Çözüldü ASUS X550VX laptopta CS:GO oynarken yüksek GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Frudotz

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Yakın zamanda Valorant oynarken karşılaştığım mavi ekran hatasından sonra görev yöneticisini sürekli açık tutar oldum ve bugün CS:GO oynarken, oyunun GPU'nun neredeyse tamamını tek başına tükettiğini gördüm. Bu aşırı kullanım hakkında bir çözümü veya önerisi olan varsa şimdiden teşekkürler, sistem özelliklerim aşağıdadır;
ASUS X550VX laptop;
Intel Core i7 6700HQ 3.5 GHz,
12 GB DDR4 2300 MHz RAM,
NVIDIA GeForce GTX 950M.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2020-12-04 112408.png
    Ekran görüntüsü 2020-12-04 112408.png
    7,5 KB · Görüntüleme: 60
Çözüm
Zaten oyunlar sırasında işlemcinizin ve ekran kartınızın sonuna kadar kullanılması normal bir durum.

Ayrıca, CS:GO işlemciye yüklenen bir oyundur.

CS:GO'nun işlemci bazlı olduğunu bildiğim için bu konuyu açtım;
CPU %20-30'larda gezerken, ekran kartı neredeyse %100 olacak.
Burada bir sorun yok ki. Oyundayken zaten ekran kartının olabildiğince kullanılmasını istersin.

Bilgisayar odayı ısıtmaya başlayınca pek öyle olmuyor maalesef. 😅

Ama yine de CS:GO'nun en en düşük ayarlarda bile bu kadar GPU kullanımına normal diyorsanız o zaman bu konu çözülmüştür, yorumlarınız için teşekkürler.
Burada bir sorun yok ki. Oyundayken zaten ekran kartının olabildiğince kullanılmasını istersin.

Zaten oyunlar sırasında işlemcinizin ve ekran kartınızın sonuna kadar kullanılması normal bir durum.

Ayrıca, CS:GO işlemciye yüklenen bir oyundur.

CS:GO'nun işlemci bazlı olduğunu bildiğim için bu konuyu açtım;
CPU %20-30'larda gezerken, ekran kartı neredeyse %100 olacak.

Bilgisayar odayı ısıtmaya başlayınca pek öyle olmuyor maalesef. 😅

Ama yine de CS:GO'nun en en düşük ayarlarda bile bu kadar GPU kullanımına normal diyorsanız o zaman bu konu çözülmüştür, yorumlarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı