Asus X550JK Isınma Olmadan Kapandı

Buda sağlık kısmı hocam.
1.png

Birde şunu belirtmek istedim. Tam emin değilim ama makine kendini pat diye kapatmadan 0.5 saniye gibi kısa bir süre önce HDD'den "TIK" diye bir ses geliyor ve makine öyle kapanıyor. Sanki horoz, disklerden veriyi okumayı kesiyor ve güvenlik sebebiyle anakart kendini kapatıyor. Yani hiç bu kadar çaresiz olmamıştım. Ben bunu servise göndersem adamlar oturacak, belkide saatlerce takılacak ama bir sorunla karşılaşmayıp bana geri gönderecekler. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
 
Genelde Alt-Tab geçişlerinde veya HDD yükleme bölgelerinde kapandığını yazmış. Başka bi windows yüklü HDD ile veya linux ile deneyip kapanıp kapanmıyacağını test et bence belki yazılımsal dır.
 
Kesinlikle rastgele oluyor hocam. İlk önce ısınma kaynaklı sandım ve bununla ilgili konu açtım. Siz bu makinenin ısınmadığını belirttiniz ve bende bench testlerine aldım. Uzun süre baskı altına aldıktan sonra 80 dereceyi geçmediğini gördüm. Mesela bugünde kapandı. Elimi makinenin egzoz kısmına koyduğum zaman buz gibi olmasına rağman kapandığını gördüm. Kapanmalar hep şu şekilde oldu:
İlk kapanma Titanfall oynarken alt+tab yapıp mozillaya girdim ve girer girmez kapandı. Diğer kapanmalarda hep bu şekilde sekmeler ve dosyalar arasında gezinirken oldu.
Bugün kapandığında ise Wot oynuyordum ve alt+tap yapıp Mozillaya geçip açılan reklamı kapatacaktım ve "back garage" diyip alt+tab yapar yapmaz HDD'den tık diye (hani bozuk HDD'ler kafa vururya diske) ses geldi ve makine kapandı. İçimden bir ses "HDD bozuk" diye çığlık atıyor. Durum bu şekilde sayın hocam.
 
Her daim şarz takılı kullanırım sayın hocam. Uzun süreli C# çalıştığım için çıkartmıyorum. Ayrıca oyunlarda Fps düştüğü için şarz aleti oyunlarda da takılı.
 
Tamam. Memtest86'yı indirdim. Fakat 1 saatlik bir işim var. Testi 1 saat sonra başlatacağım. Umarım nokta atışı yapıp sorunu bulabiliriz.
 
Memtest86+ ile test yapabilir misiniz?
Yaptım hocam. Hiç bir sıkıntı çıkmadı. AİDA 64 ile HDD'mi 15 dakika boyunca baskı altına aldım, yine bir sorun çıkmadı. Açıkçası bu şekilde bulamıyacağımızı düşünmeye başladım sorunu. Bütün donanımları teker teker baskı testine sokuyorum ve hepsi sorunsuz çalışıyor. Sanırım gittiği yere kadar gitsin mantığı ile yaklaşacağım. Sorunlu parça iyice bozulduğunda servise göndereceğim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı