Asus VX238H Görüntü Gitme Sorunu

@fiyu kardeşim bu yırtılma olayı falan bende de olmaya başladı video izlerken ya da oyun oynarken görüntüde yırtılma, kekeleme, dalgalanma gibi senin bahsettiğin bütün şeyler oldu. Bugün ürünü servise götüreceğim ve dediğim gibi anlamadığım bir nokta var 60 Hz frekansta çalışan bir çok monitör var ve bu sorun o tür monitörlerde yok iken neden bizim monitörler de var. Yani ben sorunun ekran yenileme hızından kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum bu ürünlerin fabrika çıkışları sorunlu sanırım ve son olarak ürününün servisten geldikten sonra aynı sorunu verip vermediği ile ilgili sizlere geri dönüş yapacağım. Monitörü alacak arkadaşlar için ve bilgilendirme olur.

Diğer bir ikinci sorum ise @Staber kardeşim sana olacak, kullandığın hdmı kabloyu nereden alabilirim link verir misin ? Bir diğeri de bu sorunu ne zamandan beri artık yaşamıyorsun yani yeni aldığın hdmı ile ne zamandan beri artık böyle sorunlar yok ?

Edit:Tracefree ayarını 60'dan 100'e çıkardığım zaman bu görüntü de bozulma yırtılma vs. oldu 60'a geri alınca kayboldu şuanlık tek sorun ekranın açılıp kapanması kendi kendine.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@fiyu kardeşim bu yırtılma olayı falan bende de olmaya başladı video izlerken ya da oyun oynarken görüntü de yırtılma kekeleme dalgalanma gibi senin bahsettiğin bütün şeyler oldu.Bugün ürünü servise götüreceğim ve dediğim gibi anlamadığım bir nokta var 60hz frekansta çalışan bir çok monitör var ve bu sorun o tür monitörlerde yok iken neden bizim monitörler de var yani ben sorunun ekran yenileme hızından kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum bu ürünlerin fabrika çıkışları sorunlu sanırım ve son olarak ürününün servisten geldikten sonra aynı sorunu verip vermediği ile ilgili sizlere geri dönüş yapacağım monitörü alacak arkadaşlar için ve bilgilendirme olur.Diğer bir ikinci sorum ise @Staber kardeşim sana olacak kullandığın hdmı kabloyu nereden alabilirim link verir misin ? ve bir diğeri de bu sorunu ne zamandan beri artık yaşamıyorsun yani yeni aldığın hdmı ile ne zamandan beri artık böyle sorunlar yok ?

Edit:Tracefree ayarını 60'dan 100'e çıkardığım zaman bu görüntü de bozulma yırtılma vs. oldu 60'a geri alınca kayboldu şuanlık tek sorun ekranın açılıp kapanması kendi kendine.
Aslında var bu sorunlar "60 Hz" tüm ekranlar'da oluşuyor. Ancak çoğu kişi "Vsync" açmak zorunda kalıp aldığı " Fps " değerini sabitliyor. Ya da kapatıp bu yırtılmalara rağmen oynamak zorunda kalıyor. Bir ek olarak da bizde ki ekran fabrika çıkışlı sorunlu olduğundan biz bu sorunları daha fazla hissediyor ve kullanım zevkimizi baltalıyor. Son olarak ekran'da ayarları varsayılanlara aldığın'da "Trace Free" ve diğer ayarlar fabrika çıkış haline almak da biraz önlüyor ama sorun ortadan kalmıyor. Servis'e verdikten sonra "15" gün takip süreci var vatan'a verdiğin zaman ve vatan'a servis raporu geliyor. Rapor'da yazan içeriğe göre aynı ürün ile değişim ya da para iadesi alabilirsin. İade alırsan biraz fark ekleyip bahsettiğim ekranı hatırlarsın link vermiştim önceki mesajlarım'da onu alabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin ekran çok güzel almakta isterim tabi ama mali durumlar şuan buna izin vermiyor. Malum öğrenciyim ve bir çok masrafım var şuan üzerine 400 lira verip o monitörü almam pek mümkün değil. Ekranda şu tür sorunları yaşamasam diğer yönden hiç bir sıkıntım yok ama işte ne yapalım aldık bir kere bu da böyle çıktı. Bu arada senin dediğin şu kablodan sipariş verdim 1.3v hdmı kablo bakalım kablo ile de aynı hata devam edecek mi eğer sorun devam ederse son çare servise vermek. Umarım monitör bir şekilde düzelir çünkü gerçekten şu ekran kapanma olayı dışında falan monitörden memnunum tek sıkıntım şu kapanma olayı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin ekran çok güzel almak ta isterim tabi ama mali durumlar şuan buna izin vermiyor malum öğrenciyim ve bir çok masrafım var şuan üzerine 400 lira verip o monitörü almam pek mümkün değil ekranda şu tür sorunları yaşamasam diğer yönden hiç bir sıkıntım yok ama işte ne yapalım aldık bir kere bu da böyle çıktı.Bu arada senin dediğin şu kablodan sipariş verdim 1.3v hdmı kablo bakalım kablo ile de aynı hata devam edecek mi eğer sorun devam ederse son çare servise vermek.Umarım monitör bir şekilde düzelir çünkü gerçekten şu ekran kapanma olayı dışında falan monitörden memnunum tek sıkıntım şu kapanma olayı.
Kabloyu bende değiştirdim "4" defa aldım farklı fiyat ve markalar ama bir değişim yok maalesef bende.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Staber arkadaşın dedikleri biraz kafamı karıştırdı da onun sorunu çözülmüş öyle yapınca bende bir şansımı deneyeyim en azından ne olur ne olmaz.
Dene tabi ki ama aynı süreç olacaktır kesinlikle bende bunları denedim ama sonuç bir süre yok oluyor sonra pat geri geliyor şaka gibi bu ekran inanılmaz ve ilk kez bir Asus ürününden bu sorun oluşuyor kullandıklarım arasında.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen ya Asus aslında çok iyi bir markadır ama neden böyle bir ürün çıkarıp adını lekeledi anlamadım !
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen ya asus aslında çok iyi bir markadır ama neden böyle bir ürün çıkarıp adını lekeledi anlamadım !
Dün Vatan'a gittiğimi söylemiştim monitörden sorumlu Emre bey bu yaz bu ekrandan çok sattık gayette iyi bir ekran ancak sizin aldığınız parti üretim farklı olabilir ve sorun vardır doğrudur. Bana doğrudan sorunlu ürün gelmez müşteri hizmetlerine verildiği için haberim olamayabiliyor. Ürünü bize tüm kutu içeriği ile getirin adınıza servise verelim. On beş iş günü içinde takip süreci olur. On altıncı gün rapor çıkar ve rapora göre para iade ya da ürün değişimi çıkar siz de istediğiniz yolu seçersiniz dedi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler bu arada benim sistemimde BF3 girdiğimde video ayarlarında çözünürlüğün yanında yazan Hz değeri 59.6 tam 60 değil yani sorunumu bu da çözmüş olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Staber arkadaşım bu 1.3v hdmı ile monitörü ne zamandan beri kullanıyorsun? Bir sorun oldu mu ondan sonra ? Cevabını merak ediyorum çünkü bugün ürünü ya servise vereceğim ya da yeni hdmi kablonun gelmesini bekleyeceğim, Cevabını bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı