Asus X556UJ Laptop Windows Yanına OS X Kurmak

IHSAN EMRE BULUT

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;

Laptop'um Asus X556UJ,

i5 6200u İşlemci, Geforce920m ekran kartı var. Windows yanına OS X kurmak istiyorum. Araştırdığımda hackintosh, el capitan gibi bir çok OS X buldum. Hangisini kurmalıyım? Bilgisayarım bunu destekler mi? Tam anlamıyla memnun kalır mıyım? Yardımcı olabilir misiniz lütfen?

@Recep Baltaş

Model : X556UJ-XO015D
İşlemci :Intel® Core™ i5-6200U 2.3GHz İşlemci (Intel Turbo Boost Teknolojisi ile 2.8GHz'e kadar, 3 MB önbellek, 2 Çekirdek, Intel HD Grafik Kartı 520 ile)
İşletim Sistemi : FreeDos
Bellek : 4GB (1x4GB) 1600Mhz DDR3L SDRAM
Maks. Bellek : DDR3L 1600MHz SDRAM 1x SO-DIMM soketi ile 12GB e kadar
Harddisk : 500GB 5400Rpm 2.5" SATA
Ekran : 15.6" 16:9 HD (1366x768) LED
Ekran Kartı : nVidia® GeForce® 920M 2GB DDR3 VRAM
Optik Sürücü : Super-Multi DVD±RW 8x
Kart Okuyucu : 3 -in-1 card reader (SD/ SDHC/ SDXC)
Web Kamerası : VGA Web Camera
Bluetooth : Var - Bluetooth 4.0
Kablosuz Ağ : 802.11 b/g/n
Kablolu Ağ : 10/100/1000 Base T Gigabit
Ses : Dahili Hoparlör ve Analog Mikrofon
- SonicMaster
Güç : Çıkış : 19 V DC, 3.42 A, 65 W
Güç : Giriş : 100 -240 V AC, 50/60 Hz universal
Batarya : 2 Hücreli Polymer - 38Whrs 2S1P
Boyutlar (WxDxH) : 38.2(W) x 25.6(D) x 2.55 ~ 2.55 (H) cm Pil ile
Ağırlık : 1.90 Kg Pilsiz - 2.30 kg - Pil ile
Güvenlik : Kensington Kilidi
Klavye : Q Türkçe Numerik - Chiclet Klavye
Touch Pad : Var

Son düzenleyen: Moderatör:
Nvdia'yı neden kullanamam?.. El Capitan kurduğumda tüm sistem sorunsuz çalışır mı? Tüm sistemin os x e uyum sağlaması gerektiği hakkında bi yazı okudum. Hoparlörler, pil vs. @doktoradayi11

Bildiğim kadarıyla nvidianın her sürümü desteklenmiyor, sizin sisteminizle yakın sistem kullanmaktayım el capitan sorunsuz kuruluyor ancak küçük düzenlemeler yapmak gerekiyor, örneğin pil göstergesi için ekran parlaklığı için DSDT yamalar yapmak gerekiyor. Wifi kartın büyük ihtimalle uyumsuz modelini belirtmemişsin ama forumdaki uyumlu kartlar listesinden bakabilirsin. Eğer uyumsuz ise küçük bir usb wifi alarak bu sorunu aşabilirsin bu konuda en çok önerilen asus n10 usb wifi. Hoparlörler gerekli voodoo kexti kurunca gayet stabil çalışmakta.

Evet aynı dertten bende müzdaribim malesef desteklenmiyor. Ya usb wifi alacaksınız yada laptobunuzdaki wifi kartını uyumlu modelle değiştireceksiniz. Ben garanti kapsamından çıkmasını istemediğim için asus n10 aldım.

Rehberleri deneye yanıla kendime göre düzenledim. İlk önce mac os kurulum dosyasını indirmen gerekiyor.

MEGA

Daha sonra min. 16 gb olan bir usb disk gerekiyor.

Daha sonra indirdiğin mac os kurulum dosyasını http://sourceforge.net/projects/win32diskimager/ linkinden indireceğin programla usb diske yazdıracaksın.

Usb diskine gir ve efi/ clover bölümüne bu dosyayı yapıştır Dropbox - config.plist

Efi/clover/kexts/other içine de bu dosyaları yapıştır

Dropbox - Other.zip

Elinde herhangi bir format diski varsa onunla laptopu boot edip harddiskinde fat32 biçiminde alan mac os için alan aç. Sonra usb belleği takıp bilgisayarı yeniden başlat ve sürekli ESC tuşuna tıklat. Boot ekranı gelinde [uefi]usb diskinin adı olan seçeneği seç ve kurulum ekranı karşına gelince usb resim olan en soldaki seçeneği tıklat kuruluma başla.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı