Asus Z10PE-D16 WS 64GB RAM Üstünde B7 Q-Code Hatası

Asus Z10PE-D16 WS anakartımın CLRTC1 jumperı ile oynamama rağmen ve CMOS pilini sökmeme rağmen 64 GB RAM'den fazlasını takınca sistem "B7 qcode" hatası veriyor. "B7 (Confugration reset (reset of NVRAM settings))"

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağdaki resim E1 ve F1 ile açmaya çalışınca yine B7 qcode hatası verdi. BIOS videosunu da yükliyorum şimdi.

WhatsApp Image 2017-03-26 at 22.32.39.jpeg

WhatsApp Image 2017-03-26 at 22.48.01.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Baştan sona izledim Recep Bey hemde kaç defa. Aynı seri dört kanallı 4x32 GB ram modülü. Crucial'a ait 128 GB ram.

A1 ve E1 ile boot ediyor A1,B1,E1 ve F1 ile 4x32 GB ile açmaya çalışınca ekrana görüntü gelmiyor ve anakart B7 Q-Code veriyor.

Kitapçıkda da görüldüğü gibi NVRAM resetle diyor ama yapamadım. Hem jumperla oynadım hemde CMOS pilini çıkarıp taktım.

4 farklı RAM'den karıştırarak teker teker hepsini A1 ve E1 ile denedim çalışıyor.

O şekilde denemedim hemen deniyorum. Ama o zaman G1 olan RAM gri değil de siyah slota denk geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kalitesiz ama şu anda kamera yok isterseniz yarın kaliteli kamera ile çekerim. Kusura bakmayın. Son kalan 40 saniyelik videoda şimdi upload ediliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da videonun kalan kısmı.

A1,E1,F1 ile G1 ve H1 ile denedim olmadı malesef Recep Bey. Slotlarıda tam bir tur gevşettim 4+4 8 vidayı.

RAM'lerin takılı ve diğer halleri:

WhatsApp Image 2017-03-26 at 23.38.05.jpeg
WhatsApp Image 2017-03-26 at 23.40.35.jpeg

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı