kullanmak gerekir.

Evet aslında bir nebze korkuttu ama bu monitör hakkında okadar güzel yorumlar varki gerçekten etkilendim. Birçok monitör var güzel denen ama hepsi için birçok kötü yorumda buluna biliyor. Ama bu monitörde böyle bir durum söz konusu değil sanırım bu monitörü alacağım.. (tabiki önerilere hala açığım)

Zamanında ben de 27 inç 1080p monitör kullanmıştım. Normal bir mesafeden piksellerin rahatlıkla sayıldığını söyleyebilirim.
Hocam bende bu durumdan çekiniyorum ancak kafama takılan şu, 1080p 27" için yetersiz ise 107 ekran TV ler de 1080p neden sırıtmıyor? mesela bende Sony marka PS4 için üretilmiş gerçek 100hz bir TV var 107 ekran 1080p ve 1-2 metre mesafede otururken o bile rahatsız etmiyor. 27" de olay neden bu kadar batıyor insanların gözüne? Mesela sizin batmış gözünüze neden? Çok önemli bir görüş bu benim için,lütfen detaylıca paylaşır mısınız ?

@QART Sen monitörünü al keyfine bak. Eğer kafana çok takılıyorsa git bir mağazaya 27" monitörler nasıl gözüküyor kontrol et. 43" 4K televizyonumda 1080p video'lar açıyor ve PS4 Slim oynuyorum. Cam gibi gözüküyor. Bakış açısına göre düzgün mesafe koyulmadığı takdirde televizyon için piksel sayması kolay olur fakat 27" monitörlerde yakından bile baksan sayman zor olur. Arkadaş biraz abarttı

Hocam haklısınız aslında çok kafaya takmamak gerek ama fiyat yükselince seçeneklerde artıyor mesela bu fiyata çıkınca ;
bu monitör de alınabilir konumda insan gerçekten çok zorlanıyor karar vermekte..

Bu da güzel bir monitör ama hem TN panel hem 24" hem de 240 Hz gereksiz bence. Sizin seçtiğiniz IPS panel, yani renkleri en iyi veren panel. Son çıkan oyunlarda bu kadar yüksek FPS'lere çıkan sistem yok şimdilik, 240Hz bazında söylüyorum. Eğer sisteminiz iyiyse 2K monitör tercih etmek daha mantıklı olur.

İps ama 6bit panel nasıl bir ips se.. insanın morali bozuluyor tam diyorum işte bu kesin bişey çıkıyor sanırım en sonunda xg240r alıp geçicem. (Xg2402 tr de yok buda onun revize edilmiş hali) Hem fiyatı çok makul hemde boyutu hemde yorumlar çok olumlu..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…