Asus X550JX SSD Sonrası Windows 10 Açılış Süresi

Akın S.

Kilopat
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
1.054
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Asus X550JX-XX099D model bilgisayarıma Samsung Evo 850 SSD takmıştım.
SSD'yi taktıktan sonra açılış süresi kilit ekranına kadar fazlasıyla kısaldı. Yaklaşık 3 saniyede kilit ekranına geliyor fakat kilit ekranından sonra Windows'un kendine gelmesi daha doğrusu masaüstüne yönlendirmesi yaklaşık 10 saniyeyi buluyor.
Bence kilit ekranına bu sürede gelen bilgisayar kilit ekranından sonra bu kadar bekletmemeli.
Sizce bu süre normal mi yoksa bir sıkıntı mı var? Bir sıkıntı varsa nasıl giderebilirim bu sıkıntıyı?
 
Eğer açılışta açılacak program varsa yavaşlatabilir ama bu kadar yavaşlatması biraz değişik geldi. Ağır bir program olabilir. Eğer varsa açılacak programları kapatmayı deneyin.
 
Eğer açılışta açılacak program varsa yavaşlatabilir ama bu kadar yavaşlatması biraz değişik geldi. Ağır bir program olabilir. Eğer varsa açılacak programları kapatmayı deneyin.
Bu şekilde.
Ekran Görüntüsü (12).png
 
Bir sıkıntı yok orada fakat hala nedeni anlamış değilim. SSD Windows'u beklenen sürede açıyor fakat Windows sizi bekletiyor. Yazılımsal bir sorun olabilir. Virüs taraması yapın. Eğer yine çözülmezse de diğer arkadaşların yorumunu bekleyin.
 
Windows 10 en güncel sürümü yüklü mü ? Temiz önyükleme yapıp gözlemleyin durumu. Driverlar güncel mi kontrol edin.
Parolanızı girdikten sonra çok kısa sürede açılması gerekiyor. Başlangıca yerleşen programlar ile ilgili bir durum olabilir. Temiz önyükleme yapın.
Temiz önyükleme yaptığımda 2+2 toplamda 4 sn'de açıldı bilgisayar.
Hizmetler de şu şekilde:
Ekran Görüntüsü (13).png Ekran Görüntüsü (14).png

Sorun nerede olabilir?
 
Temiz önyükleme yapıp farkı gözlemlediniz. Tek tek servisleri açıp hangi servisin açılış süresini uzattığını gözlemleyebilirsiniz. Tabi ki de tüm hizmetleri devre dışı bırakmayın. İhtiyacınız olanları açın.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı