Çözüldü ASUS X550JX RAM ve SSD desteği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rasideren

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar dostlar. ASUS marka Notebook'uma ekstra RAM ve SSD eklemek istiyorum. SSD konusu kafama oturdu. James Donkey JD240 marka/model SSD'yi CD kısmını iptal ettirerek taktırmayı düşünüyorum. Lakin RAM konusunda kafam karışık. Laptop/PC bileşen ve teknolojileri hakkında bilgim sınırlı olduğundan seçim yapamıyorum. Anakart ve işlemcim destekliyor mu bilemiyorum. O nedenle sizlere sormak istedim. ASUS X550JX kullanıyorum;
1. James Donkey JD240 uyumlu mudur ve iyi bir seçim midir?
2. 8 GB mevcut RAM var, ekstra bir 8 GB daha eklemek istiyorum, mümkün mü? Mümkün ise hangi marka ve modeli önerirsiniz?
NOT: CPU-Z önümde açık, değerler neyi ifade ediyor bilemiyorum. Herhangi bir sorunuz olursa buradan bakıp söylemeye çalışacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tekrar söylüyorum bu belleği takmak için şu anda yuvada takılı olan 4GB belleği çıkarman gerekiyor, yani toplam bellek 8GB değil 12GB olacak sadece.
RAM eklemesine marka model önerisi diye bir durum söz konusu olamaz. Elinizdeki RAM neyse tıpatıp aynısını alıp takmanız veya çıkarıp yeni RAMler almanız lazım ancak o zaman önerebiliriz.

Anakarta gömülü 4GB bellek var şuanda yuvaya takılı 4GB bellek var, yuvada takılı belleği çıkarıp 8GB 1600MHz 1.35V bellek takabilirsin.
M.2 SSD desteği yok.

Öncelikle değerli yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Bunlar CPU, Mainboard, ve Memory bölümlerinin ekran görüntüleri;
-Gereken herhangi ilave bilgi varmıdır?
-Yoksa bu bilgiler ışığında bana SSD ve RAM konusunda ne önerirsiniz?

Buyrun hocam SPD sayfası. Toplam 4 slot var(default olarak öyle program da galiba hiçbir fikrim yok) sadece bu slotta veri var.

Elimde 8 GB 1600 MHz CL11 bellek bulunmakta ne düşünürsün. Uygun fiyata bırakabilirim.
Bahsettiğiniz RAM uyumlu mu, arzu ettiğim performans değerlerini yansıtacak mı vs. eğer diğer hocalarım da bilgi verdikten sonra mutabık kalırsak neden olmasın. Zira daha önce de belirttiğim gibi en ufak fikrim yok. Ciddi anlamda yardıma muhtacım.

Tekrar söylüyorum bu belleği takmak için şu anda yuvada takılı olan 4GB belleği çıkarman gerekiyor, yani toplam bellek 8GB değil 12GB olacak sadece.

Çözüm
Yani şuan da 8GB RAM olmasının sebebi 2 slotunda dolu olmasımıdır? Bu sebepten dolayı da 16GB mümkün değil, maksimum 12GB mı yapabilirim?
Ayrıyetten, siz bu önerdiğiniz SSD ve RAM'ler arasında ne önerirsiniz, veyahut bu arkadaşın RAM'i hakkında?
Elimde 8 GB 1600 MHz CL11 bellek bulunmakta ne düşünürsün. Uygun fiyata bırakabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…