Asus x550jk- X0o12D UEFİ kurulum

saianss

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sizlere birkaç sorum var. Oncelikle Asus X550JK cihazıma Windows 8 PRO normal olarak olarak BIOS'tan UEFİ ayarı yapmadan yukledim. Simdi benim diskim MBR mi yoksa GPT mi? Aslında MBR diye dusunuyorum ama Windows 8 ile biriklikte GPT olduğunu okumustuk o yuzden emin değilim.

İkinci sorun ise Windows 8.1'i UEFİ olarak yuklemek istiyorum eger benim mevcut diskim MBR ise format sırasında kendisi mi GPT'ye donusecek? Asıl sorun ise mevcut diskin MBR olduğunu tahmin ederek konusuyorum, ben D bolumunu silmek istemiyorum eger mevcut disk MBR ise UEFİ için format sirasinda tum diskleri silmek mi zorundayım yoksa sadece C'yi silmem yeterli mi? Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen bu konu kafamı acayip karıştırıyor. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani uefi kurulum yapsam bile c yi silip ordan devam etmem yeterli. C gpt d ise mbr olduğu zaman sıkıntı olmaz mı? Ayrıca ilginiz için teşekkürler

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı