ASUS X409FB laptop RAM yükseltme

RockNRolla

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
ASUS X409FB-EK027 laptopun RAM'ini yükseltmek istiyorum sitesinde "4 GB onboard Memory, up to 16 GB SDRAM" yazıyor 4 GB anakarta sabit RAM ve YouTube'ta izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla tek RAM slotu var. CPU-Z'de 2 slot gözüküyor ikisi de boş görünüyor. Şimdi 2 slotmu tek slotmu var tek varsa 16 GB RAM taktığımda toplam 20 GB mı olacak yoksa o dediği maksimum desteklenen bellek mi?

Dosya Ekleri

• a.jpg
    a.jpg
    304,9 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
İçini açmak gerekiyor net bir şey için benim laptop da ASUS X409JA
İçini açacağım da garanti dışı kalır diye çekiniyorum ASUS yetkilisini aradığımda da RAM yükseltmek için 160TL falan gerekir dedi RAM masrafı hariç bilemiyorum 8 olsa fena olmaz hiç.

İçini açmak gerekiyor net bir şey için benim laptop da ASUS X409JA
İçini açacağım da garanti dışı kalır diye çekiniyorum ASUS yetkilisini aradığımda da RAM yükseltmek için 160TL falan gerekir dedi RAM masrafı hariç bilemiyorum 8 olsa fena olmaz hiç.

Bu sebepten garanti dışı kalma olayı kalktı diye biliyorum ben. Garanti dışı kalsada vidaları dikkatli açarsanız anlaşılmaz. Bir sorun olursa da takdığım RAM'i söker yollarım garantiye.

Laptopun içinde 1 adet lehimli 4 GB RAM vardı 1 adette boş slot. Crucial Basics 8 GB DDR4 2400 MHz CL17 RAM alıp taktım. Toplam 12 GB RAM oldu sorunsuz çalışıyor.

Not: boş slot 16 GB RAM'e kadar destekliyor. 16 GB takıp toplamda 20GB ramede yükseltilebiliyor.

Laptopun içinde 1 adet lehimli 4 GB RAM vardı 1 adette boş slot. Crucial basics 8 GB DDR4 2400 MHz CL17 RAM alıp taktım. Toplam 12 GB RAM oldu sorunsuz çalışıyor.

Not: Boş slot 16 GB RAM'e kadar destekliyor. 16 GB takıp toplamda 20GB ramede yükseltilebiliyor.

8 GB belleği ne kadara aldınız?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı