Asus VX238H Görüntü Gitme Sorunu

2 aydır sıkıntısız kullanıyorum. Ankara Söğütözü Vatan bilgisayardan alırken adam bana yanında 1.4 GoldMaster hdmi kablosunu da sattı eve geldim taktım o zaman AMD tabanlı sistemim ve Zotac gtx660 ti ekran kartım vardı. Ekran saniyelik olarak açılıp kapanıyordu daha sonra monitör kutusunun içinden dvi to hdmi kablosu da çıktı onu da denedim aynı daha sonra Salonda büyük ekranda kullandığımız hdmi receiver geldi aldım onun kablosunu taktım sonra test ettim oyunlarda filan 2 ay oldu sıkıntısız kullanıyorum hatta bana kalırsa 1.4 hdmi kablodan daha çok net görüntü aldım. Bu sorunu 1 gün içinde çözdüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Staber arkadaşım değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Ürünü servise yolladım arkadaşlar gitsin bakalım ne sonuç çıkacak umarım yapılamaz ve değişim hakkı verirler çünkü monitörü değiştirmeyi düşünüyorum. 144hz bir monitör alacağım şu monitör VATAN COMPUTER - ASUS - 24" VG248QE GEN.

son_goku kardeşim bu sana kalmış bir şey. Bütçen varsa daha iyi bir monitör al diyebilirim ama yetmiyor ise 450-500 TL'ye alınabilecek en iyi monitörlerden sayılır. Fakat şunu hatırlatmam da fayda var: fiyu arkadaşımda bu monitörden kullanıyor ve 1.3v hdmi kullanmasına rağmen onda bu sorun geçmiş değil. Bence bunu da göz önünde bulundur ya da en kolayı git monitörü al 1-2 hafta aralıksız kullan ve test et. Eğer bizim sorunlarımızı sende yaşarsan götür iade et başka bir monitör al. Bunu diyebilirim ancak..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyu kardeşim öncelikle merhaba..Ürünü geçen ayın 26'sın da servise yolladım. Yaklaşık bir ay boyunca serviste kaldı ve sonunda ürün için değişim çıkardılar. Ben de senin link de verdiğin monitörü almaya gittim fakat ürün stoklarında kalmamış. Ben de onun yerine şu monitörü aldım. VATAN COMPUTER - ASUS - 23" MX239H GEN ve monitörden de gayet memnunum. 5ms olmasına rağmen oyunlarda gecikme vs. gibi sorunlar hissetmedim, gayet akıcı ve güzel. Bir de üstüne ips panel olması da monitörü daha da güzel yapıyor.

O linkde verdiğin ürün hakkında bazı araştırmalar yaptım. Ürün güzel fakat vatan pc de çalışan bazı yetkili arkadaşlar bu monitörü almamı önermedi. Hem fiyat olarak pahalı hem de sattıkları bazı ürünler de geri dönüş olmuş. Kullanıcılar çok memnun değillermiş falan filan. Zaten aslına bakarsak 144hz bir monitör benim için gereksiz olurdu çünkü benim oynadığım oyunlar ve donanımsal özelliklerim oyunlarda 60 70 fps'nin üzerine çıkamıyor ve doğal olarak 144hz'nin nimetlerinden de çok faydalanamıyorsun. Benim şuan söyleyeceklerim bu kadar eğer merak ettiğin yada sormak istediğin bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eyvallah bilgiler için ben şimdi sana ne yaptığımı anlatayım. Ekranı servis alması için bıraktım ve sana konu boyunca anlattığım ürünü aldım. Alalı henüz birkaç gün oldu. İnanılmaz bir keyif veriyor oyun ve film söz konusu olduğunda. Bahsettiğin kötü geri dönüşler hakkında bir şey söyleyemem ama bana pek samimi gelmiyor. O arkadaşların bunu söylemesi, o ürünün adına stok sorunu yaşandığı günler içerisinde eş değerli yüksek fiyatlı olanı satmak için yapılan bir söylem gibi duruyor. Yeni aldığım üründen çok memnunum oyun için kusursuz.
 
Dediğinin doğru olabilir. Ben de onların monitör hakkında ki düşüncelerini samimi bulmuyorum açıkçası fakat benim için kötü olan tarafı birincisi monitör stoklarda yoktu. Diğer firmalarda ise fiyatlar vatana göre daha pahalıydı. İkincisi ise şuan için bu monitörü almanın bana bir faydasının olmayacağı kanısına vardım çünkü dediğim gibi benim sistemim oynadığım oyunların birçoğun da 60 fps ye kadar anca verebiliyor. Ben de buna göre 144 hz bir monitörün şuan için ihtiyacım olduğunu düşünmedim. Aldığım monitör ise çok güzel çok memnunum alınabilecek en iyi ips panel monitörlerden bir tanesi diyebilirim..
 
Arkadaşlar bende ASUS VX238H kullananlardan olarak; 4 aydır HDMI 1.3v kablo ile sıkıntısız kullanıyordum ancak geçen hafta 1-2 defa 2 saniyelik görüntü kayıpları yaşayınca içim rahat etmeyip teknik servise gönderdim ve 5 günde iade aldılar, demek ki benim monitörümde de sıkıntı varmış. 465 TL'ye aldığım VX238H ye 70 TL daha ekleyip VX239H aldım. VATAN COMPUTER - ASUS - 23" VX239H GEN
Bu sefer IPS bir monitör tercih ettim. Renkler bayağı bir fark ediyor gerçekten 5 ms tepkili bir monitör ama oyunlarda bir yavaşlık gecikme hissettirmiyor. En çok hoşuma giden özelliği; ekranın tam ortasına AIM yani oyuncular için hedefi kolay bulma hizalama için 4 çeşit amblem yerleştirebiliyorsunuz :cool: Monitör ile sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı