Asus Z10PE-D16 WS 64GB RAM Üstünde B7 Q-Code Hatası

ivosmedya

Hectopat
Yeni anakartımda son sürüm BIOS (3403) olmasına rağmen 64 GB RAM'den fazlası için NVRAM hatası veriyor. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart Asus Z10PE-D16 WS. 1 TB ram desteği var. Üzerinde 16 slot var 4X32 GB ramlerden sadece ikisini takabiliyorum. Diğer ikisini takınca anakart B7 hatası veriyor. Oda NVRAM resetle yazıyor kitapçıkta. Nette araştırdım hep MACler için NVRAM sıfırlama var. İş istasyonu bir sistemde buunu nasıl hallederim.

NVRAM'in karşılığı CMOS'tur. CMOS ise BIOS ayarlarının depolandığı yongadır. Küçük bir Google araması ile bu ayar deposu yonganın nasıl temizlendiğini öğrenebilirsiniz, bu işleme Clear CMOS denir.

Bu videoda da görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NVRAM'in karşılığı CMOS'tur. CMOS ise BIOS ayarlarının depolandığı yongadır. Küçük bir Google araması ile bu ayar deposu yonganın nasıl temizlendiğini öğrenebilirsiniz, bu işleme Clear CMOS denir.
Teşekkürler. Bu anakarta göre nereden nasıl yapıldığını araştırayım. Bunu bilmiyordum.

Kullandığınız işlemci modelleri nedir? Bıos default yapıp doğru konfigurasyonla çalıştırdınız mı? Bellek modelleri nedir?

İşlemciler Xeon 2683 v3 x 2 adet. Ramler Crucial 4x32 GB CL17 quad kit ram.

Crucial 128GB Kit (4 x 32GB) DDR4-2400 RDIMM---CT4K32G4RFD424A.

İşlemciler V3 olduğu için 2100 Mhz'de çalışıyorlar ama anakarta takmam geren A1,B1,E1,F1 slotlarından sadece A1 ve B1 kullanabiliyorum. E1 ve F1 slotlarına taktığım son 2 RAM'den sonra ekrana görüntü gelmiyor ve anakart üzerinde B7 code hatası veriyor. Oda kitapçıkda NVRAM resetle diyor. Gerçi o CMOS ile yapılıyormuş.

A1 ve B1 slotlarından çıkarıp sadece E1 ve F1 ile mi deneyeyim. O şekilde denemedim ama A1,B1,E1 ve F1 ile deneyince ekrana görüntü gelmiyor hiç. Ayrıca CLRTC1 jumperı ile oynadım. Ve CMOS pilinide çıkaıp taktım bir gelişme yok.

BIOS'ta RAM kısmının mevcut görüntüsü bu şekilde.

WhatsApp Image 2017-03-26 at 21.24.32.jpeg

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı