ASUS VP249QGR vs ViewSonic VX2458-C-mhd

Sizce hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    8
Makaleler
3
Herkese iyi günler, ben alacağım 1660S ekran kartı için 144 Hz 1 ms bir monitör bakıyorum ve bu iki model arasında karar veremedim. Amacım G-Sync bir monitör almak o yüzden bu monitörleri tercih ettim. Normalde ilk seçenek olan ASUS'u alacaktım çünkü adaptive-Sync özelliği vardı ama attığım fotoğraftaki satıcının yorumu fikrimi değiştirdi ve ben de araştırıp ikinci seçenekteki monitörü buldum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

1. seçenek.

ASUS VP249QGR.
Satıcının yorumu:

Ekran Görüntüsü - 2020-08-05 14-52-43.png

2. seçenek.

ViewSonic VX2458-C.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. attığınız daha tercih edilebilir. Paneli TN değil üstelik. Geçen İtopya'da o monitör 1400 TL'ye düşmüştü 100 TL tasarruf edebilirdiniz. Neyse, dediğim gibi ViewSonic daha iyi.
ASUS ile tek farkı ASUS IPS panel, ViewSonic VA. Fazla bir fark olur mu? Genellikle oyun, yazılım ve internet ile ilgileneceğim.

ViewSonic monitör ile ekran kartı sürücüsü yüklü olmadığı zaman görüntü alamıyorum. Ayrıca sürücü varken bile BIOS'da ilk çalıştırdığımda açılışında görüntü yok, görüntü alabilmek için restart yapmam gerekiyor. Format atmak başka monitör veya TV bağlamadan imkansız hale geliyor. Çünkü format sırasında ekran kartının sürücüsünü silmiş oluyorsun. Format atarken sürücü silindiği an görüntü vermeyi kesiyor bu monitör. Görüntü vermediği zaman monitörde sadece "No Signal" yazısını görüyorsunuz. Bu can sıkıcı durum haricinde monitörden memnunum.
Ben bilmeden aldım, eğer siz alacaksanız da bunu bilerek alın.

ViewSonic monitör ile ekran kartı sürücüsü yüklü olmadığı zaman görüntü alamıyorum. Ayrıca sürücü varken bile BIOS'da ilk çalıştırdığımda açılışında görüntü yok, görüntü alabilmek için restart yapmam gerekiyor. Format atmak başka monitör veya TV bağlamadan imkansız hale geliyor. Çünkü format sırasında ekran kartının sürücüsünü silmiş oluyorsun. Format atarken sürücü silindiği an görüntü vermeyi kesiyor bu monitör. Görüntü vermediği zaman monitörde sadece "No Signal" yazısını görüyorsunuz. Bu can sıkıcı durum haricinde monitörden memnunum.
Ben bilmeden aldım, eğer siz alacaksanız da bunu bilerek alın.
Her monitör modelinde mi oluyor bu çünkü yorumlarda öyle bir şey göremedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı